9 tips om je sexy te voelen

Sommige dagen zijn slechte dagen. Misschien was het donker en regenachtig toen je wakker werd. Misschien heb je gisteravond te veel wijn gedronken en heb je een kater(en, niet te vergeten, hoofdpijn). Of heb je de laatste tijd iets meegemaakt. Maar wat de reden ook is, je hebt een slechte dag gehad. En als een slechte dag komt, wil je iets, wat dan ook, om je beter te voelen. Je wilt ergens om kunnen giechelen, je wat luchtiger voelen, glimlachen als je in de spiegel kijkt, wetende dat je er verdomd goed uitziet. Maar in tijden als deze kan de gedachte om je sexy te voelen ver weg lijken.

1) Beweeg!

“Doe wat je kunt om je lichaam te bewegen  – dansen, wandelen, klimmen, schudden, strekken, ontdekken,” zegt gedragspsycholoog Eva Bakker.

Natuurlijk stimuleert lichaamsbeweging je hersenen om endorfine vrij te maken – en het kan je het gevoel geven dat je meer controle hebt over hoe je eruit ziet. Maar het doel van deze oefening is niet om je uiterlijk te veranderen. Het is om jezelf te herinneren aan alle mooie dingen die je lichaam kan doen.

“Het ontwikkelen van een gezonde relatie met je lichaam betekent niet dat je elke vierkante centimeter 24/7 moet idealiseren,” zegt Bakker. “Een positief lichaamsbeeld houdt in dat je je eigen waarde ziet en je lichaam leert waarderen om de vele functies.”

Neem even de tijd om de vele mogelijkheden van je lichaam te vieren en na te denken over wat die vele mogelijkheden je in staat stellen om elke dag te doen. Je zult merken dat je jezelf stapje voor stapje sexy gaat voelen.

2) Jezelf sexy voelen? Kleed je uit!

Terwijl je je Instagram aan het afstruinen bent met allerlei lichamen die je laten glimlachen, neem dan ook even de tijd om je eigen lichaam te vieren. Kleed je uit. Dans door het huis. Bewonder jezelf in de spiegel. Herinner jezelf eraan hoe je eruit ziet.

“Naaktheid in het echte leven kan ons helpen om de diversiteit van de menselijke schoonheid te waarderen,” zegt Bakker. Dus beschouw dit als een excuus om een dag zonder kleren door te brengen. (En om een reisje te boeken naar die nudisten kolonie waar je altijd al grapjes over hebt gemaakt).

3) Concentreer je op wat je gelukkig maakt

“Gun jezelf een pauze en maak je geen zorgen over hoe je eruit ziet”, zegt Bakker. Probeer je in plaats daarvan te richten op hoe je je voelt. Vraag jezelf niet af of een jurk je dit maakt. 

Vraag jezelf af of hij comfortabel zit. Kun je er in bewegen? Vind je het leuk om er tijd in door te brengen? Vind je het zo overdreven knus dat je er een dutje in zou kunnen doen? Haal de esthetische lagen weg, en concentreer je alleen op je gevoel. 

Met andere woorden? “Doe dingen waar jij je fijn bij voelt,” zeg Bakker. “Vanuit deze staat kun je de energie en vrede van sexy zijn herontdekken”

4) Jezelf sexy voelen? Kleed je sexy!

Weer opgeladen? Tijd om je eens sexy te kleden! Door je sexy te kleden kun je jezelf ook sexy voelen! Van een leuke nieuwe broek, tot een sexy lingerie setje. Alle kleine beetjes helpen.

Als ik me even down voel helpt lingerie shoppen altijd. Ja, het is misschien een dure hobby, maar als ik dat nieuwe setje binnen heb kun je er vanuit gaan dat ik me verdomd sexy voel!

De webshop van EasyToys is eigenlijk mijn go-to website, voor elk budget is er wel iets te vinden! Ga gewoon eens lekker op zoek.

Kleed jij je sexy? Dan ga je je zeker sexier voelen!

5) Maak je bed de meest comfortabele plek in huis

“Maak je bed uitnodigend,” stelt Bakker voor. “Pak schone, frisse lakens aan.” Als je dat doet, kun je genieten van een van de heerlijkste kleine aanrakingen die er zijn: in een bed klimmen met luxe, frisse lakens.

Het kan je ook wat rust geven van je zorgen. Als je je zorgen maakt over je vermogen om je sexy te voelen of in de stemming te komen, kunnen frisse lakens dienen als een schone lei. Ze kunnen je helpen om je weer te concentreren op de dingen die je leuk vindt aan je slaapkamer, in plaats van op de dingen waar je stress van krijgt.

6) Kijk sexy films. Luister naar sexy muziek.

Zet de meest sexy film op die je ooit hebt gezien. Luister naar de liedjes waar je alleen maar op kunt dansen. Herlees die heerlijke sexy scène in je favoriete boek – en herlees het dan nog eens. Zoek een van die lijsten op van de heetste seksscènes op Netflix, en bekijk ze stuk voor stuk.

Nodig jezelf uit om “te dagdromen, te fantaseren en je scenario’s voor te stellen die je een goed gevoel geven”, zegt Bakker. Voel de dingen die je voelt, en geniet ervan om in het moment te zijn.

En als je daarna nog even door wilt gaan, zoek dan een andere lijst met de heetste seksscènes op Netflix, en ga daar ook doorheen.

7)  Begin met een dagboek.

Koop een dagboek en vul het met alle dingen waar je dankbaar voor bent. Houd het gericht op je lichaam en gebruik het als een viering van de vele mooie, belichaamde ervaringen van het leven. “Merk op hoe goed de frisse lucht op je huid voelt na een regenbui,” zegt Bakker. “Merk op hoe heerlijk de hap taart voelde toen je hem deelde, samen lachend met je goede vrienden na het diner.”

Maar het is net zo nuttig als je het algemeen houdt, zegt Bakker. “Een lijst bijhouden van de mensen, ervaringen en dingen waarvoor je dankbaar bent, is een geweldige manier om positieve affirmaties over jezelf en anderen te helpen genereren,” zegt ze. “Een breed zelfvertrouwen is essentieel voor een positief lichaamsbeeld, omdat hoe je je voelt over jezelf als een heel persoon intrinsiek gerelateerd is aan hoe je je voelt over je lichaam.”

8) Zorg voor een goede nachtrust.

Als je je moe, uitgeput, gestrest of overbelast voelt, gun jezelf dan een pauze. Trek acht of meer uren uit voor een stevige, ononderbroken nachtrust, en doe misschien nog een paar uurtjes extra voor een dutje hier en daar.

“Een goede nachtrust kan goed zijn voor je gezondheid, geheugen, cognitief functioneren en je relatie,” zegt Bakker. Je beter voelen kan echt zo simpel zijn en het helpt je ook nog eens om meer ‘sexy’ te zijn.

9) Jezelf sexy voelen door te masturberen.

Want natuurlijk moedigen we je aan om zelfliefde in de meest letterlijke vorm te omarmen door te masturberen. “Zelfbevrediging en eigenwaarde zijn positief gecorreleerd,” zegt Bakker. “Dus ga naar beneden en kalmeer jezelf tot een uitbarsting van warme, donzige gevoelens.”

Onthoud dat de focus houden op de dingen die je lichaam kan doen, je uitnodigt om het door een gunstigere lens te bekijken. “Wanneer je lichaam voor je presteert – of het nu gaat om dagelijkse taken, sport of seksueel genot – heb je de neiging om je beter te voelen over hoe het eruit ziet en hoe het functioneert,” zegt Bakker.