Je seksspeeltjes schoonmaken doe je zo

Het is makkelijker dan je denkt.

Volwassen zijn is top, hoewel het schoonmaken en de maandelijkse rekeningen betalen niet bepaald hoog op het lijstje staat, moet het wel gebeuren. Net als dat je de afwas niet kan laten staan moet je ook leren om je seksspeeltjes schoon te maken.

Je seksspeeltjes schoonmaken is noodzakelijk, maar vrij eenvoudig zolang je weet waar je mee bezig bent. Ik zal je in een paar simpele stappen uitleggen hoe je eenvoudig jouw vibrator of fleshlight kan schoonmaken.

1. Vibrator/dildo schoonmaken

Er zijn verschillende manieren om jouw grote vriend schoon te maken. Ik zal 2 eenvoudige manieren toelichten waarmee je jouw vibrator (of buttplug, dildo etc.) goed kan schoonmaken.

1.1 Schoonmaken met toy cleaner

De veiligste en meest grondige manier is om je vibrator en seksspeeltjes schoon te maken is met toy cleaner. Zie het als zeep voor je seksspeeltje. Het beschadigd het materiaal van je speeltje niet, en is gemaakt om bacteriën te verwijderen.

Wanneer je dus een nieuwe toy koopt kun je het beste gelijk die toy cleaner erbij bestellen. Vaak kun je zelfs een mooie combi-deal vinden met ook wat glijmiddel.

Onze favoriete Toy Cleaner is van Nexus. Deze cleaner doodt 99,9% van alle bacteriën en heeft een handig pompsysteem. De toy cleaner heeft een inhoud van 150ml in, dus je kan een hele tijd vooruit. Je koopt het discreet en anoniem bij EasyToys.

Toy cleaner

Heb je je toy cleaner en vibrator bij de hand? Je wast ‘m zo:

Seksspeeltje schoonmaken in 3 stappen

 1. Afspoelen met water

  Wanneer je uitgespeeld bent is het tijd om het speeltje eerst met water af te spoelen. Veel vibrators vandaag de dag zijn waterdicht, dus kun je zonder zorgen onder de kraan houden. Check dit echter altijd even van te voren. Was je vibrator af met lauwwarm water en gebruik eventueel je handen.

 2. Gebruik toy cleaner

  Wanneer je speeltje is afgespoeld met water is het tijd om de toycleaner te gebruiken. Ben niet bang om te veel te gebruiken. Zodra het speeltje is bedekt met toy cleaner kun je deze verder met je handen wassen. Zodra je dit hebt gedaan spoel je jouw vibrator nog even af zodat er geen cleaner meer op de toy zit.

 3. Laat je speeltje drogen

  Het is belangrijk om je seksspeeltje goed te laten drogen. Doe dit met wat keukenrol of een handdoek om het water te verwijderen. Je zult misschien merken dat het siliconen nog wat vochtig aanvoelt. Laat het speeltje dus nog even drogen op een handdoek voordat je deze weer opbergt. Je seksspeeltjes schoonmaken valt dus reuze mee!

Als het speeltje droog is berg je het veilig op en is die weer klaar voor gebruik, simpel toch? Je kunt met toycleaner verschillende seksspeeltjes schoonmaken.

1.2 Seksspeeltje schoonmaken met zeep

Je kunt je vibrator of dildo prima afwassen met water en zeep zolang je seksspeeltje van het juiste materiaal is gemaakt.

Tegenwoordig zijn veel seksspeeltje van siliconen, metaal of glas. Als je sekspeeltje van dit materiaal is gemaakt dan kun je ze afwassen onder de kraan met warm water en zeep. Je kunt op de verpakking van je speeltje zien waar die van gemaakt is.

Andere toys die bijvoorbeeld van latex zijn gemaakt kun je NIET afwassen met zeep. Het zeep kan het materiaal van je seksspeeltje aan gaan tasten waardoor deze kapot kan gaan.

Het makkelijkste is om een bak met warm water te vullen en daar wat zeepsop in te doen. Vervolgens kun je jouw dildo of vibrator (als deze waterdicht is!) hier in leggen en schoonmaken met je handen of een washandje.

Na het schoonmaken is het belangrijk dat je het speeltje goed laat drogen, doe dit bijvoorbeeld op een handdoek of in de originele verpakking.

