De eerste keer anaal: een uitgebreide handleiding

Voordat ik je ga vertellen hoe jij of jullie je moeten voorbereiden voor de eerste keer anaal heb ik een paar voordelen en nadelen onder elkaar gezet van anale seks.

De voordelen:

  • Een nieuw en intenser orgasme – De meeste vrouwen komen veel intenser klaar bij anale seks. Als een vrouw vaginaal niet klaar kan komen dan is anale seks zeker het proberen waard.
  • Anale seks is kinky – Met je vrienden of vriendinnen bespreek je vaak je seksleven. Anale seks hoor je misschien wat minder vaak voorbijkomen. Hierdoor is het toch net wat spannender en meer kinky.
  • Een goed alternatief – Misschien ben jij of je vriendin ongesteld. In dat geval is anale seks het ideale alternatief! Daarnaast is er met anale seks ook geen kans op zwangerschap.

De nadelen:

  • Het is niet voor iedereen

Net als alles op seksueel gebied zijn er persoonlijke voorkeuren. Het kan zo zijn dat jij gek bent op anale seks maar je partner niet.

  • Planning en wat voorbereiding

In vergelijking met vaginale seks heeft anale seks net wat meer voorbereiding en planning nodig. Al zeker bij je eerste keer anale seks is voorbereiding belangrijk.

Er zijn verschillende stappen die je moet volgen als je voor het eerst anale seks gaat hebben. Elk stap is even belangrijk.

1. Praat erover.

Dit is misschien wel een van de belangrijkste dingen als je voor de eerste keer anale seks gaat hebben. Als jij en je partner niet over dit soort dingen kunnen praten dan zijn jullie waarschijnlijk nog niet klaar voor het echte werk. Daarnaast zal het de ervaring stukken beter maken als jullie er open over kunnen praten.

Kom er eerst achter of jullie er beide wel klaar voor zijn. Misschien wil jij wel heel graag maar is je partner nog niet helemaal enthousiast, push dan ook zeker niks, erover praten kan altijd.

Als jullie beide zo ver zijn dan kun je gaan voorbereiden voor jullie eerste keer anaal.

2. Hygiëne en voorbereiding.

Bij de eerste keer anale seks is het belangrijk dat je wat aandacht geeft aan hygiëne. Voorbereiding voor de eerste keer anaal is misschien wat spannend omdat alles nieuw, met de juiste hygiëne ben je direct minder zenuwachtig.

Even ter info, poep is niet ‘opgeslagen’ in het deel waar de penis in gaat. Dat is een stuk verder en er is geen penis lang genoeg die daarbij kan komen. Om de eerste keer anale seks toch prettig te ervaren kan ik je aanraden om een goede douche te nemen. Op deze manier voel je je fris en kan je jezelf ook nog daaronder schoon maken.

Wil je voor de optimale hygiëne gaan en geen risico lopen? Koop dan een anale douche. Hiermee kun je jezelf ‘spoelen’ en er zeker van zijn dat je helemaal schoon bent. Het komt vaak voor dat mensen deze gebruiken, voor 2 tientjes heb je vaak al een prima douche.

Lees hier alles over een anale douche.

Een uurtje voordat je seks gaat hebben smeer je wat glijmiddel op het puntje en breng je deze aan in je anus. Vervolgens spuit je met het pompje water erin. Dit water hou je ongeveer 15 seconden vast en laat je dan los.

eerste keer anaal

De eerste keer anaal kun je ook voorbereiden met de hulp van een butt plug. Een butt plug breng je aan in de anus en kan ook als seksspeeltje worden gebruikt.

Door een butt plug te dragen in bijvoorbeeld je vrije tijd kan je alvast kennis maken met het gevoel van anale seks. Ook kan je het eens tijdens het masturberen zelf gebruiken zodat je je anus kan leren ontspannen maar ook ‘ruimte’ kan maken voor het echte werk.

Als je al vaker een butt plug hebt gebruikt zul je merken dat de eerste keer seks een stuk makkelijker zal gaan. Is dit je eerste keer anale seks? Denk dan zeker na om dit speeltje te gebruiken.

3. Glijmiddel, glijmiddel en nog meer glijmiddel.

Zoals de titel al zegt, glijdmiddel, heel veel glijmiddel. In tegenstelling tot de vagina maakt de anus zelf geen vocht aan. Het is de bedoeling dat je dit vocht dus zelf aanbrengt.

Er zijn een paar dingen die je in gedachte moet houden als je glijmiddel gaat aanschaffen. Als je een latex condoom gebruikt is het belangrijk dat je glijmiddel koopt op waterbasis of op siliconen basis. Als je glijmiddel op basis van iets anders koopt kan dit namelijk het latex van het condoom gaan afbreken.

Tip: Gebruik glijmiddel op siliconen basis, dit glijmiddel droogt niet uit en voelt het beste aan voor jullie beide.

anale seks

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten glijmiddel speciaal voor anale seks. Je hebt nog wat varianten. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor glijmiddel waardoor je spieren gaan ontspannen.

Een aanrader als je het erg spannend vindt en de hele tijd zit billen te knijpen, letterlijk en figuurlijk ;). Het beste anale glijmiddel kun je hier kopen. Voor de eerste keer anaal is het belangrijk dat jullie veel glijmiddel gebruiken!

