Een stinkende penis door smegma pak je zo aan

Alle jongens & mannen zullen er wel eens last van hebben, een stinkende penis. Er zijn veel  oorzaken waardoor je penis kan gaan stinken. Een van de meest voorkomende oorzaken van een stinkende penis is smegma. Goede hygiëne is erg belangrijk als je smegma wil tegen gaan, om deze reden heb ik verschillende tips voor je onder elkaar gezet waardoor jouw penis altijd fris ruikt.

1) Wat is smegma?

Smegma betekenis: Smegma is de ophoping van dode huid en natuurlijke olie die de penis vochtig houdt. Wanneer de penis niet regelmatig schoon wordt gemaakt hoopt dit zich op en komt er een witte substantie op de penis.

2) Hoe ontstaat smegma?

Nu we weten wat smegma is, is het tijd om te kijken waar het vandaan komt.

Smegma ontstaat vaak na slechte hygiëne. Als je jouw penis niet regelmatig wast dan kan het best snel gaan. Wanneer je de voorhuid naar achter trekt zie je een wit opgedroogd goedje wat op dode huid lijkt. Als je dit ziet dan heb je waarschijnlijk ‘smegma’.

Je zult waarschijnlijk ook merken dat je penis stinkt. De lucht die er vanaf komt is dan ook zacht uitgedrukt best wel ranzig. Naast dat je een vieze piemel hebt stinkt die dus ook nog eens.

Smegma is dus ook niet per se gevaarlijk of iets wat je direct moet behandelen. Als je echt heel lang je penis niet zou wassen zou dit wel voor een ontsteking kunnen zorgen.

Nu we weten hoe smegma ontstaat kunnen we kijken hoe we het kunnen voorkomen. Want laten we eerlijk zijn, niemand zit te wachten op een stinkende penis.

3) Smegma behandelen

Smegma ontstaat door slechte hygiëne, dus hoe voorkomen we het dan? Precies, betere hygiëne.

Wat je moet doen is je penis schoonhouden en het smegma verwijderen. Als je dit niet regelmatig doet zal er zich smegma op de penis vormen.

3.1) Hoe maak je je penis schoon?

Je penis schoonmaken kan iedereen. Ga onder de douche staan en trek je voorhuid voorzichtig naar achteren. Zet de douche aan en begin de gehele penis rustig te wassen.

Was vooral de eikel goed, hier vormt zich over het algemeen de meeste viezigheid. Smegma is erg goed weg te wassen en zal dus met 1 douche beurt weer verdwenen zijn.

Je hoeft geen zeep te gebruiken tijdens het wassen van je penis. Water is voldoende en zal de penis goed schoonmaken. Zeep op lotion kan de huid van de penis gaan irriteren dus het is beter om dit niet te proberen.

Voor extra hygiëne kun je natuurlijk ook nog je schaamhaar scheren.

3.2) Penis reiniger

Als je zeker wil zijn dat je piemel niet stinkt kun je ook nog kiezen voor een penis reiniger. Je bent er zo altijd van verzekerd dat je penis fris ruikt, ook als je niet thuis bent.

De penis reiniger van Boners komt in een handig en klein flesje die je overal mee naar toe kan nemen. Wanneer je dus een avondje uit gaat en niet zeker bent van je hygiëne kunt je dit flesje altijd meenemen.

stinkende penis

Je weet zo in ieder geval dat je penis fris ruikt wanneer je met iemand mee naar huis gaat.

De penis reiniger is erg eenvoudig te gebruiken. Je spuit wat op je hand of penis en wrijft dit goed uit. Je hebt geen washandje nodig of extra water, alles wat je nodig hebt zit in het flesje.

Een penis reiniger is nog niet zo bekend onder de mannen, maar kan toch echt een goede oplossing zijn om je zelfverzekerder te voelen. Je weet op deze manier dat je altijd iets bij de hand hebt waarmee je een stinkende penis kan schoonmaken.

Smegma of niet, een frisse ruikende penis is altijd fijn.

4) Smegma bij vrouwen

Smegma komt ook voor bij vrouwen. Er vormt zich dan smegma op de vagina wat meestal tussen de schaamlippen ontstaat.

Net als bij mannen is slechte hygiëne de grootste boosdoener. Hou je vagina goed schoon en was deze regelmatig met water. Gebruik geen zeep of douchegel, je kunt zo de natuurlijke balans van je vagina verstoren.

Als je toch voor een fris gevoel wil gaan kun je de vagina wassen met speciale zeep die hier voor gemaakt is. Deze is neutraal en zal daarom niet de pH waarde van je vagina verstoren.

Smegma bij vrouwen wordt ook vaak vergeleken met afscheiding. Deze twee lijken heel veel op elkaar, maar zijn toch anders. Afscheiding ontstaat doordat de vagina zichzelf schoonmaakt.

Wanneer deze zichzelf schoon maakt komt de afscheiding naar buiten. Ook dit kan rond de schaamlippen gaan zitten.

5) Andere oorzaken van een stinkende penis    

Wanneer je piemel stinkt kan dat verschillende redenen hebben. De meest voorkomende oorzaken zal ik hieronder toelichten. Er is een grote kans dat jouw penis stinkt om een van deze redenen:

  • SOA. Soa’s komen vaak met bijwerkingen. Een veel voorkomende is een stinkende penis. Wanneer je regelmatig merkt dat jouw penis stinkt kan het zo zijn dat je een soa hebt opgelopen. Wanneer je al vaker je penis hebt gewassen kun je medisch advies vragen. Bel met je huisarts of laat je testen op soa’s.
  • Ondergoed. Een nieuwe onderbroek aantrekken is altijd aan te raden. Dit gaat gewoon over je algemene hygiëne. Een onderbroek langer als 1 dag dragen kan er voor gaan zorgen dat je piemel gaat stinken.
  • Mijn eikel stinkt, wat nu? Wanneer je eikel stinkt is dat hoogstwaarschijnlijk ook smegma. Het vormt zich vaak onder de voorhuid en rond de eikel. Was je penis goed en je zult direct merken dat de geur weg gaat.

Nu kennen we de betekenis van smegma, we weten hoe het ontstaat en ook hoe we er weer van af komen. Smegma gaat vaak hand in hand met een stinkende penis. Gelukkig heb je het allemaal zelf in de hand. Zorg dat je jouw zaakje goed schoon houdt en maak het een vaste routine om je penis te wassen. Je zult direct de voordelen merken en je ook nog eens frisser voelen!