Tepelklemmen gebruik je zo

Tepelklemmen klinken een stuk extremer dan dat ze daadwerkelijk zijn. De naam spreekt voor zich. Deze kleine seksspeeltjes worden gebruikt om druk te zetten op de tepels.

Voordat je begint met tepelkemmen is het goed om hier even bij stil te staan. Hoe kijk je op dit moment tegen ‘nipple play’ aan? Denk hierbij aan zuigen, likken, trekken, strelen en eventueel zacht bijten. Wanneer je dit al te veel vindt zullen klemmen misschien te pijnlijk voor je zijn.

Laten we eens kijken wat voor speeltjes dit zijn én wat de beste soorten zijn.

1) Wat zijn tepelklemmen?

Inkopperte natuurlijk! De naam verklapt al heel veel. Het zijn letterlijk klemmen die je op je tepels zet. De klemmen vallen onder de seksspeeltjes, ze stimuleren namelijk een van onze erogene zones: de tepels!

Deze speeltjes komen in allerlei vormen en maten en worden vaak gebruikt tijdens BDSM. De druk van de klemmen op je tepels wekt voor veel mensen seksuele gevoelens op. Het maakt dus niet uit of je man of vrouw bent, tepelklemmen zijn voor iedereen.

Nipple play is een veel voorkomend seksueel onderdeel voor vrouwen en mannen. Je kunt kiezen voor speeltjes zoals de tepelklemmen, maar ook tepelzuigers zijn erg populair.

Omdat het uitkiezen van je eerste klemmen nogal een uitdaging kan zijn heb ik wat tips voor je onder elkaar gezet. Daarnaast vertel ik ook meer over mijn twee favorieten tepelklemmen.

2) De juiste tepelklemmen kiezen

Wanneer je op zoek gaat naar je eerst tepelklemmen moet je over 2 dingen nadenken:

  • Hoe groot zijn mijn tepels?
  • Hoeveel druk vind ik prettig?

Op basis van deze 2 factoren zul je veel makkelijker een keuze kunnen maken. Wanneer je tepels wat groter zijn kun je het beste een maatje groter nemen. Grotere klemmen betekent ook gelijk een betere verdeling van de druk. Wanneer je kleine tepelklemmen hebt zullen deze alle druk op 1 plek focussen.

Welke klemmen je nodig hebt ligt aan je ervaring en persoonlijke voorkeuren. Om je te helpen bij je keuze heb ik 2 verschillende soorten uitgekozen op basis van mijn eigen ervaring met deze BDSM toys.

Zijn de tepelklemmen nog een stapje te ver voor je? Begin dan wat rustiger en kies voor tepelplakkers.

2.1) Tepelklemmen voor beginners

Beginnen met BDSM of speeltje in die categorie vond ik het moeilijkste. Je bent op zoek naar toys die niet te extreem zijn, of weet gewoon niet goed waar je moet beginnen.

Voor beginners heb ik onderstaande tepelklemmen uitgekozen. De uiteindes zijn voorzien van een anti-slip laag die zacht aanvoelt. Ook zorgen deze ervoor dat de klem op zijn plek blijft zitten en niet elke keer eraf valt.

Tip: Lees hier alles over BDSM voor beginners.

Je kunt de klemmen zelf verstellen met de draaiknopjes, en hebt dus volledige controle over de hoeveelheid druk! Je kun zachtjes beginnen en dit langzaam opbouwen. Wanneer je op zoek bent naar tepelklemmen om voor het eerste mee te experimenten kan ik deze persoonlijk aanraden.

tepelklemmen

2.2) Klemmen voor gevorderden

Wanneer je al meer ervaring hebt met BDSM en nipple play kun je kiezen voor wat extremere varianten. Bij beginners zijn de klemmen vaak gefocust op lichte stimulatie die je zelf kunt controleren.

De klemmen voor gevorderden daarentegen zijn vaak van metaal gemaakt en zorgen voor meer druk. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een halsband met tepelklemmen. Je hebt in deze categorie een stuk meer keus.

