Zo krijg je Tinder matches en een goed Tinder gesprek!

De regels van online dating zijn vrij duidelijk, als man is het aan jou om de eerste stap te zetten en het gesprek te beginnen. Hier valt weinig aan te veranderen, als je dit niet begrijpt zul je merken dat je matches niks zullen sturen als jij het Tinder gesprek niet begint. Dit weten is een ding, maar hoe maak je nou die geweldige eerste indruk waarmee je een date kan regelen?

Vrouwen weten vaak niet waar ze aan beginnen als ze een tinder profiel aanmaken. Ze worden doodgegooid met berichten van mannen en weten niet wat ze overkomt.

Aangezien zij zoveel berichtjes krijgt is het aan jou om daar tussen uit te springen, hoe maak je in hemelsnaam indruk als er zoveel concurrentie is? Van de perfecte tinder bio maken tot gespreksstof voor tinder en openingszinnen, alles wat je moet weten vind je hieronder!

1) Een goed Tinder profiel

Een originele bio

Voordat je via tinder een gesprek voert en matches krijgt is het eerst tijd om aan je tinder profiel (oftewel je tinder bio) en foto’s te werken, dit is je visitekaartje en bepaald of ze naar links of rechts swiped.

Stop met het plaatsen van cliché dingetjes zoals “work hard play hard” of “op zoek naar mijn partner in crime”. Vrouwen gaan er gelijk vanuit dat je onorigineel en saai bent in ongeveer alles. Daarnaast ken ik niemand die op zoek is naar een saai persoon om een drankje mee te drinken.

Gebruik je tinder bio om een vraag te stellen of deel een raar feitje over jezelf. Op deze manier wek je interesse bij haar op en heb je een goed onderwerp om een gesprek over te starten. Zorg ervoor dat iets van jezelf duidelijk terugkomt in je bio, wat maakt jou speciaal?

Naast een leuk feitje moet je ook zeker humor laten terugkomen. Kan je een vrouw laten lachen met je tinder bio? Gegarandeerd dat ze naar rechts gaat swipen! Vrouwen hebben een zwak voor humor, een grapje of een zin met humor over jezelf doet wonderen.

Saaie en algemene dingen zeggen haar niks, ze ziet honderden profielen voorbijkomen dus zorg ervoor dat jij er tussen uit springt met een unieke tinder bio of profiel.

Leuke en eerlijke foto’s

Een goede tinder bio is belangrijk, maar de juiste foto’s kiezen is cruciaal. Ik heb een paar tips onder elkaar gezet die jij direct kan toepassen om meer matches te krijgen:

Geef een goed beeld van wie je bent en wat je graag doet. Hou je van het strand en de zee? Voeg een foto toe van jou op het strand en waar je plezier hebt. Hou je van voetballen? Voeg een foto toe van jou net na een gewonnen voetbalwedstrijd. Laat zien wat je graag doet en een persoon zal naar rechts swipen als ze daar interesse in hebben.

Minder selfies. Betere kwaliteit. Bij het kiezen van je foto’s zorg er in ieder geval voor dat de foto scherp en duidelijk is. Een selfie is prima, maar zet dan wel heel je gezicht erop en ga niet met filters spelen.

Ben eerlijk. Als je op zoek bent naar een date of iets serieus heeft het geen zin om je foto’s te bewerken of foto’s uit te kiezen die niet op jou lijken. Als je die persoon eenmaal ontmoet voor een date en haar verwachtingen waren anders dan knapt ze daar snel op af.

Humor en plezier mag niet ontbreken. Je gaat merken dat humor een rode draad is voor succes op Tinder. Een grappige foto uitkiezen of eentje waar op je lacht zullen altijd goed werken.

Hieronder heb ik een voorbeeld neergezet van iemand die precies weet wat die doet, de combinatie van humor en directheid staat garant voor succes. Deze kerel heeft een ‘powerpoint presentatie’ gemaakt waarin staat waarom je op date met hem moet. Beter, origineler en grappiger kan haast niet.

Zo krijg je tinder matches
Wat moet je zeggen op tinder?

2) Een Tinder gesprek beginnen

Speel in op emotie en wek interesse op

Op deze manier kan je jezelf onderscheiden waardoor je een berichtje terugkrijgt en niet dagen wacht op een antwoord. De typische “hey” of “hoi” zullen niet werken dus vermijdt deze! Te basic of aardig zijn kan op Tinder een afknapper zijn!

