Seks Tips l 12 tips voor betere seks

Jezelf op seksueel gebied verbeteren is een must als je wil blijven presteren in de slaapkamer. Ik heb een aantal seks tips waardoor jij en je partner nog betere seks kunnen hebben samen.

Door onderstaande seks tips door te lezen kun je inderdaad beter worden in seks, maaaar, het gaat er vooral om dat je weet hoe seks in elkaar zit en wat er allemaal bij komt kijken. Seks is geen rocket science, maar er zijn een aantal dingen die je moet weten.

Hieronder 12 seks tips die jou (en je partner) betere seks zullen opleveren!

Tip 1: Focus op je partner

De basis van goede seks begint bij de focus te leggen op het genot van je partner. Deze mindset is een echte gamechanger als je wil werken aan betere seks.

Veel mannen vergeten dit vaak, ze willen er snel overheen om snel tot een orgasme te komen zonder rekening te houden met de partner. In dit proces vergeten ze vaak de behoeftes van de vrouw en zal de seks allesbehalve spannend en leuk zijn.

Probeer tijdens de seks de focus te leggen op het orgasme van je partner. Geef het lichaam van je partner tijdens het voorspeel eens wat extra aandacht. Neem de tijd om hem of haar een keer goed te vingeren, beffen of te pijpen.

Tip voor de mannen: Kijk of je haar al een orgasme kunt geven voordat jullie beginnen met seks via penetratie. Als je een vrouw voor de seks al klaar kunt laten komen zul je ook nooit de ongemakkelijke situatie hebben waarbij zij niet klaarkomt.

Je partner zal de extra moeite die jij geeft opmerken, dit resulteert vaak in meer enthousiasme en aandacht voor elkaar.

Als je samen al lang seks hebt merk je misschien dat je het meer voor jezelf doet dan voor de ander. Door te focussen op elkaar blijf je seks echt ‘samen’ doen, je zult betere seks hebben en de passie en chemie zal weer zijn zoals vroeger.

Tip 2: betere seks begint met speeltjes

Of je nu een beginner of veteraan bent in de lakens, seksspeeltjes tillen jullie seksleven naar een nieuwe niveau. Het is dan ook een van mijn favoriete tips voor betere seks. Het kan je seksleven echt volledig op ze kop zetten als je het een kans geeft.

Er is genoeg keus en er zijn veel speeltjes voor beginners. Als je nog nooit een seksspeeltje hebt gebruikt kan dit spannend zijn in het begin. Door de vele keus kan een keuze maken wat moeilijk zijn.

Als dat het geval is dan kun je het beste klein beginnen. Hieronder heb ik een van mijn favoriete speeltjes uitgekozen die je samen met je partner kunt gebruiken. Liever zelf rondneuzen? Bekijk hier het gehele assortiment van EasyToys.nl

Deze koppel vibrator van Satisfyer is het ideale speeltje om samen te gebruiken. De toy wordt door de vrouw gedragen en rust op de clitoris die gestimuleerd wordt, de man kan de vrouw alsnog penetreren én genieten van de vibraties.

Het is een speeltje waar jullie dus beide van kunnen genieten, win-win! Met deze toy heb je binnen no-time betere seks.

Een speeltje net wat te spannend? Koop eens een wat massageolie of een condoom met een smaakje. Zo kun je op je eigen tempo kijken of wat extra’s tijdens de seks goed bevalt. Als je wat rustiger wilt beginnen kun je ook eerst een kleine sex toy kopen zoals een buttplug.

Tip 3: Enthousiasme

Ben enthousiast tijdens de seks! Zoen eens met passie in plaats van dat levenloze tongen. Zo maak je jouw partner enthousiast en geil, en zal de seks over het algemeen een stuk leuker zijn.

Door te laten merken dat je van de seks geniet en plezier hebt geef je een duidelijk signaal aan je partner. Zij zullen dit vervolgens weer oppakken en (meestal) overnemen.

Op deze manier werk je net als bij de vorige tips aan extra passie en chemie tussen jullie. Het is vaak een mentaal stukje wat erbij komt kijk. Als je betere seks wil dan moet je dat ook uitstralen.

Je moet de juiste mindset hebben als je begint aan een potje neuken. Als je er al met een negatief gevoel in gaat en niet uitstraalt dat je plezier hebt gaat het lastig worden. Je partner zal dit opmerken en je krijgt dezelfde energie terug.

Tip 4: Verander posities

Deze tip past wel een beetje bij de vorige, als je meer leert over seks kom je ook meer te weten over de verschillende soorten seksstandjes die er allemaal zijn. Als je te lang blijft hangen in dezelfde seks standjes gaat dat op den duur vervelen.

Het is prima om een paar favoriete standjes te hebben, maar zorg wel dat je zo nu en dan eens wat nieuws probeert. Ook al vind je het standje uiteindelijk niks, proberen kan altijd.