2. Fleshlight schoonmaken

Ik zou liegen als ik zeg dat het schoonmaken van een fleshlight super eenvoudig is. Ik zou je graag willen vertellen dat je het speeltje 15 seconden onder de kraan kon houden, maar dit is helaas niet het geval.

Voordat ik vertel hoe je jouw persoonlijke pocket pussy kunt schoonmaken wil ik benadrukken waarom het zo belangrijk is. Uit onderzoek blijkt namelijk dat maar 57% van de mannen hun seksspeeltjes schoonmaken.

 • Schimmel. Yup, eigenlijk al genoeg reden om het grondig schoon te maken toch? Als je jouw seksspeeltje niet grondig reinigt dan kunnen er kleine zwarte schimmel plekjes aan de binnenkant komen en zal die gaan stinken.
 • Veiligheid. Als je jouw fleshlight niet reinigt zullen de bacteriën zich op gaan hopen. Als je jouw penis daar in steekt kun je eigenlijk wel raden wat er dan gaat gebeuren.

Je maakt het speeltje in de volgende 5 stappen schoon:

 1. Haal de fleshlight uit elkaar. Haal de sleeve van de fleshlight en draai alle delen uit elkaar. Vaak bestaat de buitenkant uit 3 delen, hierin zit de kunstvagina.
 2. Was de buitenkant. Dit is het enige moment waarbij we zeep zullen gebruiken. Hou het harde plastic onder de kraan en was het grondig met water en wat zeep. Zet het vervolgens aan de kant en laat het drogen.
 3. De kunstvagina afspoelen. Hou je fleshlight onder de kraan en laat er warm doorlopen. Doe dit via beide kanten voor ongeveer 30 seconden. Gebruik je vinger om eventuele resten eruit te peuteren.
 4. De kunstvagina reinigen. Nu je de vagina hebt afgespoeld kun je Fleshlight Wash gebruiken. Deze toycleaner is speciaal voor fleshlight en pocket pussy’s gemaakt. Maak de fleshligt schoon door een paar spraytjes op de buitenkant en binnenkant te doen. Was het vervolgens weer af met warm water.
 5. Drogen! Laat alles nu drogen, het kan een tijdje duren voordat de binnenkant volledig droog is dus heb geduld. Zo, je seksspeeltje is schoon en weer zo goed als nieuw!
Fleshlight schoonmaken

Op je gemak de stappen nog eens bekijken? Zoek het dan op Youtube en je krijgt een uitgebreide uitleg.

3. Handige tips voor het schoonmaken van je seksspeeltje

Een seksspeeltje schoonmaken is nu niet bepaald een van de leukste dingen om te doen. Hoewel het niet heel lastig is kan het wel wat tijd in beslag nemen. Ben jij stiekem toch een beetje lui en heb je geen zin om je vibrator of fleshlight altijd schoon te maken? Gebruik dan de volgende tips:

 • Gebruik een condoom. Deze tip is voor zowel mannen als vrouwen geschikt. Als je een vibrator gebruikt kun je een condoom om je speeltje doen. Je maakt het speeltje zo niet vies en hoeft deze dus ook niet schoon te maken achteraf!
 • Hetzelfde geldt voor een fleshlight. Als jij een condoom om je penis doet dan hoef je jouw pocket pussy niet grondig te reinigen. Erg handig als je een keer weinig tijd hebt en je speeltje dus niet kan schoonmaken.
 • Bewaar je speeltje op een schone plek. Als je jouw speeltje op een droge, veilige en schone plek bewaard zal deze ook minder snel vies worden. Ik raad altijd aan om je seksspeeltjes niet bij elkaar te leggen omdat deze zo elkaar vies kunnen maken.

De beste plek om je vibrator te bewaren is eigenlijk gewoon de originele verpakking. Deze is schoon en perfect gemaakt voor jouw speeltje, de ideale plek dus.

Het schoonmaken van je seksspeeltjes is niet het meest leuke werk, maar wel belangrijk. Als je weet wat je moet doen dan kun je het gemakkelijk toevoegen in je routine en is het zo gebeurd. Als jij alles goed schoon houdt dan blijven je speeltjes langer goed en kun je er ook langer van blijven genieten.