De uitgelichte klemmen hieronder zijn geschikt voor de gevorderde BDSM’er onder ons. De druk van deze klemmen is een stuk heftiger, maar wel heel fijn!

tepelklemmen kopen

3) Hoe gebruik je klemmen voor je tepels?

Nu je hopelijk een mooi paar klemmen uit hebt gekozen voor op je tepels is het tijd om te kijken hoe je ze moet gebruiken. Over het algemeen werken de meeste klemmen hetzelfde. Je kunt bijvoorbeeld ergens aan een knopje draaien zodat er meer druk op komt.

Hoe je de klemmen gebruikt? Dat spreekt eigenlijk ook wel voor zich. Pak ze er eens bij tijdens het voorspel. Begin rustig en zet de klemmen op de tepels. Vind je het fijn? Dan kun je ze een tijdje laten zitten.

Na 5 minuten kun je de klemmen iets strakker draaien. Je voert zo weer de druk op en ervaart weer extra stimulatie. Vind je het iets te veel? Dan stel je ze bij en maak je ze weer wat losser.

Het fijne is dat je de klemmen ook zo weer af kunt doen. Wanneer je er klaar mee bent zijn ze dus ook zo opgeborgen.

Sex met tepelklemmen komt vaak voor binnen BDSM. Binnen het voorspel kun je hier goed gebruik van maken. Ben een beetje creatief en kijk hoever jij met je partner kan gaan. Zorg wel altijd voor een safe word. Als je partner wilt dat jij stopt, doe dit dan ook meteen.

Niet alleen tijdens het voorspel, maar ook tijdens de seks kun je de klemmen dragen. Combineer het gebruik van de accessoires met bijvoorbeeld andere BDSM speeltjes zoals een zweepje of handboeien.

Wil je naast je tepels ook andere plekjes op je lichaam stimuleren met klemmen? Kijk dan eens naar de clitoris klem. De clit is een gevoelig plekje die je met lichte en zware druk kan stimuleren doormiddel van een klem.

4) Veelgestelde vragen over klemmen & nipple play

Hoe lang mogen tepelklemmen blijven zitten?

Niet langer dan 30 minuten. Te veel langdurige druk is nergens goed, dus zeker niet voor een gevoelige plek zoals je tepels. Dat gezegd hebbende draait BDSM natuurlijk om het opzoeken van je grenzen. Dus, play at your own risk 😉

Hoe strak moeten tepelklemmen zitten?

Er is geen richtlijn voor hoe strak de klemmen moeten zitten. Het is vooral belangrijk dat jij de hoeveelheid druk lekker vindt. Tepelklemmen kun je vaak verstellen. Hoe je dat moet doen verschilt vaak per klem, maar vaak gaat het door ze aan te draaien. Zo heb je zelf volledige controle over de druk op je tepels.

Wat zijn de beste soorten?

Dit hangt af van je voorkeur en ervaring met BDSM. Wanneer je al wat gevorderd bent hou je misschien van wat extremere klemmen. Als het je eerste keer is met BDSM toys doe je liever wat rustiger aan en begin je met een wat gebruiksvriendelijkere variant. Bouw het lekker rustig op. Wanneer je klaar bent voor meer komt dat vanzelf. Aan keus ontbreekt het in ieder geval niet. Van varianten met een ball gag tot aan vibrerende klemmen, er is voor ieder wat wils.

Waar kan ik tepelklemmen kopen?

Ik koop mijn sex toys eigenlijk altijd bij EasyToys. Voornamelijk door het grote assortiment, maar de levering is ook altijd discreet en anoniem. Super fijn als je nog andere huisgenootjes hebt of thuis woont.

Wat is ‘Nipple Play’?

Nipple play is vaak een seksuele handeling waarbij de tepels centraal staan. Deze worden gestimuleerd aan de hand van: likken, strelen, bijten of bijvoorbeeld ruk via klemmen of andere speeltjes.

Of je nu een man of vrouw bent, hetero of homo, tepelklemmen kunnen voor iedereen een toevoeging zijn in hun seksleven. Ze zijn makkelijk te gebruiken en toegankelijk voor iedereen, je hebt geen ervaring nodig!