Standje 69 – Tips en 3 spannende variaties

Standje 69 is een van de meest populaire seksposities ter wereld. Dit standje is zo geliefd omdat beide partners tegelijkertijd orale stimulatie ervaren. Dit is weliswaar geen seksstandje met penetratie, maar is er zeker een die je moet kennen.

Enthousiast? Lees snel verder hoe je standje 69 het beste kan uitvoeren. Ook heb ik een paar variaties op het standje waarmee je verder kunt experimenteren!

1. Wat is standje 69 en hoe doe je het?

Een kleine hint, kijk naar de cijfers en draai ze een kwartslag naar rechts. Is het kwartje gevallen? Zie de cirkels van de cijfers als het hoofd. In deze positie zitten de hoofden van de partners dus bij elkaars geslachtsdelen.

foto standje 69

Hoe deze positie het beste uitgevoerd kan worden ligt aan verschillende factoren zoals: Het geslacht, lengte, gewicht, flexibiliteit en een stukje kracht. Het is belangrijk dat jullie een positie vinden waarin het beide comfortabel voelt voor jullie.

Hoe doe je het?

Als je als man en vrouw standje 69 gaat uitvoeren is het makkelijk als de man op zijn rug gaat liggen. De vrouw kruipt vervolgens op hem in de tegengestelde richting. Als het goed is zien jullie nu beide elkaars geslachtsdelen.

Het kan voorkomen dat jullie niet goed uitkomen. De man kan bijvoorbeeld een stuk groter zijn door de vrouw waardoor standje 69 lastig kan zijn. Probeer dan je flexibiliteit te gebruiken. Let wel op, het standje kan zo een stuk minder comfortabel zijn dus vraag aan je partner of ze nog comfortabel liggen/zitten.

1.1 Uitleg video van standje 69

Hieronder een Engelstalige video waarin meer je meer uitleg en tips krijgt over standje 69. Wanneer je nog niet helemaal begrijpt hoe precies werkt kan dit helpen.

2. Wat doet de man?

Tijdens dit standje is het de taak van de man om de vrouw te beffen. Hij kan hier ook zijn vingers bij gebruiken om haar te vingeren of om eventueel haar billen en heupen vast te houden.

Deze manier van beffen is de eerste keer wat vreemd. Meestal ben je gewend om haar vagina andersom te beffen dus dit is net wat lastiger. De clitoris zit nu ook aan de andere kant en is wat lastiger te bereiken.

3. Wat doet de vrouw?

Als vrouw zijnde geef je in standje 69 een blowjob zoals je normaal zou doen. Zorg dat je een comfortabele positie hebt en goed voor de penis zit. Als je te ver naar voren of achteren zit is het lastig om op de juiste manier te pijpen.

In deze positie kun je ook met zijn ballen spelen en je handen gebruiken. Even op adem komen? Kom omhoog en ga op zijn gezicht zitten voor de afwisseling, als je er weer klaar voor bent kun je zo weer verder gaan.

4. Variaties op standje 69

In het begin hebben we het gehad over de basis van het 69 standje waarbij de man of vrouw op de rug ligt, en de andere partner op hem of haar gaat zitten. Dit is basis vorm zullen we maar zeggen.

Als je standje 69 nog wat spannender wil maken is het echter mogelijk om een van de vele variaties eens te proberen. Je kunt het standje op verschillende manieren uitvoeren, de ene is dan ook net wat lastiger dan de andere.

Let op: Sommige van de standjes vereisen net wat meer inspanning en vaardigheid en zijn niet geschikt voor beginners. Ik heb 3 standjes uitgekozen met de volgende moeilijkheidsgraden: beginner en expert. Bij elk variant ziet je een foto van standje 69.

4.1 Standje 69 zijwaarts – Beginner

seks standje 69
Zijwaarts standje 69

Deze variatie van 69 is een erg leuke, en tegelijkertijd makkelijk standje om eens uit te proberen. Bij deze variatie is er geen onder of bovenop. Jullie liggen namelijk op je zei.

Begin het standje door beide op jullie zei te gaan liggen, net als bij het gewone standje liggen jullie met jullie hoofden bij elkaars geslachtsdelen. De man maakt vervolgens een soort driehoek met zijn benen.

Hij opent zijn benen en spreid de benen waarbij 1 voet op het bed staat. Het andere been rust op het bed. Bij correcte uitvoering kan de vrouw nu gemakkelijk bij de penis.

De vrouw rust haar heupen op het bed en de man omhelsd deze als het ware met zijn armen en handen. 1 elleboog rust op het bed van de man zodat hij zichzelf goed kan ondersteunen.

Deze variatie van standje 69 is een makkelijke, maar verfrissende afwisseling. Het vergt niet veel moeite en is voor elke koppel mogelijk.

4.2 69 Staand – Expert

standje 69 tekening
Standje 69 tekening

Dit is misschien wel een van de lastigste seks standjes die er is. Deze seks positie vergt ontzettend veel kracht en evenwicht van de man en is daarom voor de meeste koppels bijna onmogelijk.

