Het yoni ei: een uitgebreide handleiding

Het yoni ei. Wanneer je spiritueel bent ingesteld heeft het ei misschien je interesse gewerkt. Deze eivormige stenen die in je vagina gaan om seksualiteit, vrouwelijkheid en energie te bevorderen, worden steeds populairder onder vrouwen. Tijd om het ei eens goed onder te loep te nemen en antwoord te geven op al je vragen.

1) Wat is een yoni ei?

Een yoni ei is een kleine edelsteen die in de vagina wordt gedragen. De eieren zouden diverse voordelen bieden zoals het verbeteren van de vruchtbaarheid en de seksuele gezondheid van vrouwen. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende stenen zoals jade, kwarts en obsidiaan en variëren in grootte. Yoni eieren hebben een eeuwenlange geschiedenis. Ze worden gemaakt van kwarts of jade, maar ook van andere materialen. De edelstenen worden ook wel tantra eieren genoemd.

Verschillende maten yoni eieren

1.1) De voordelen van het yoni ei

Voorstanders van yoni eieren zeggen dat ze de baarmoeder vullen met helende energie en dat ze verschillende gezondheidsvoordelen hebben. De voordelen van het yoni ei zijn als volgt:

 • De menstruatiecyclus in evenwicht te brengen.
 • Bevorderen van de gezondheid van urine en spijsvertering.
 • Het libido en de intensiteit van orgasme verhogen.
 • Menstruatiekrampen verzachten.
 • Versterken van de bekkenbodem spieren voor een strakkere vagina.

1.2) Is een yoni ei gevaarlijk?

Indien een yoni ei op de juiste manier wordt gebruikt is deze niet gevaarlijk. Hieronder geef ik je alvast een overzicht van materialen die je wel kunt gebruiken, maar ook een lijst van materialen die je absoluut moet vermijden.

Hoewel hoogwaardige yoni eieren van geschikte kristallen niet gevaarlijk zijn, is het toch belangrijk om yoni eieren goed te onderhouden. Hier zijn enkele essentiële tips om ervoor te zorgen dat je ei goed verzorgt blijft en lang mee gaat:

 • Bij twijfel, gooi het weg – gooi je yoni ei weg als het gebarsten of beschadigd is.
 • Neem de tijd om het goed schoon te maken – maak je yoni ei altijd goed schoon en droog het volledig af na elk gebruik.
 • Overdrijf niet – het is niet nodig om je yoni ei ’s nachts of voor langere periodes te laten liggen. Je kunt positieve resultaten zien in slechts 15 tot 30 minuten dagelijks gebruik.

2) De do’s en dont’s voor yoni ei material

Niet alle kristallen of stenen zijn veilig voor vaginaal gebruik. Sommige zijn giftig, kunnen oplossen in de vagina of zelfs roesten! Het is noodzakelijk om alleen yoni eieren te kopen van betrouwbare en deskundige verkopers.

2.1) Veilige materialen

Hieronder volgen kristallen die bestand zijn tegen intensieve reiniging, lichaamswarmte, en langdurig gedragen kunnen worden:

 • Jade (populair)
 • Agaat
 • Natuurlijk kwarts zoals bergkristal
 • Amethist
 • Rozenkwarts
 • Carneool
 • Obsidiaan
 • De meeste jaspis

2.2) Onveilige materialen

Als je een yoni ei ziet dat gemaakt is van de volgende materialen, pas dan op!

 • Elk kristal dat geverfd is (tenzij je kunt verifiëren dat de kleurstof niet giftig is en veilig voor inwendig gebruik)
 • Angeliet: bevat lood
 • Chalcopyriet: bevat zwavel
 • Chrysocolla: bevat koper
 • Fluoriet: bevat giftige chemicaliën
 • Galena: bevat lood
 • Lazuriet: bevat zwavel
 • Malachiet: bevat koper
 • Seleniet: giftig wanneer opgelost
 • Serpentijn: kan asbest vormen
 • Tijgeroog: heeft asbestvezels in zich die kunnen af te breken
 • Seleniet – niet duurzaam, lost overtijd op in vocht
 • Calciet – lost na verloop van tijd op

Hoe mooi de steen ook is, neem het risico niet. Er zijn genoeg andere materialen waar je uit kunt kiezen die wel veilig zijn.

