Tips voor de eerste date!

De eerste date zal altijd stressvol blijven. Je ontmoet waarschijnlijk iemand voor de eerste keer, en je hebt maar één kans om een goede indruk te maken. Tijd voor wat eerste date tips dus!

Door de digitale online dating cultuur ben je misschien niet helemaal meer op de hoogte van hoe een echte ouderwetse date werkt. Online kunnen we eindeloos swipen en nadenken over onze antwoorden, terwijl je op een date toch echt je mannetje moet staan en een gesprek moet voeren.

Om je te helpen en voor te bereiden op die eerste spannende date, heb ik een lijstje met eerste date tips onder elkaar gezet. Een date zal altijd anders lopen en improviseren is erg belangrijk maar je weet tenminste wat je doet, een boost van zelfvertrouwen is de sleutel tot succes! Wie weet scoor je wel een tweede date of eindig je de avond met een zoen.

Ideeën voor de eerste date

De lijst met tips voor de eerste date moet natuurlijk afgetrapt worden met ideeën.

Op een gegeven moment zal er een beslissing moeten worden genomen over wat jullie gaan doen op de eerste. Als jij de man bent dan is het vaak aan jou om dit te beslissen en vraag je je misschien af wat je precies moet doen.

De meeste voorkomende variant is elkaar ontmoeten in een bar voor een drankje. Die soort date is populair geworden in de context van online dating, er komt vaak wat alcohol bij kijken waardoor alles wat soepeler loopt. De kans op een fysieke of seksueel einde is ook een stuk waarschijnlijker.

tips eerste date

Als je echter niet op zoek bent naar seks op de eerste date, of dat je die indruk niet wil afgeven is een bar waarschijnlijk niet de beste plek voor een date.

Het beste advies wat ik je dan kan geven is om de plannen aan te passen aan wat je partner leuk vindt. Als je al wat meer weet over je partner verras haar dan met iets wat binnen haar of zijn interesses ligt. Als je echter geen idee hebt wat je partner leuk vindt kies dan een simpele maar toch leuke optie zoals een wandeling op een mooie plek, of gewoon koffie in een leuk café. Het punt is om de kans te krijgen om te praten en elkaar beter te leren kennen zodat jullie beide kunnen aanvoelen of een tweede date erin zit.

Aan de andere kant kan een actieve date waar wat minder gepraat wordt ook een groot succes zijn. Een date waar jullie beide gemeenschappelijk interesses bij hebben is een geweldige vervanger voor de typische ‘koffie date’.

Actieve dates helpen goed om het ijs te breken en ongemakkelijke stiltes te voorkomen.

Heb je nog steeds geen inspiratie en zoek je naar wat anders als de boven genoemde dates? Lees dan hier 10 originele ideeën voor de eerste date.

Voorbereiding op de eerste date

Een goede voorbereiding is zoals bij vele dingen de eerste stap naar succes, tref wat maatregelen en je zult een stuk sterker in je schoenen staan.

Gebruik wat je al weet over haar of hem om zo al wat gespreksstof achter de hand te hebben. Tien minuten onderzoek op het Internet kan je al veel informatie geven voor een gesprek; maar houd het algemeen, kom niet over als een stalker. Onthoud dat jullie elkaar beide nog niet goed kennen dus dat de ander waarschijnlijk ook nerveus, als je elkaar een fijn gevoel geeft en jullie op je gemak zijn bij elkaar zal dat de date veel fijner zijn voor jullie allebei.

De dag van de date is het altijd een goed idee om nog even een berichtje sturen en de tijd en plek te bevestigen zodat jullie geen onverwachtse problemen krijgen. Probeer daarnaast niet te veel te appen diezelfde dag.

Dat advies is misschien niet zozeer van toepassing als je al een serieuze app relatie hebt waarbij jullie elkaar elke dag veel berichtjes stuurt. Maar als je elkaar nog niet zo heel goed kent kan je hem of haar een beetje overvallen met opeens veel berichtjes. Als je erg nerveus bent probeer het niet op die manier op te lossen maar probeer een andere manier van ontspanning te vinden.

Wat trek je aan op de eerste date?

Vaak horen we dat de kleding de man maakt, en wat je daar ook van vindt, er is op zijn minst iets van waar aan het idee dat mensen je anders zien op basis van hoe je jezelf kleed. Iemand die aankomt lopen in een pak geeft een heel ander beeld af wanneer hij zou binnenkomen met een korte broek en T-shirt.

Dus hoe moet je kleden op je eerste date? Het plannen van je date-outfit is belangrijk voor het opbouwen van vertrouwen en het maken van de juiste indruk op je date. Een van de belangrijke eerste date tips die ik je kan meegeven is dat je kleren aantrekt waar jij jezelf fijn in voelt en waar je zelfverzekerd in bent.

Het is belangrijk om kleding aan te trekken die past bij wat jullie gaan doen. Een casual kleding stijl is vaak het beste, een spijkerbroek met nette sneakers eronder en een blouse of netjes (niet te netjes) shirt zijn altijd goed.