Het uitproberen van een nieuw standje hoeft niet eens heel lastig te zijn. Als je vaker het missionaris standje doet kun je dit ook een keer op een wat andere manier proberen. Probeer het eens vanuit een andere hoek of op bijvoorbeeld een stoel.

De Cosmo Kama Sutra, 77 spannende seksstandjes

Als je meer wilt leren over verschillende seksstandjes kun je jezelf verdiepen in kama sutra. Standjes waarvan je dacht dat ze nooit zouden kunnen bestaan vind je hier. Er zijn verschillende boeken over geschreven zoals: De Cosmo Kama Sutra – 77 spannende seksstandjes.

Tip: Ook leuk als cadeau voor je partner!

Onderstaand boek is perfect voor als je meer wilt experimenten met seksstandjes en op zoek bent naar inspiratie en seks tips.

Tip 5: (Extra) Voorspel

Geen voorspel of weinig voorspel = slechte seks. Misschien denk jij hier anders over, maar zoals eerder vermeld doe je seks samen. Als jij gehaast het voorspel wil overslaan betekent niet dat jouw partner dezelfde behoeftes heeft.

Vooral voor vrouwen is voorspel erg belangrijk. Mannen hebben het net wat makkelijker, zij denken aan seks en krijgen een erectie. Bij vrouwen gaat het vaak net wat anders.

De clitoris kun je vergelijken met de penis. De vrouw moet opgewonden raken en vervolgens stroomt er genoeg bloed naar de clitoris waardoor deze ook gaat opzwellen. In tegen stelling tot mannen duurt dit alleen net ietsjes langer.

Neem de tijd zodat jullie beide opgewonden zijn. Bij het voorspel werk je aan een soort spanningsboog. Hoe langer het voorspel duurt, hoe meer jullie naar elkaar verlangen, en hoe beter de seks zal zijn. Zoen elkaar op verschillende plekjes. De zuigzoen werkt over het algemeen altijd goed! Zet ‘m alleen niet té hard. Toch een ongelukje gehad? Lees hier alles over een zuigzoen wegkrijgen.

Als een van jullie moeite heeft bij het bereiken van een orgasme is voorspel ook vaak een goede oplossing. Door de langzame opbouw worden jullie steeds geiler en krijg je meer zin in seks. Als eenmaal het moment is aangebroken van penetratie zal dit zo veel beter voelen omdat je er een hele tijd op hebt gewacht!

Als we het hebben over belangrijke seks tips dan is een goed voorspel een absolute topper!

Meer weten over voorspel en hoe je dit het beste kan aanpakken? Lees dan dit artikel met tips voor een geweldig voorspel.

Tip 6: Probeer eens wat nieuws

Variatie in de slaapkamer is belangrijk voor een gezonde seksuele relatie. Bij variatie hoef je niet meteen te denken aan allerlei veranderingen en nieuwe dingen die je moet proberen.

Het gaat erom dat je zo nu en dan wat nieuwe dingen probeert of iets een tikkeltje anders doet om het toch interessant te houden voor jezelf, maar ook voor je partner.

Een lijst van dingen die je kunt proberen:

Seks tips

Je seksleven hoeft echt niet volledig op de schop te gaan. Probeer zo nu en dan wat nieuws met je partner zodat jullie het interessant en spannend houden voor elkaar. Met bovenstaande tips over seks kom je al een heel eind!

Tip 7: Geen zin? Geen probleem!

Het kan best wel eens voorkomen dat je partner heel veel zin heeft in seks en jij gewoon even niet. Dit is heel normaal en je hoeft het ook niet altijd te forceren.

Je kan in deze situatie twee dingen doen, jezelf omdraaien en egoïstisch zijn of je partner alsnog een leuke tijd bezorgen. Geef gewoon aan dat je zelf geen zin hebt in seks maar gerust een handje wil helpen.

Bevredig je partner oraal of met je handen en laat ze toch even genieten zonder dat jullie echt seks hebben. Als je eenmaal bezig bent zul je hoogstwaarschijnlijk toch een beetje opgewonden raken..

Dit is alleen maar goed, vaak zul je merken dat je toch zin hebt en eindigen jullie alsnog boven op elkaar. Zo niet? Geen probleem, je hebt je partner alsnog een heerlijke beurt gegeven op een net wat andere manier.

Heb je nou echt geen zin? Zeg dit dan tegen je partner, communication is key! Niet elke dag op elkaar duiken kan er ook voor zorgen dat jullie betere seks hebben.

Tip 8: Verdiep je in seks!

Een wat ongewone tip in deze lijst denk je waarschijnlijk, dit kan ik begrijpen. Wat ik hier mee probeer te zeggen is dat er zoveel te leren valt over seks. Het lichaam leren kennen van het andere geslacht, maar misschien nog wel belangrijker, je eigen lichaam leren kennen.

Seks is een interessant onderwerp dus verdiep je er eens in. Ga eens wat googlen (of bekijk eens andere artikelen op onze website) en je zult merken dat er zoveel te leren is over seks.

