Tepelzuigers: de beste varianten en een handleiding

De tepelzuiger is een multi inzetbaar voorwerp dat als seksspeeltje dient, maar ook functionele eigenschappen heeft. De tepelzuiger laat je kennis maken met de voordelen van die kleine, maar krachtige, erogene zone die onwijs veel plezier en genot kan geven. 

Benieuwd? Hieronder vertellen we je meer over dit kleine seksspeeltje en welke varianten je het beste kunt aanschaffen.

1) Wat zijn tepelzuigers?

Tepelzuigers zijn apparaten die worden gebruikt om tepels tijdelijk en voorzichtig naar buiten te trekken. Ze zijn ontworpen om de tepels te stimuleren en de bloedtoevoer naar het gebied te vergroten, wat kan helpen om tepelkloven te genezen en het borstweefsel voor te bereiden op borstvoeding. 

Tepelzuigers hebben dus meerdere opties. Zo zijn ze enerzijds functioneel en kunnen ze dienen als hulpmiddel, maar worden ze ook gebruikt voor genot als seksspeeltjes.

Een tepelzuiger is vaak gemaakt van zachte materialen, zoals silicone, en werkt meestal door een vacuüm te creëren rond de tepel. Hierdoor wordt de tepel zachtjes naar buiten gezogen.

Tepelzuigers zijn de logische keuze voor nieuwsgierige beginners die geïnteresseerd zijn in tepelspel of de bijbehorende stimulatie. Een tepelzuiger oogt een stuk minder eng dan tepelklemmen, en is over het algemeen een speeltje dat je tegen een relatief laag bedrag kunt aanschaffen.

1.1) Hoe werken tepelzuigers?

Tepelzuigers werken door een zuigende sensatie te creëren die gericht is op de tepels. De zuigers zijn voorzien van een cilinder of een pompje met een wijde opening die je over de tepels plaatst. 

Vervolgens wordt er met de hand gelijkmatige druk uitgeoefend op de bol aan de bovenkant. Hierdoor ontstaat er onmiddellijk vacuüm in de bol, en zuigt deze zich vast aan de tepel(s).

Er wordt luchtdruk gecreëerd die de tepel diep in de cilinder trekt, waardoor je het gevoel hebt dat er aan je tepel wordt gezogen.

1.2) Hoe gebruik je een tepelzuiger

Ben je van plan om voor het eerst een tepelzuiger te gebruiken? Leuk! Het lijkt misschien heel spannend, maar dat valt allemaal wel mee. Hieronder leg ik je stap-voor-stap uit hoe je voor het eerst een tepelzuiger gebruikt:

Stap 1: Als het de eerste keer is dat je de tepelzuiger gebruikt, is het goed om eerst de gevoeligheid van je tepels te testen. Plaats voorzichtig je vingers rond je tepels en oefen lichte druk uit om te zien hoe je tepels reageren.

Stap 2: Breng een beetje glijmiddel aan op de randen van de tepelzuiger. Dit zal helpen om een goede afdichting te creëren en het comfortabeler te maken.

Stap 3: Plaats de tepelzuiger over de tepel en de areola (het donkere gebied rondom de tepel). Zorg ervoor dat de tepel goed wordt bedekt door de zuiger.

Stap 4: Druk voorzichtig op het tuutje van de tepelzuiger en laat lucht ontsnappen om een vacuüm te creëren. Dit zal de tepel zachtjes naar binnen trekken.

Stap 5: Begin met lichte zuigkracht en voer dit langzaam op tot een niveau dat comfortabel aanvoelt voor jou. Stop met pompen als je pijn of ongemak ervaart.

Stap 6: Je kunt de tepelzuiger nu enkele minuten laten zitten om de tepels te stimuleren en de bloedtoevoer naar het gebied te vergroten.

Stap 7: Om de tepelzuiger eraf te halen, druk je voorzichtig op de rand van de zuiger om het vacuüm te verbreken. Haal deze er vervolgens rustig vanaf en spoel deze af met wat water voordat je ze weer opbergt.

Wanneer je het speeltje eenmaal in je hand hebt zul je merken dat het niet zo ingewikkeld is. Je moet even wat handigheid vinden om de juiste hoeveelheid vacuüm te zuigen, maar je hebt het echt zo onder de knie.

1.3) Een tepelorgasme 

De tepelzuiger is een populair hulpmiddel voor het realiseren van een tepelorgasme. 

Een tepelorgasme is een intens gevoel van plezier en opwinding dat sommige mannen en vrouwen kunnen ervaren door stimulatie van de tepels. Bij sommige individuen zijn de tepels bijzonder gevoelig, waardoor het gevoel te vergelijken is met een orgasme.

Net als bij andere vormen van seksuele opwinding, kan de ervaring van een tepelorgasme variëren van persoon tot persoon. Sommige mensen kunnen een orgasme bereiken door alleen stimulatie van de tepels.