3) Ik ben een beginner, welk yoni ei moet ik kopen en waar?

Je eerste yoni ei kopen kan wat overweldigend zijn. Want hoe kies je nou een ei uit dat goed bij jou past? Wij hebben een checklist voor je gemaakt met daarin de vereiste voor beginners, maar ook de beste plek om een yoni ei te kopen.

3.1) Geschikt yoni egg voor beginners

Als je voor het eerst een ei gaat uitzoeken raden wij een groot of medium formaat aan van jade. Jade was de traditioneel in China gebruikte steen en is een aardende, balancerende steen met hoogste dichtheid (als je hem laat vallen, zal deze niet breken). 

Een yoni ei met daarin een klein geboord gaatje is ook aan te raden. Via het gaatje kan er een touwtje aan het ei worden vastgemaakt. Op deze manier kan je het eit op elk moment gemakkelijk verwijderen door aan het touwtje te trekken.

Zie hieronder een kleine checklist waar je ei aan moet voldoen:

 • Gemaakt van jade, kwarts, bergkristal of obsidiaan
 • Een geboord gaatje voor een touwtje
 • Het juiste formaat, lees hieronder hoe je een passende maat kiest

Het formaat wat je moet kiezen kun je doen op basis van onderstaande handleiding:

 • Maat S: voor gevorderde gebruikers die gewend zijn aan het medium formaat. Het kleine formaat van het ei vereist sterke bekkenbodemspieren.
 • Maat M: voor vrouwen die nog nooit zijn bevallen en gemakkelijk een orgamse kunnen krijgen.
 • Maat L: geschikte voor beginners, voor vrouwen die zijn bevallen, moeite hebben met een orgasme of incontinentieproblemen ervaren.

Vaak worden de eieren in 3-delige sets gekocht. Elk ei heeft een ander formaat waardoor je voordelig een set in huis haalt waar je je hele leven mee kunt doen.

3.2) Een yoni ei kopen

Zoals eerder benoemd is het kiezen van een veilig yoni ei van belang. Om deze reden adviseren we alleen om een kwalitatief yoni ei te kopen van een betrouwbaar merk. Veel van deze merken zijn er nog niet, maar is wel een Nederlands merk dat kwalitatieve yoni eieren verkoopt: La Gemmes. Ze maken alleen yoni eieren van veilige materialen en verkopen ook 3-delige sets. 

4) Zo gebruik je een yoni ei

Wanneer je eenmaal een geschikt eitje hebt gevonden is het tijd om deze te gebruiken! Hieronder lees je hoe je het yoni ei kunt inbrengen en vind je een 3-tal oefeningen.

4.1) Het ei inbrengen

Het inbrengen van het yoni ei is voor veel vrouwen het spannendste stuk. Het lijkt misschien wat complex, maar zodra je het een keer hebt gedaan went het heel snel. Lees hieronder hoe je in 7-stappen jouw yoni ei kunt inbrengen:

 1. Zoek een comfortabele positie, bijvoorbeeld liggend of hurkend.
 2. Sluit je ogen en haal een paar keer diep adem om te ontspannen en de verbinding met je lichaam te vinden.
 3. Plaats het ei ondersteboven met de grootste kant naar boven en de wat smallere punt naar beneden. 
 4. Ontspan je vagina en de vaginale opening. Merk je dat je nog niet ontspannen genoeg bent? Focus op je ademhaling en probeer te relaxen.
 5. Masseer zachtjes de ingang van je vagina met het grotere uiteinde van het ei; beweeg het ei op en neer over de lengte van de schaamlippen en over de clitoris. Dit wekt je sensualiteit op en begint het yoni ei op te warmen tot lichaamstemperatuur.
 6. Deze stimulate kan ervoor zorgen dat je opgewonden raakt en natuurlijk lichaamsvocht aanmaken. Je kunt ook wat glijmiddel gebruiken voor het inbrengen van je yoni ei. Zorg in ieder geval dat je iets hebt waarmee je het ei kunt inbrengen.
 7. Duw het eitje langzaam en in draaiende beweging omhoog totdat het volledig in je vagina zit.

