Sex in de sauna: dit moet je weten

Sex in de sauna, heb jij er wel eens over nagedacht? Veel mensen fantaseren erover, maar echt actie ondernemen is vaak toch nog spannend. Dat er bij veel mensen behoefte is aan sex in de sauna, blijkt ook wel uit het feit dat er in Nederland verschillende sekssauna’s te vinden zijn. Deze sauna’s kan je zowel alleen als samen met je partner bezoeken. Je krijgt hier alle ruimte om te ontdekken wat je fijn vindt. En indien je als stel gaat, dan geldt natuurlijk ook voor je partner. Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over sex in de sauna! 

1) Respect staat centraal bij sex in de sauna

Goed om te weten is dat een bezoek aan de sekssauna je nergens toe verplicht. Mensen hebben respect voor elkaar en niemand zit zomaar aan elkaar. De sauna is een veilige omgeving en iedereen komt er om te genieten.

Breng je een bezoek aan de erotische sauna? Dan is het goed om te weten dat er bepaalde gedragsregels zijn waar je je aan moet houden, zodat iedereen een veilige en prettige ervaring heeft. Zo is nee ook echt nee en is het belangrijk om je respectvol op te stellen.

Is er iemand in de sauna die zich niet aan deze regel houdt? Dan kan je meteen een melding maken bij het personeel in de sauna. Zij zullen in actie komen en de persoon die zich misdraagt uit de sauna verwijderen.

Zo is openbare seks in een gewone sauna dus ook géén slim plan. Wanneer je thuis een eigen sauna hebt is het natuurlijk prima! Maar zomaar seks hebben in een niet-erotische sauna zal waarschijnlijk eindigen met een belletje naar de politie.

2) Overige regels in de seks sauna

Bij sex in de sauna, en seks in het algemeen natuurlijk, is het essentieel dat je respect voor elkaar hebt. Maar daarnaast zijn er ook andere regels om de sauna veilig en schoon te houden. Er zijn bijvoorbeeld strenge regels omtrent de hygiëne. 

In een goede erotische sauna vind je voldoende condooms en handdoeken en deze zul je dan ook moeten gebruiken. Heb je deze gebruikt? Gooi ze dan netjes weg. In een goede sekssauna vind je meer dan voldoende prullenbakken en wasmanden, zodat je deze spullen na gebruik netjes kunt weggooien.

Sex in de sauna? Dan is het ten strengste verboden om drugs mee te nemen. Het gebruiken of verhandelen van drugs is niet toegestaan in de sauna. Wanneer je je hier niet aan houdt, wordt je verwijderd. Dit geldt overigens ook voor afwijkend, asociaal en agressief gedrag na het gebruik van alcohol.

Bovenstaande gedragsregels zijn logisch en gelden voor iedere seks sauna. Daarnaast hebben veel sauna’s ook nog andere gedragsregels. Deze kunnen per sauna verschillen. Verstandig is om naar een sauna te gaan met gedragsregels die goed op jouw persoonlijke normen en waarden aansluiten.

3) Verschillende spannende ruimtes

Sex in de sauna? Dat betekent ook dat je verschillende spannende ruimtes treft. De ene ruimte is wat groter dan de ander en in een erotische sauna vind je bijvoorbeeld ook relaxruimtes. Deze kun je van binnenuit afsluiten voor als je even alleen tot rust wilt komen, zonder andere mensen.

Natuurlijk, je gaat voor het erotische avontuur naar de erotische sauna toe. Je kunt hier zonder schaamte met een erectie in de sauna rondlopen. Toch heeft de erotische sauna vaak veel meer te bieden dan seks alleen. In de meeste saunacomplexen vind je naast sauna’s ook diverse andere faciliteiten. 

Hierbij kun je bijvoorbeeld aan Turkse stoombaden, hamam-platen, zwembaden en ligplaatsen denken. Ook tref je vaak een gezellige bar aan waar je kunt genieten van de lekkerste drankjes.

Sex in een bad is niet aan te raden, maar seks onder een douche is vaak wel een optie!

sex in de sauna

4) Tijd voor een spannende ervaring: seks in de sauna

Weet jij inmiddels voldoende en heb je het gevoel dat je klaar bent voor een spannend avontuur in de sauna? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een goede aanbieder. Het leuke hieraan is overigens ook dat je veel nieuwe mensen kunt leren kennen. 

Zo heb je niet alleen seks, maar dus ook de mogelijkheid om nieuwe relaties aan te gaan. Door de sekssauna te bezoeken kun je even goed tot rust kunt komen. En zeker als je een hectisch leven leidt, is dat wel zo prettig.

Wil je zelf een sekssauna bezoeken? Dan is het aan te raden om gebruik te maken van het internet. Hier vind je verschillende aanbieders en het mooie hieraan is dat je hier ook de mogelijkheid hebt om reviews door te nemen. Zo kom je er meteen achter welke aanbieders een goede naam hebben en welke aanbieders dit niet hebben.

Belangrijk is dat je goed kijkt naar de verschillende dagen die de sauna kent. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale dagen voor hetero’s, zijn er gay dagen en zijn er dagen voor koppels. Zorg ervoor dat je hier goed van op de hoogte bent. Het zou namelijk erg vervelend zijn als je de sauna op een verkeerde dag betreedt.

5) Sex sauna’s in Nederland

Hieronder vind je een lijst van diverse erotische sauna’s in Nederland:

  • Bowika (Enschede, Drenthe)
  • Azzurra (Beuningen, Gelderland)
  • Sauna Ibiza (Tilburg, Noord-Brabant)

Google de desbetreffende partij en kijk vooral even op de website. Hier vind je meer informatie en merk je ook op welke dagen je wat kunt verwachten.