De eerste keer anaal voor beginners

De eerste keer anaal is eigenlijk net zo spannend als je eerste zoen of eerste keer seks. Het is een compleet nieuwe ervaring die in het begin vreemd kan aanvoelen. Om jouw door deze spannende, maar vooral leuke ervaring te begeleiden, vertel ik hieronder stap voor stap hoe jij je kunt voorbereide op de eerste keer anale seks.

1. Praat over anale seks

Hoewel dit misschien niet het leukste deel is, is het absoluut een van de belangrijkste dingen wanneer je voor de eerste keer anale seks wilt hebben. Als jij en je partner niet over dit soort zaken kunnen praten, zijn jullie er waarschijnlijk nog niet klaar voor.Daarnaast zal het de ervaring stukken beter maken als jullie er open over kunnen praten.

Kom er eerst achter of jullie er beide wel klaar voor zijn. Misschien wil jij wel heel graag maar is je partner nog niet helemaal enthousiast, push dan ook zeker niks, erover praten kan altijd.

Als jullie beide zo ver zijn dan kun je gaan voorbereiden voor jullie eerste keer anaal.

2. Hygiëne en voorbereiding.

Bij de eerste keer anale seks is hygiëne erg belangrijk. Voorbereiding voor de eerste keer anaal is misschien wat spannend omdat alles nieuw, maar met de juiste hygiëne zul je je een stuk zelfverzekerder voelen.

Even ter info, ontlasting is niet opgeslagen in het deel waar de penis in gaat. Dat is een stuk verder en er is geen penis lang genoeg die daarbij kan komen. Om de eerste keer anale seks toch prettig te ervaren kan ik je aanraden om een goede douche te nemen.

Ik kan een anale douche zeker aanraden. Hiermee kun je jezelf schoonspoelen en ben je er van verzekerd dat alles fris is daar beneden Wanneer je regelmatig verwacht anale seks te hebben mag een anale douche niet ontbreken.

anaal voor beginners voorbereiding

3. Anaal voor beginners: voorbereiding

De eerste keer anale seks is leuk, maar doe het stapje voor stapje. Een goed begin is letterlijk het halve werk. Direct starten met seks is niet aan te raden, start eerst met anal play voordat je met het echte werkt begint.

Anale speeltjes laten je kennis maken met het anale gevoel. Je kunt zo op je gemakje wennen aan het gevoel en experimenteren. Zo kun je eerst zelf bepalen of je het gevoel wel prettig vindt.

Er zijn veel verschillende toys waar je uit kan kiezen, maar ik zou eigenlijk altijd een buttplug aanraden. Kies als beginner altijd voor een klein formaat zoals de plug hieronder:

eerste keer anaal

De afmetingen van de buttplugs voor deze anale training kit zijn als volgt:

  • Klein: 10 centimeter lang
  • Medium: 12.5 centimeter lang
  • Groot: 15 centimeter lang

Begin met het kleine formaat en kijk hoe dat voelt. Door af en toe met de plug te spelen en te experimenteren kan je anus wennen aan de anale stimulatie. Voel je je comfortabel met het kleine formaat? Dan kan je de stap maken naar de medium maat.

Wanneer je eenmaal start met de echte seks zul je jezelf een stuk comfortabeler voelen. Je herkent het gevoel en weet hoe je hier mee om moet gaan. Als ik iets mag aanraden is het eigenlijk wel om eerst te experimenteren met iets anders als een penis.

Of dat nu een plug of je vingers zijn, je lichaam moet nu eenmaal even wennen aan deze nieuwe vorm van stimulatie.

Wil je andere anale seksspeeltjes kopen? Check dan de site van EasyToys, zij hebben een groot assortiment in elke prijscategorie.

4. Glijmiddel, glijmiddel en nog meer glijmiddel

Zoals de titel al zegt, glijdmiddel, heel veel glijmiddel. In tegenstelling tot de vagina maakt de anus zelf geen vocht aan. Het is de bedoeling dat je dit vocht dus zelf aanbrengt.

Er zijn een paar dingen die je in gedachte moet houden als je glijmiddel gaat aanschaffen. Als je een latex condoom gebruikt is het belangrijk dat je glijmiddel koopt op waterbasis of op siliconen basis. Als je glijmiddel op basis van iets anders koopt kan dit namelijk het latex van het condoom gaan afbreken.

Tip: Gebruik glijmiddel op siliconen basis, dit glijmiddel droogt niet uit en voelt het beste aan voor jullie beide.

anale seks

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten glijmiddel speciaal voor anale seks. Je hebt nog wat varianten. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor glijmiddel waardoor je spieren gaan ontspannen.