Met een goede ijsbreker heb je een directe verbinding gemaakt, een tinder gesprek goed beginnen doe je als volgt.

  • De standaard openingszinnen zijn onpersoonlijk. Probeer niet elke keer wat te kopiëren en te plakken vanuit het vorige gesprek maar neem 1 minuut de tijd om tot een goede opening te komen. Bekijk hier de 5 beste openingszinnen voor Tinder, met voorbeelden.

Doe dit door naar haar bio en profielfoto te kijken. Als je leest dat ze een bepaalde artiest, film of vakantie plek leuk vindt kun je daar heel goed op in haken met een toepasselijk bericht. Op deze manier toon je interesse in de dingen die zij leuk vindt en hebben jullie een leuk onderwerp om over te praten.

  • Geef haar een complimentje maar maak het niet te cliché. Ze krijgt waarschijnlijk tientallen berichten over hoe mooi ze is, deze berichtjes werken soms maar zijn vaak allemaal hetzelfde.

Vrouwen houden van complimentjes, als je jezelf wil onderscheiden moet je het op een originele manier doen. Complimenteer bijvoorbeeld haar kledingstijl, zeg dat ze leuke schoenen heeft en dat je hetzelfde model wou kopen. Op deze manier speel je ook weer in op emotie en maak je het meer persoonlijk.

Als je een Tinder gesprek op deze manier begint dan kan je het gesprek gaande houden, je hebt namelijk al een gespreksonderwerp gecreëerd.

Goed gesprek op tinder

3) Het gesprek op gang houden

Je ijsbreker was een succes, ze heeft geantwoord!

Nu komt de volgende stap, een leuk Tinder gesprek houden en het de juiste richting in sturen. Heb je ooit jezelf afgevraagd tijdens het chatten “Ik heb geen idee wat ik nu moet zeggen”? Dit overkomt iedereen wel eens maar is makkelijk op te lossen.

Laat me je een geheim vertellen: mensen praten graag over zichzelf. Als je praat met een nieuw persoon en hem of haar beter wilt leren kennen, is het jouw taak om die persoon op haar of zijn gemak te stellen zodat zij hun verhaal doen.

 Vragen!

Zoals ik net al zei houdt iedereen ervan om over zichzelf te praten. Het vragen van niet te persoonlijke en grappige vragen zijn een goede manier om een gesprek te beginnen en elkaar beter te leren kennen. Hoe meer ze antwoorden, hoe meer je kan terugvallen op dingen die je al weet.

Daarnaast is dit ook een goede manier om erachter te komen of je een goede match hebt gevonden of niet. Door het stellen van vragen kun je erachter komen over jullie gezamenlijke interesses hebben, als jullie beide ergens gepassioneerd of enthousiast over zijn is dat het ultieme gespreksonderwerp!  

Probeer niet te formeel te zijn, het is geen sollicitatiegesprek. Hou het luchtig en probeer een relaxte vibe te creëren.

Om je een handje te helpen heb ik hier een paar vragen neergezet die altijd werken:

– Waar wil je graag naar toe reizen? (Mogelijkheden om door te vragen, waar ben je geweest? Wat is daar zo leuk aan? Of daar wil ik ook heen!)

– Sport je graag? (Misschien zijn er raakvlakken, kijk wat ze leuk vindt, welke teams vindt ze leuk en als jullie hier op matchen heb je een goed onderwerp om over te praten!)

– Honden of katten?

Humor = succes

Als je moest kiezen om een 1 tip te geloven uit deze handleiding zorg er dan voor dat het deze is. Er wordt altijd veel gepraat over humor maar niet iedereen maakt er gebruik van op tinder of andere hook-up apps.

Grappige mensen zijn leuk om mee te praten en zorgen ervoor dat je meer tijd met die persoon wil doorbrengen. Als hij of zij aangetrokken tot je is zullen ze zelfs om je slechtste grappen lachen.

Humor die van toepassing is op de situatie werkt voor mij het beste. Daarnaast kun je ook een paar grappen achter de hand houden, probeer er een paar en als je merkt dat ze werken kun je ze altijd opnieuw bij iemand gebruiken.