Niet iedereen zal een tepelorgasme kunnen ervaren, en dat is volkomen normaal. Ook mannen kunnen dus een dergelijk orgasme ervaren. We hebben allemaal tepels, dus de stimulatie van tepels is zeker niet alleen voor vrouwen weggelegd.

2) De 3 beste tepelzuigers

Om je op weg te helpen bij het kopen van tepelzuigers heb ik 3 verschillende soorten onder elkaar gezet waarbij 1 mijn favoriet is. Er zijn verschillende variaties in kwaliteit, prijs en functionaliteiten, dus kijk vooral wat goed past bij jouw persoonlijke voorkeur. 

1) Set van 3 tepelzuigers

Wil je nipple play verder ontdekken met een paar tepelzuigers dan kun je het beste kiezen voor een simpele set. Om deze reden heb ik onderstaande set van 3 tepelzuigers uitgekozen. 

tepelzuigers

De zuigers bestaan in principe uit een doorzichtige cup en een draaiknop, met het gebruiksvriendelijke draaisysteem kun je gemakkelijk de hoeveelheid zuigkracht bepalen.

Je vraagt je misschien af waarom er 3 cups in zitten en niet 2, we hebben tenslotte maar 2 tepels. De derde cup is voor de clitoris! Deze kleine speeltjes werken namelijk precies hetzelfde op de clitoris.

Door de cup op de clitoris te plaatsen stroomt er meer bloed richting deze sweetspot en wordt deze dus nog gevoeliger. Net een wat andere sensatie, maar als je deze set in huis hebt is het zeker de moeite waard om eens te proberen!

De cups worden het beste beoordeeld op EasyToys en krijgen daarom een plekje op de nummer 1 spot in deze lijst.

Zijn je tepels en areolas erg groot? Kies dan voor deze set: tepelzuigers groot.

2) Roze set tepelzuigers

De meeste tepelzuigers zien er wat grauw uit, soms zelfs wat medisch. Wanneer je op zoek bent naar een sexy attribuut voor de slaapkamer mag dat gerust wat meer kleur hebben. Gelukkig brengt dit setje tepelzuigers daar verandering in. Met een mooie kleur roze zorgen de cups voor wat extra sexappeal.

tepel vergroter

Er worden meerdere formaten ringetjes meegeleverd en de zuigers hebben ook twee formaten. Hierdoor ben je er van verzekerd dat je een goede pasvorm kan realiseren.

Ook de prijs is voordelig. In de aanbieding kun je dit setje tepelzuigers nu kopen voor minder dan één tientje (!).

Roze tepelzuigers

Verkrijgbaar bij

bol.com

Helaas zit er geen gebruiksaanwijzing in de verpakking. Het gebruik is simpel, maar heeft wel een korte uitleg nodig:

  • Stap 1: Kies het juiste formaat ringetje voor je tepels en schuif deze over het doorzichtige stukje. 
  • Stap 2: Knijp in de luchtzak van het pompje om de lucht eruit te laten ontsnappen, zodat het pompje vacuüm trekt.
  • Stap 3: Plaats de lege pomp vervolgens met het open uiteinde op je tepel en laat voorzichtig het knijpzakje los. Het pompje zal nu vacuüm zuigen en je tepel in het pompje trekken.
  • Stap 4: Schuif het gekozen ringetje dat je vooraf over het uiteinde van het pompje hebt gedaan voorzichtig van het pompje om de tepel. Zorg ervoor dat het ringetje stevig om de tepel zit.

Deze cups werken dus net wat anders, maar zijn nog steeds erg makkelijk in gebruik.

3) Temptasia tepel- en clitoris pomp

Wanneer je voor het eerst op zoek gaat naar een geschikt paar tepelzuigers is de maat het belangrijkste. Je wilt dat je de cup goed om de tepel past zodat de pasvorm goed is, maar je ook het meest plezierig wordt gestimuleerd.

Om deze reden heb ik onderstaande set van Temptasia uitgekozen. De verschillende maten zorgen ervoor dat je sowieso altijd een passende cup hebt, maar je kunt ook testen met verschillende stimulatie op je tepels.

tepel en clitoris pomp

Deze tepelpomp werkt in essentie hetzelfde, maar je bedient deze zuigertjes wel anders. Je bevestigt de handpomp aan de cup en kan vervolgens met een knijpsysteem een ruimte van vacuüm creëren.

Zit de zuiger strak genoeg? Dan kun je het slangetje gewoon verwijderen en blijft de transparante huls stevig zitten. Via de pomp heb je ook een functie om de druk eraf te halen.

Deze set ligt in een hogere prijsklasse, maar is ook een stuk kwalitatiever. De stevige grippomp en de 3 doorzichtige cups voelen allemaal kwalitatief aan.

De maten van de 3 cups zijn als volgt:

  • 2x Klein 7,1 cm lang x 3,3 cm diameter
  • 1x Groot 7,6 cm lang x 3,8 cm diameter

Het is dus ook mogelijk om de grotere cup op de clitoris te zetten. Dit werkt in principe hetzelfde en dit zorgt ervoor dat er meer bloed naar de clitoris wordt gezogen.