Zumio S Spirotip Review: orgasmes in recordtijd

Nauwkeurige orgasmes in recordtijd met een apparaat dat naar verluidt een menselijke vinger nabootst en dat eigenlijk door vrouwen is ontworpen? Yep, dat is de Zumio S Spirotip.

Wat zit er in de doos?

De Zumio S Spirotip Clitoris Vibrator wordt mooi gepresenteerd in een stevige kartonnen doos met twee lagen. Ook krijg je een dunne buitenhoes waarin de belangrijkste kenmerken worden uitgelegd.

Naast de Zumio S zelf wordt een oplaad dock, USB-kabel en opbergtas meegeleverd. Je moet echter zelf voor een simpele USB-adapter zorgen. De standaard variant van je telefoon is voldoende.

Vreemd genoeg vermeldt de Zumio site ook de toevoeging van een beschermkapje om de punt van het speeltje af te dekken wanneer het niet in gebruik is; ik vond er geen in de doos, maar het is mogelijk dat dit een recente toevoeging aan het pakket is.

Voor de beste levensduur van de batterij, moet je ervoor zorgen dat hij volledig is opgeladen voor het eerste gebruik. Sluit gewoon de USB-kabel aan en plaats de basis van de Zumio S in de inductieve oplader. 

Een kleine LED zal langzaam geel pulseren om aan te geven dat hij wordt opgeladen. Zumio geeft geen batterijlevensduur aan, maar ik heb de batterij na een week gebruik nog niet leeg gezien.

Zumio S spirotip

De Zumio S: Fluisterstil en waterdicht

De Zumio S, gemaakt in Canada, heeft een opvallend ontwerp. Daarmee bedoel ik dat hij eruit ziet als een elektrische tandenborstel, tot en met de manier waarop hij rechtop in de inductieve oplader zit. Ik vind het niet storend, maar het is ook niet het meest aantrekkelijke uiterlijk voor een toy.

Aan de andere kant kan dit ontwerp ook zijn voordelen hebben, als je gewend bent aan opdringerige familie en vrienden in de buurt of in je persoonlijke ruimte(s). Niemand zou gelijk zien dat het een vibrator is. 

De Zumio S Spirotip Clitoris Vibrator is grotendeels gemaakt van stevig ABS plastic, net als het oplaadstation waar hij in zit. De top is gemaakt van stevig doorschijnend silicone, gewikkeld rond een harde ABS kern. De bovenste helft van het speeltje, waar de knoppen zitten, is ook bedekt met een huid van licht paarse siliconen. 

Het speeltje is volledig verzegeld, zodat het gemakkelijk kan worden gewassen of ondergedompeld in water. Zowel ABS als silicone zijn lichaamsveilige materialen; ze zijn niet poreus, dus ze kunnen geen bacteriën herbergen.

In gebruik is de Zumio S zelf het stilste speeltje waar we ooit mee gespeeld hebben, met slechts een licht zoemend hoog geluid dat gemakkelijk gedempt zou worden door een deur of dekbedovertrek. Het is echter twijfelachtig of je in staat zult zijn om stil te blijven, dus dat zou waarschijnlijk je grootste zorg moeten zijn!

Mijn ervaring met de Zumio S

De Zumio S is alleen ontworpen voor uitwendig gebruik. Niet omdat het binnenin pijnlijk zou zijn of het speeltje zou breken, maar gewoon omdat het waarschijnlijk niet veel zou doen. In plaats van een trilling te produceren, draait de punt van de Zumio in kleine cirkels, hoewel je het niet zou weten als je ernaar kijkt, gezien hoe snel het gebeurt.

De Zumio S Spirotip Clitoris Vibrator is het kleinere broertje en zusje van het Zumio X model. Hoewel goed ontvangen door velen, vonden sommigen dat zelfs de laagste stand van het Zumio X model bijna pijnlijk intens was.

De Zumio S verlaagt niet alleen de algehele intensiteit van de motor, maar heeft ook een grote, enigszins squishy siliconen tip toegevoegd. Waardoor het oppervlak groter wordt en de kracht van de vibraties beter verdeeld is.

Er zijn twee manieren om de intensiteit en het niveau van stimulatie van de Zumio S aan te passen. De eerste is natuurlijk door de knoppen te gebruiken om het harder of zachter te zetten. Er zijn acht intensiteitsniveaus. Er zijn geen patronen of golven, alleen een enkele constante stimulatie.

De tweede manier om de intensiteit aan te passen is door simpelweg het topje harder te duwen naar het punt van contact. Het topje zelf bevat geen motor; in plaats daarvan is het met de lange arm verbonden met een motor die elders is bevestigd.

Dus door de druk die op de verbindingsarm wordt uitgeoefend te variëren, verandert de intensiteit van de tip. Ik zou echter adviseren om niet te hard te drukken; met zo’n klein verbindingspunt met het hoofdgedeelte van het speeltje, zou aanhoudende druk over een periode van maanden het waarschijnlijk breken.

Orgasme review van de Zumio S!

Ik was sceptisch of iets net zo goed zou werken als een wand vibrator of de heerlijke clitorale zuigkracht van de Satisfyer Pro 2, maar de Zumio S Spirotip deed het. 

Binnen een minuut (en vergezeld van een beetje inwendige stimulatie), kwam ik tot een intens orgasmes. De lakens waren helemaal doorweekt. 

… En toch vond ik het niet helemaal ‘satisfying’.

Het ging allemaal zo snel, dat het niet echt een speeltje is waarmee je lekker de tijd kan nemen voor jezelf. Het orgasme komt gewoon zo snel omdat de stimulatie echt spot on is.

Natuurlijk kun je jezelf langer laten edgen. Het is zeker een leuk instrument om in het nachtkastje te hebben. Het is een speeltje dat absoluut zijn werkt doet; een orgasme via het clitoris bezorgen.

Dus ja, de Zumio S is ongelooflijk, maar misschien is het speeltje iets te goed?

Zumio s review