Heb altijd een dress to impress mindset, je krijgt maar één kans om een eerste indruk te maken, daarnaast zie je er aantrekkelijker uit voor je date, maar voel je je ook zelfverzekerder wat je nog aantrekkelijker maakt.

Gespreksstof?

De ideale situatie is natuurlijk dat het gesprek vanzelf loopt en jullie elkaar beide aanvullen in wat er gezegd wordt. Wat je ook doet het gesprek zal in dat geval vanzelf lopen als jullie goed klikken.

Natuurlijk is dit de beste situatie en is de werkelijkheid soms net even anders. De waarheid is dat je misschien niet de beste versie van de andere persoon ziet, en dat zij misschien niet jou beste kant zien.

eerste date tips

Als je tijdens de date merkt dat het wat stroef gaat is het geen slecht idee om al wat dingen achter de hand te hebben waar je over kan praten met elkaar om zo ongemakkelijke situaties te vermijden. Dit is ook de reden waarom je in de voorbereiding wat onderzoek doet naar de persoon die tegenover je zit.

Vertel verhalen. Dat is uiteindelijk wat een gesprek is. Binnen die verhalen kun je alles over jezelf onthullen, inclusief de belangrijkste onderwerpen en kenmerken van jou die je dagelijkse leven beïnvloeden en laten zien wat jouw passie is.

Denk aan de verhalen die je de kans geven om in te gaan op diepere gesprekken over je persoonlijkheid en levensstijl. Vergeet daarna niet om eens te vragen wat hun kijk hierop is, op deze manier vertellen jullie beide over de onderwerpen die jullie interessant vinden en kom je erachter of er gemeenschappelijke interesses zijn.

Dingen die je zeker NIET moet doen

Nu we het hebben gehad over dingen waar je over kan praten is het ook belangrijk om onderwerpen te behandelen die je beter kan bewaren voor later. Gevoelige onderwerpen zoals geloof en politiek zijn onderwerpen die je beter kan vermijden om spanning te voorkomen.

Seks of seksuele inhoud bespreken op een eerste date kun je beter ook vermijden. Hoewel sommige er graag over praten kan je er bepaalde mensen ongemakkelijk mee maken aangezien zij misschien niet bereid of open staan voor dit onderwerp op de eerste date.

Het derde ding wat je op een eerste date wilt vermijden is negativiteit. Een eerste date moet leuk en comfortabel zijn. Eén simpele regel: Houd dingen positief! “

Wie betaalt?

Aan het einde van de date krijg je waarschijnlijk iets van een rekening, de gevoelige vraag blijft altijd: wie betaalt? Mijn ervaring is dat de meeste mannen en bijna alle dames een verwachting hebben dat de man op een eerste date betaalt.

Tips voor de eerste date mannen

Dat gezegd hebbende, als je op een budget bent, voel je niet de noodzaak om op een eerste date naar een twee sterrenrestaurant te gaan. Als een vrouw wil betalen op een eerste date, zou ze degene zijn die de man uitnodigt tot een date en het heel duidelijk maken dat het haar traktatie is.

Het hele ding over betalen op een date is dat je er juist geen dingetje van moet maken. Het beste is om te betalen maar blijf er niet op aandringen. Als ze de rekening wil delen, ga ermee akkoord. Neem het niet persoonlijk, je leert elkaar gewoon kennen.

Als je betaalt, onthoud dan wat het betekent. Je hebt betaald voor het diner van je date, wat een beleefd gebaar is. Het betekent niet dat je er iets voor terug krijgt en verwacht dit ook niet.

De date is klaar… wat nu?

Hee! Je hebt het gedaan, viel wel mee toch? Er zijn een paar dingen waar aan je kan merken of de date goed ging, als het echt goed gaat, heb je meestal niet meer advies nodig. Ben je nog niet helemaal zeker van je zaak maar ging het wel goed? Lees dan verder.

Een goede stap naar een volgende date kan iets simpels zijn zoals het vragen of ze je kan bellen wanneer ze thuis is en veilig is aangekomen. De volgende ochtend een berichtje sturen met “Goedemorgen” werkt ook altijd goed. Maak het niet te uitgebreid, houd het simpel: “Bedankt voor het etentje gister, ik heb een geweldige avond gehad. Moeten we snel weer doen!”

Als je een leuke tijd hebt gehad samen en die persoon weer wilt zien, speel het dan niet ‘hard to get’. Ga niet wachten met berichtjes maar ben direct. Als je date goed ging dan voel je dit waarschijnlijk zelf wel aan en kan je de volgende stap zetten, wie weet nodigt ze jou wel als eerste uit!

De eerste date kan stressvol zijn, maar dit is makkelijk te voorkomen met deze tips. Als je naar binnen gaat met de juiste houding en een beetje voorbereiding is de kans groot dat jullie allebei een leuke tijd hebben. Zelfs als ze niet de liefde van je leven blijken te zijn is een gezellige tijd altijd goed. Hopelijk heb je iets gehad aan deze tips voor de eerste date!