Als je hier echter beide het juiste gewicht, lengte en de kracht voor hebt kan dit een onwijs geil seks standje zijn. Het meest ideale is als de man vrij groot en gespierd is, terwijl de vrouw klein en licht van gewicht is.

Het uitvoeren van het standje vergt ook wat oefening…

Als man ga je eerst op je rug liggen van het bed, doe dit aan de rand van het bed zodat je voeten op de grond blijven staan. Vervolgens gaan jullie gewoon in het 69 standje zitten zoals je normaal zou doen.

De eerste stap is om rechtop te gaan zitten. De vrouw houdt zich goed vast, terwijl de man met 1 hand zichzelf omhoog probeert te duwen naar een zittende positie. Het is de taak van de vrouw om zichzelf goed vast te houden en zich om de man heen te klemmen.

Als jullie beide merken dat jullie genoeg kracht hebben dan kunnen jullie het staand proberen.

Hou er rekening mee dat dit standje erg zwaar is en je snel kan verkrampen. Blijf daarom dicht in de buurt van het bed indien je als man een ‘noodlanding’ moet maken. Dit standje is niet het meest geschikt voor hele intensieve stimulatie, het gaat vooral om iets nieuws en spannends proberen.

4.3 69 Upside – Expert

standje 69

Dit is een variatie op standje 69 die je waarschijnlijk nog nooit hebt gezien. Het is een standje dat net als de staande variant in de expert categorie hoort.

Zoals je ziet op het voorbeeld is de flexibiliteit van de vrouw erg belangrijk als jullie dit standje willen uitvoeren. Zij moet volledig voorover kunnen buigen en dit lukt niet iedereen.

De positie kun je als volgt uitvoeren. De man gaat op een harde ondergrond zitten zoals de vloer. Hij gaat rechtop zitten met zijn rug tegen de muur en zijn benen recht vooruit.

De vrouw gaat vervolgens met haar rug gekeerd naar de man tegenover hem staan. Vervolgens buigt zij voorover en begint ze de man te pijpen. De man kan vervolgens de vrouw beffen.

Het is voor de vrouw belangrijk dat ze een goede balans blijft houden. Je kan het jezelf makkelijker maken door je knieën iets te buigen, zo kun je het langer volhouden. De man kan de vrouw ondersteunen met zijn handen zodat zij makkelijker haar balans kan behouden.

Dit is een erg exotisch en spannend standje dat niet voor iedereen geschikt is. Als jullie echter in staat zijn om dit standje uit te voeren is het een super leuke toevoeging voor in de slaapkamer.

5. Standje 69 leuker en comfortabeler maken

Laten we eerlijk zijn, standje 69 kan best wel ongemakkelijk en onhandig zijn. Je zit bijna met je neus in je partner zijn kont en je voert een soort van yoga uit terwijl er een piemel of clitoris in je mond zit.

Door veel te oefenen en een paar trucjes kan je het seksstandje echter veel comfortabeler en leuker maken. Daarom heb ik hieronder een paar tips voor jou onder elkaar gezet.

5.1 Gebruik je handen

In sommige posities heb je je handen nodig om jezelf te ondersteunen. Als dat niet het geval is, dan moet je zeker gebruik maken van je handen. Je kunt even uitrusten (constant je partner beffen of pijpen kan vermoeiend zijn) en het is ook nog eens een fijne afwisseling.

Als man zijnde kun je je vrouwelijk partner vingeren terwijl je haar aan het beffen bent. Het is soms een beetje meten en passen om je handen in de juiste positie te krijgen, maar als ze er eenmaal zitten, ben je binnen, letterlijk en figuurlijk.

Als vrouw kun je even op adem komen door hem af te trekken. Hij kan zo verschillende vormen van stimulatie ervaren en jij kan een momentje voor jezelf pakken.

Tip: Het gebruiken van je handen is ook een goed alternatief als je zelf merkt dat je bijna klaarkomt. Als je tegen een orgasme aanzit is het soms lastig om je partner goed te bevredigen met je mond, in dit geval kun je dus je handen gebruiken om je partner toch te blijven stimuleren.

5.2 Comfort

69 kan best een vermoeiend standje zijn. Met een paar kleine voorbereidingen kan je het standje echter een stuk comfortabel maken.

Ten eerste raad ik je aan om een kussen te gebruiken. Kussens zijn ideaal om jezelf te ondersteunen, vooral voor de partner die onderop ligt. Gebruik een kussen onder het hoofd en je zult comfortabeler liggen, maar er ook beter bij kunnen.

Tweede is het belangrijk dat je ook niet doorslaat. Je hoeft geen halfuur deze positie aan te houden. Het is een leuk standje, maar als je merk dat je vermoeid raakt kunnen jullie doorgaan met een ander standje.

Al met al is standje 69 dus net wat ingewikkelder dan mensen denken. Dit neemt niet weg wat het een super leuk en intiem standje is waarbij beide partners tegelijkertijd orale seks ontvangen. Dit maakt het standje ook zo uniek.

Vragen over dit seks standje? Laat het hieronder weten!