4. Anale seks.

Nu je voorbereidingen hebt getroffen en er samen met je partner over hebt gepraat is het klaar voor het echte werk.

4.1 Voorspel

Net als bij gewone seks is het belangrijk dat je gewoon voorspel hebt. Je wilt in de stemming komen en zo ben je beide opgewonden voor dat je aan de seks begint. De eerste keer anaal is spannend dus zorg dat jullie beide ontspannen zijn.

Als je het gewone voorspel hebt gehad kun je eventueel verder met anaal voorspel. Masseer de anus van je partner zachtjes met je vinger. Door anaal voorspel te doen kan je de anus van je partner laten ontspannen en alles rustig opbouwen.

Pak het glijmiddel en breng wat aan bij je partner en doe het ook op je vinger. Als je partner wat meer ontspannen is kun je een vingerkootje langzaam inbrengen. Kijk rustig aan hoe dit voelt en of ze dit fijn vindt.

Als je all-in wil gaan kun je ook nog je partner oraal bevredigen, of te wel je partner baffen/rimmen. Doe dit ook in overleg, het is een intiem stuk van je lichaam dus net als bij de rest, communication is key.

Nu zijn jullie beide ‘warm’ om met de echte anale seks te beginnen.

4.2 De seks

Alles voelt goed en jullie zijn beide opgewonden. Nu is het klaar voor het echte werk. Pak je glijmiddel erbij en begin rustig met seks. Er zijn verschillende posities die goed zijn voor anale seks. Je moet er zelf achter komen wat voor jullie de beste positie is voor anale seks.

Voor de eerste keer anale seks zullen veel personen zeggen dat doggy style en het missionaris standje het makkelijkste zijn. Je kan er zo goed bij en hebt controle over het penetreren van je partner. Deze controle is belangrijk, begin altijd langzaam, het kan namelijk pijnlijk voor je partner zijn in het begin.

Om deze reden raad ik een ander standje aan. Controle is het belangrijkste voor de eerste keer anaal, daarom is het standje cowgirl, of te wel man onderop, vrouw bovenop, het beste. Hiermee heeft de vrouw volledige controle en kan de man ook niet gemakkelijk zelf stoten.

Let op je ademhaling. Door rustig te ademhalen en te concentreren kan je gemakkelijk je anus ontspannen. Begin rustig met penetreren en probeer steeds wat dieper te gaan. Ga niet te snel en blijf communiceren met je partner tijdens de seks.

anaal glijmiddel

Als vrouw moet je bereid zijn om de man duidelijk instructies te geven. Het is aan de man om deze instructies vervolgens op te volgen. Voor de eerste keer anaal is het belangrijk dat de vrouw een leidende rol durft te nemen.

Verwacht niet meteen dat je de eerste keer seks kan hebben zoals je dat vaginaal doet. Je moet voorzichtig beginnen en vooral naar de persoon luisteren die ‘ontvangt’.

Net als veel dingen tijdens seks zul je ook met anale seks zelf dingen moeten uitproberen. Alleen door te doen komen jullie er samen achter wat prettig is en wat jullie minder vinden.

4.3 Nog meer hygiëne!

Iets wat nog wel eens over het hoofd wordt gezien is het switchen tussen vaginale en anale seks zonder het condoom te vervangen of de penis goed schoon te maken.

Ga je hier niet goed mee om en denk je niet aan de juiste hygiëne? Dan is er een kans dat de vrouw een vaginale infectie krijgt.

Hetzelfde geld voor orale seks en speeltjes na anale seks. Neem geen risico en zorg altijd dat je de penis of het speeltje schoon maakt.

4.4 Speeltjes

Ben je wat meer ervaren en wil je anale seks spannender maken? Dan kun je altijd nog kiezen om speeltjes te gebruiken.

Butt plugs – Butt plugs zijn niet alleen goed om voor te bereiden voor anale seks maar kunnen ook tijdens de seks erg prettig zijn. Ze stimuleren verschillende erogene zones van de vrouw en zijn een geweldige toevoeging tijdens vaginale seks.

Eerste keer anaal

Butt plugs zorgen voor dat extra beetje ‘druk’, druk wordt nog vaak onderschat tijdens seks maar vaak hierdoor bereik je orgasmes. Een butt plug is het anale seksspeeltje voor de beginner en de meer ervaren veteraan ;).

Anaalkralen – Anaalkralen, ook wel anal beads genoemd, zijn bestemd voor stimulatie bij de anus. In tegenstelling tot butt plugs die op zijn plaats blijven zitten zijn anaalkralen het ideale speeltje als je wil variëren en het echt als ‘speeltje’ wil gebruiken. Door de anaalkralen aan te brengen en vervolgens eruit te trekken (iedereen moet zelf weten welke snelheid hij of zij plezierig vindt) kan je tot een heerlijk orgasme komen.

Wil je anale seksspeeltjes kopen? Check dan de site van EasyToys, zij hebben een groot assortiment in elke prijscategorie.

Hopelijk heb ik je enthousiast gemaakt en geïnformeerd over alle belangrijke stappen die je moet nemen voor een prettige en pijnloze eerste keer anale seks.

Kijk hieronder een video over de eerste keer anaal of kijk op deze site van Sense voor extra informatie.