Tegenwoordig kun je eigenlijk alles vinden op het internet. Hoe werkt je lichaam? Hoe werkt het mannelijke en vrouwelijke orgasme? En nog zo veel meer wat je kan vinden op het internet.

tips betere seks

Als je meer weet over het lichaam van je partner ben je zelfverzekerder in wat je doet. Je kunt bijvoorbeeld makkelijker de g-spot vinden bij een vrouw en weet deze daarnaast ook nog op de juiste manier te stimuleren.

Dit zijn uiteindelijke allemaal tips die kunnen helpen tijdens de seks. Hoe meer je weet hoe meer je uiteindelijk ook kan toepassen in de praktijk. Hoe leuk is het als jij allerlei technieken kent die je vervolgens weer kunt uitproberen met je partner?

Met al deze kennis kun je ook meer dingen doen in de slaapkamer. Betere seks begint bij een goede basis van kennis. Zet je incognito browser aan en google erop los!

Tip 9: betere seks met een massage

Je partner echt verrassen en indruk maken? Geef dan een keer een massage. Je kan normaal beginnen en vervolgens over gaan naar een erotische massage.

Een massage is een geweldige manier van voorspel. Er is een langzame opbouw en je kan je partner op verschillende manieren teasen en geil maken.

Als opzoek bent naar seks tips moet je accepteren dat het wat langer zal duren. Heb geduld en neem de tijd voor elkaar, alleen zo zul je betere seks krijgen. Door je partner te masseren kunnen ze ontspannen en zullen ze uiteindelijk meer uitkijken naar de seks.

Tip 10: Zet je fantasieën op papier

De volgende seks tip kun je alleen doen, maar ook met je partner. Als je toe bent aan wat nieuws, maar nog niet precies weet hoe je dit moet uiten, kun het opschrijven en delen met je partner.

Schrijf allebei een fantasie op die jullie graag een keer willen proberen. Het hoeft niet meteen iets heel groots te zijn dus begin met kleine stapjes. Deel het vervolgens met je partner en vraag hoe ze naar jouw fantasie (of iets dat je wil proberen) kijkt.

Het belangrijkste is dat je niet oordeelt over elkaar. Misschien schrik je wel een beetje van de fantasie van je partner, laat het rustig bezinken en denk er even over na. Goed communiceren hier is erg belangrijk.

Misschien heb je er nooit over na gedacht wat je partner wil doen, ben open minded en kijk of jullie eens wat nieuws kunnen proberen. Als je iets niet wilt doen of denkt dat je er nog niet klaar voor bent deel dit dan ook met je partner.

Communiceren is erg belangrijk voor een gezond seksleven.

Tip 11: Romantiek

Goede seks begint bij het eerste contact. Dit hoeft nog lang niet seksueel te zijn. Als jij een vrouw of man vanaf het eerste oogcontant al kunt interesseren ben je al goed op weg.

Dit kan op verschillende manieren. Vrouwen kunnen het meestal enorm waarderen als mannen romantisch zijn. Met een klein gebaar zoals een bosje bloemen of een cadeautje scoor je al punten.

seks tips

Op seksueel gebied zijn er ook een aantal dingen die je kunt doen om romantisch te zijn. Creëer een romantische setting in de slaapkamer, steek wat kaarsjes aan en draai passende muziek die jullie beide leuk vinden.

Een klein gebaar kan al veel betekenen voor je partner én voor de seks! Wat extra romantiek is altijd goed en zorgt voor meer passie tijdens de seks.

Tip 12: Praat met elkaar!

Betere seks begint met praten. Als jullie nog niet open kunnen praten over seks is dat helemaal niet erg. Over seks praten kan erg lastig en spannend zijn in het begin.

Hoe lastig het soms ook kan zijn, praten over seks kan je zeker leren en oefenen. De eerste stap is vaak het lastigste, als je die eenmaal achter de rug hebt zul je merken dat het een stuk makkelijker is.

Praten over seks kan een positieve invloed hebben op je seksleven en prestaties. Duidelijke laten weten wat je wel en niet wil is een hele goed basis. Als jullie dat beide aan elkaar kunnen vertellen ben je al een heel eind op weg.

Als je die stabiele basis hebt zul je merken dat je over alles met elkaar kunt praten. Dat ene dingetje dat je altijd al wou proberen bijvoorbeeld! 😉

Goed communiceren voor, tijdens en na de seks zal je echt helpen bij betere seks met je partner. Durf je open te stellen aan elkaar en je zult merken dat het hartstikke leuk is om over seks met elkaar te praten!

Hopelijk heb je wat gehad aan bovenstaande seks tips! Je seksuele prestaties verbeteren zorgen niet alleen voor betere seks, maar dragen ook bij aan je kennis, en laat zien hoe mooi seks kan zijn.

Vragen? Stel ze hieronder!