Een aanrader als je het erg spannend vindt en de hele tijd zit billen te knijpen, letterlijk en figuurlijk ;). Het beste anale glijmiddel kun je hier kopen. Voor de eerste keer anaal is het belangrijk dat jullie veel glijmiddel gebruiken!

5. De eerste keer anaal

Nu je voorbereidingen hebt getroffen en er samen met je partner over hebt gepraat is het klaar voor het echte werk.

5.1 Voorspel

Net als bij gewone seks is het belangrijk dat je gewoon voorspel hebt. Je wilt in de stemming komen en zo ben je beide opgewonden voor dat je aan de seks begint. De eerste keer anaal is spannend dus zorg dat jullie beide ontspannen zijn.

Als je het gewone voorspel hebt gehad kun je eventueel verder met anaal voorspel. Masseer de anus van je partner zachtjes met je vinger. Door anaal voorspel te doen kan je de anus van je partner laten ontspannen en alles rustig opbouwen.

Pak het glijmiddel en breng wat aan bij je partner en doe het ook op je vinger. Als je partner wat meer ontspannen is kun je een vingerkootje langzaam inbrengen. Kijk rustig aan hoe dit voelt en of ze dit fijn vindt.

Als je all-in wil gaan kun je ook nog je partner oraal bevredigen, of te wel je partner baffen/rimmen. Doe dit ook in overleg, het is een intiem stuk van je lichaam dus net als bij de rest, communication is key.

Nu zijn jullie beide ‘warm’ om met de echte anale seks te beginnen.

5.2 De seks

Alles voelt goed en jullie zijn beide opgewonden. Nu is het klaar voor het echte werk. Pak je glijmiddel erbij en begin rustig met seks. Er zijn verschillende posities die goed zijn voor anale seks. Je moet er zelf achter komen wat voor jullie de beste positie is voor anale seks.

Voor de eerste keer anale seks zullen veel personen zeggen dat doggy style en het missionaris standje het makkelijkste zijn. Je kan er zo goed bij en hebt controle over het penetreren van je partner. Deze controle is belangrijk, begin altijd langzaam, het kan namelijk pijnlijk voor je partner zijn in het begin.

Om deze reden raad ik een ander standje aan. Controle is het belangrijkste voor de eerste keer anaal, daarom is het standje cowgirl, of te wel man onderop, vrouw bovenop, het beste. Hiermee heeft de vrouw volledige controle en kan de man ook niet gemakkelijk zelf stoten.

Let op je ademhaling. Door rustig te ademhalen en te concentreren kan je gemakkelijk je anus ontspannen. Begin rustig met penetreren en probeer steeds wat dieper te gaan. Ga niet te snel en blijf communiceren met je partner tijdens de seks.

anaal glijmiddel

Als vrouw moet je bereid zijn om de man duidelijk instructies te geven. Het is aan de man om deze instructies vervolgens op te volgen. Voor de eerste keer anaal is het belangrijk dat de vrouw een leidende rol durft te nemen.

Verwacht niet meteen dat je de eerste keer seks kan hebben zoals je dat vaginaal doet. Je moet voorzichtig beginnen en vooral naar de persoon luisteren die ‘ontvangt’.

Net als veel dingen tijdens seks zul je ook met anale seks zelf dingen moeten uitproberen. Alleen door te doen komen jullie er samen achter wat prettig is en wat jullie minder vinden.

5.3 Nog meer hygiëne!

Iets wat nog wel eens over het hoofd wordt gezien is het switchen tussen vaginale en anale seks zonder het condoom te vervangen of de penis goed schoon te maken.

Ga je hier niet goed mee om en denk je niet aan de juiste hygiëne? Dan is er een kans dat de vrouw een vaginale infectie krijgt.

Hetzelfde geld voor orale seks en speeltjes na anale seks. Neem geen risico en zorg altijd dat je de penis of het speeltje schoon maakt.

5.4 Speeltjes

Ben je wat meer ervaren en wil je anale seks spannender maken? Dan kun je altijd nog kiezen om anaal speeltjes te gebruiken zoals de kralen:

Anaalkralen, ook wel anal beads genoemd, zijn bestemd voor stimulatie bij de anus. In tegenstelling tot butt plugs die op zijn plaats blijven zitten zijn anaalkralen het ideale speeltje als je wil variëren en het echt als ‘speeltje’ wil gebruiken. Door de anaalkralen aan te brengen en vervolgens eruit te trekken (iedereen moet zelf weten welke snelheid hij of zij plezierig vindt) kan je tot een heerlijk orgasme komen.

Hopelijk heb ik je enthousiast gemaakt en geïnformeerd over alle belangrijke stappen die je moet nemen voor een prettige en pijnloze eerste keer anale seks.

Bezoek deze site van Sense voor extra informatie.