Als je overweegt te antwoorden met iets grappigs, maar niet zeker weet of het gepast is, is mijn tip, gewoon doen. Zelfs als het niet werkt leer je hiervan en kom je er steeds beter achter wat wel en niet werkt in een gesprek.

  • Flirten?

Nu je de aandacht van je tinder crush hebt gekregen en je weet het een en ander over haar, moet je zorgen dat deze persoon geïnteresseerd in jou raakt.

Wees niet bang om complimenten te geven. Zelfs als je de persoon nog niet zo goed kent je kun je complimenten geven op basis van het gesprek. Een simpele “Het is fijn om met je te praten” is een goed begin.

Wees voorzichtig als je complimenten geeft over haar uiterlijk. Focus je complimenten op dit moment nog niet op haar lichaam maar heb het bijvoorbeeld over haar leuke kledingstijl.

Elkaar plagen of beetje vervelen is een geweldige manier om te flirten. Terugkomen op iets wat een persoon eerder zei en daar grapjes over maken kan ervoor zorgen dat het gesprek leuk en gezellig blijft.

Vergeet haar niet duidelijk te maken dat het een grapje is, een smiley of emoji achter een zin kan je hier goed bij helpen.

Om alles nog even samen te vatten heb ik hier nog wat do’s en don’ts onder elkaar gezet voor je eerste Tinder gesprek!

Do’s:

– Stuur het eerste bericht

– Zeg iets over dingen die je opmerkt in haar/zijn biografie of op haar foto’s

– Maak grapjes!

– Complimenteer haar, maar op iets anders dan haar/zijn looks

– Stel oprechte vragen om haar/hem beter te leren kennen

Don’ts:

– Stuur geen saai eerste berichtje zoals ‘ Hallo ‘ of ‘ Hoi ‘

– Verzend geen reeks berichten als ze/hij niet antwoordt.

– Verstuur geen berichten die langer zijn dan een zin of twee.

– Wees niet boos als je geen reactie krijgt.

gesprek op gang houden tinder
Hoe het dus niet moet…

4) Een Tinder match op date vragen

Nu je een goede connectie hebt opgebouwd is het tijd om een date te regelen! De fout die vele maken is dat ze te lang blijven chatten op Tinder en een gesprek blijven voeren zonder volgende stap, op deze manier raakt ze interesse kwijt en zal de kans op een date afnemen.

De beste tijd om haar op date te vragen kun jij zelf het beste aanvoelen. Het ligt aan verschillende factoren maar mijn advies is om haar na 1 week op date te vragen. Als ze zegt dat ze je eerst beter wil leren kennen is dat prima, in ieder geval heb je de ballen gehad om het te vragen en het is nu aan haar of ze er iets mee gaat doen.

Hoe vraag je haar op date?

Initiatief is erg belangrijk als je haar op date gaat vragen. Kom niet onzeker over met halve berichtjes maar ben duidelijk. Een simpele, “het lijkt me leuk om een keer wat af te spreken ” of, “wil je een keer een drankje doen in …?” zal prima werken. Het is een Tinder-match, een uitgebreid plan is niet nodig.

Dit is stukken makkelijker dan iemand in het echt uit vragen dus ga ervoor. Wat heb je te verliezen?

Ze zegt ja, Wat nu?

Je hebt een date! Je hebt al heel wat werk achter de rug dus pak nu zeker door.

Als je aandachtig naar haar hebt geluisterd dan ken je haar al een beetje, je weet wat ze graag doet en wat ze leuk vindt. Deze dingen kun je meenemen bij het bedenken voor een eerste date.

Een bakje koffie samen drinken is altijd een goed idee voor de eerste date, maar is nu niet bepaald origineel. Als je door de gesprekken weet dat jullie beide van natuur houden is het ook mogelijk om op een mooie plek een wandeling te maken en daarna eventueel nog ergens wat te drinken.

Door dit soort date te plannen zul je laten zien aan haar dat je er moeite in steekt en zul je gegarandeerd een goede indruk maken op haar.

Weet je niet wat je moet doen of hebben jullie geen raakvlakken? Geen probleem, ga samen wat drinken en dan kom je er misschien wel achter of jullie gezamenlijke interesses hebben.

Wil je toch wat leuks doen voor de eerste date en weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken? Kijk dan eens naar mijn tips voor de eerste date.