Yoni massage: een erotische massage voor vrouwen 

Een yoni massage is geen opzichzelfstaande massage, maar valt onder de tantra massage. Yoni is Sanskriet voor vagina, en een yoni massage richt zich dan ook specifiek op de vagina. Deze erotische massage voor vrouwen voelt erg prettig, maar draait ook om spiritualiteit. Deze erotische massage helpt je als het ware om van binnenuit te helen. Als je niet spiritueel bent aangelegd, kan een yoni massage een beetje gek overkomen. Maar ook in dat geval kan een vagina massage heel prettig aanvoelen. Een yoni massage kun je bij een specialist ondergaan, maar ook een partner kan je een vagina massage geven. 

Volgens de theorie achter deze massage is de yoni een belangrijke bron van energie en een opslagplek voor emoties. Bij energieblokkades in de yoni kun je minder gevoel in je vagina hebben of kan het moeilijk zijn om tot een orgasme te komen. Door blokkades in deze erogene zone te verhelpen, kun je weer meer gevoel in je vagina krijgen. Zo kan deze massage onder meer bijdragen aan een beter seksleven. 

1) Wat is een yoni massage? 

Een yoni massage is dus onderdeel van een tantramassage en richt zich specifiek op de vagina en het omliggende gebied. Door bepaalde punten in en rondom de vagina te masseren, wordt herstel gestimuleerd. Dit kan verschillende positieve effecten hebben. De effecten kunnen onder meer merkbaar zijn op seksueel, spiritueel en mentaal gebied. De yoni massage is, net als de tantra massage in het algemeen, afkomstig uit de Ayurvedische geneeskunde. 

2) Hoe werkt een vagina massage bij een therapeut? 

Een yoni massage vindt vaak plaats zodra de rest van het lichaam behandeld is. Dan ben je namelijk volledig ontspannen. Bovendien ben je nu vertrouwd met de therapeut. Wil je op het laatste moment toch van de vagina massage afzien? Dan kan dit uiteraard, het is namelijk jouw lichaam!  

Bij een yoni massage behandelt de therapeut specifieke punten in en rondom de vagina. Op deze manier kan er energie uit de yoni vrijkomen. Middels tantra kan deze energie vervolgens vrijkomen in de hogere chakra’s. Tijdens een uitwendige vagina massage kan de yoni vochtig worden, zodat er ook een inwendige massage kan plaatsvinden. Hierbij kan de therapeut meteen nagaan of er blokkades in de vagina aanwezig zijn. De therapeut kan bij het masseren van de yoni ook de G-spot activeren. Zeker als vrouwen in hun seksleven weinig goed voorspel hebben gehad, kan dit bijdragen  aan een beter seksleven. De erotische massage voor vrouwen wordt op een ontspannen wijze afgesloten, zodat je met een prettig gevoel weer naar huis kunt. 

3) Een yoni massage door je partner 

Natuurlijk vindt niet iedereen het prettig om zomaar een therapeut te bezoeken voor een tantra massage. Gelukkig kun je óók een yoni massage aan je partner geven. Hiervoor is het wel van belang dat de ontvanger helemaal ontspannen is. Daarom is de yoni massage eigenlijk altijd onderdeel van een uitgebreide tantra massage. De yoni massage is vaak het laatste onderdeel van de tantra massage. Om deze reden is het niet onverstandig om je meer in tantra te verdiepen, alvorens jij en je partner aan een yoni massage beginnen. 

Je kunt dus een intense en een echte erotische massage ervaren. Een yoni massage is voor jou als vrouw erg aangenaam en ontspannend, maar kan ook leerzaam zijn voor je partner. Je partner raakt zo meer bekend met jou, je lichaam en je vagina. Door elkaars lichamen te leren kennen kan je seksleven super spannend blijven.

4) Een yoni massage geven in 3 stappen

Wanneer je met een yoni massage de vagina wilt masseren zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder leer je in 3 stappen hoe je een vagina massage geeft.

Stap 1: een goede voorbereiding is essentieel 

Wil jij je partner een yoni massage geven? Dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. De ontvanger van de massage moet comfortabel liggen en ook een goede massage olie is belangrijk. Er zijn speciale olies te verkrijgen voor de vagina. Pak een aantal handdoeken en bespreek ook vooraf met elkaar waar jullie wel of niet voor openstaan. Zodra jullie afspraken hebben gemaakt, wordt het tijd om eerst het volledige lichaam van je partner op te warmen. Er gaat dus een uitgebreide massage aan de yoni massage vooraf. Je begint doorgaans bij de schouders, rug, benen en armen. Vervolgens masseer je steeds meer richting de erogene zones. 

Stap 2: uitwendige yoni massage 

Nu wordt het tijd voor de yoni massage. Vraag wel altijd aan de ontvanger of zij zich nog op haar gemak voelt. Ga tussen de benen van je partner zitten, zij kan haar benen over jouw benen leggen. Maak oogcontact en strijk over haar venusheuvel en onderbuik. Bij een yoni massage werk je voorzichtig van buiten naar binnen. Ondertussen blijf je met je partner praten en om feedback vragen. Tot slot kun je ook de clitoris zachtjes stimuleren, maar enkel als de ontvanger hier klaar van is. Dit is immers de gevoeligste plek die een vrouw kent. 

Stap 3: inwendige yoni massage geven

Zodra de uitwendige yoni massage erop zit, kunnen jullie besluiten om over te gaan tot een inwendige massage. Dit kun je met één of twee vingers doen. Belangrijk is om voorzichtig te zijn in de yoni, aangezien het een kwetsbare plek is. Onthoud dat de vrouw bij een yoni massage altijd bepaalt wat er gebeurt. Zij moet steeds feedback geven en bepaalt wat er gebeurt. 

5) Is een yoni massage iets voor jou? 

Lang niet iedere vrouw kiest ervoor om een yoni massage door een therapeut uit te laten voeren, en dat is begrijpelijk. Bij een tantra massage, maar ook op seksueel gebied in het algemeen, is het essentieel om nooit iets tegen je zin in te doen. Lijkt het jou niets om bij een expert langs te gaan voor tantra inclusief yoni massage? Dan kun je er ook voor kiezen om samen met een partner aan tantra te doen. 

Een echte yoni massage draait niet alleen om seks, maar ook vooral om spiritualiteit. De massage zou een helende werking hebben. Indien je niet zo spiritueel bent, kun je het echter ook als erotische massage voor vrouwen zien. Wellicht dat jij je seksleven op deze manier een boost kunt geven!