4.2) De 3 beste yoni ei oefeningen

Hieronder vind je beste yoni ei oefeningen voor zowel beginners als gevorderden. Het belangrijkste is om een goede beweging te vinden waarop je vervolgens kunt doorpakken met je ademhaling.

Oefening 1: Op je rug

Ga op je rug liggen en breng je voeten onder je knieën. Adem in, til je heupen omhoog en knijp zachtjes in je bekkenbodemspieren. Het gevoel kun je vergelijken met het inhouden van je urine wanneer je aan het plassen bent. Adem uit, laat de heupen zakken en ontspan. Voer 10 tot 15 herhalingen uit voor drie sets. Dit is een van de meest effectieve oefeningen met het yoni ei.

Oefening 2: Op de knietjes

Ga wijd op je knieën zitten en leg je handen op je benen. Adem in, kantel naar voren en open je borstkas. Adem uit, buig naar achteren en sluit je bekkenbodem rond het yoni ei terwijl je je stuitje onder je rug buigt. Ga twee minuten door via een stevige ademhaling.

Oefening 3: Puss-up 

Ga in een push-up positie zitten, maar dan op je knieën. Adem in en laat de buik zakken, kantel je bil naar boven en open de borst. Adem uit terwijl je de rug bolt, de kin in de borst trekt en de vaginaspieren rond het yoni ei knijpt. Let vervolgens goed op je ademhaling en doe dit voor een paar minuutjes.

5) Veelgestelde vragen over het yoni ei 

De populariteit van deze speciale edelsteen neemt toe. Om deze reden ontstaan er ook veel vragen. Hieronder vind je antwoord op de meeste gestelde vragen.

Kunnen yoni eieren infecties veroorzaken?

Als een yoni ei niet goed wordt schoongemaakt of te lang blijft zitten, bestaat de kans dat het een infectie veroorzaakt. Daarom is het noodzakelijk om je yoni ei na elk gebruik goed te reinigen, goed te bewaren en naar je lichaam te luisteren wat betreft de gebruikstijden.

Kan je slapen met een yoni ei?

Hoewel sommige gebruikers van een yoni ei ervoor kiezen om ermee te slapen, wordt dit door de meeste medische professionals afgeraden. Zoals elk vreemd voorwerp dat in de vagina wordt ingebracht, kan het bacteriën verzamelen als het niet regelmatig wordt verwijderd en schoongemaakt.

Hoe vaak moet ik een yoni ei dragen?

We raden om deze minimaal 3 keer per week te dragen voor een merkbaar resultaat.

Kan een yoni ei vast komen te zitten?

Nee, de eitjes kunnen niet in vast komen te zitten. Ze kunnen echter wel lastig te verwijderen zijn, vooral als het gebruik van yoni eitjes nieuw voor je is. Onthoud altijd dat yoni eieren met opzet groter zijn gemaakt dan je baarmoederhals om te voorkomen dat ze te ver naar binnen gaan.

Als je moeite hebt om je yoni ei te verwijderen of als je je zorgen maakt dat het in je verdwijnt, bevatten veel yoni eitjes een optie voor een touwtje om het gemakkelijk te kunnen verwijderen. Wees je ervan bewust dat eitjes met gaatjes meer zorg nodig hebben bij het schoonmaken.

Waar komen yoni eieren oorspronkelijk vandaan?

Eerst werd gedacht van Chinese oorsprong, in oude seksuele gezondheidspraktijken. Een studie die in 2019 werd gepubliceerd vond echter geen bewijs voor deze praktijken. 

Kan ik een yoni egg schoonmaken met kokend water?

Nee, dit is niet aan te raden. Door de eieren in kokend water te leggen en onder te dompelen is er een kans dat deze scheurt. Afwassen met warm water en zeep is voldoende.