Saai seksleven? – 4 tips voor een spannender seksleven

Ik wil een saai seksleven.. said no one ever.

Als je al een aantal jaar in een relatie zit is er een kans dat je net iets te comfortabel bent. Je hebt misschien geen zin in seks, en als je zin hebt in seks wil je dit in ieder geval niet met je partner.

Je seksuele leven zit in een neerwaartse spiraal en je hebt het gevoel alsof het on-mogelijk is om hieruit te komen. Niks kan hier aan veranderen.

Een vervelende situatie. De meeste mensen zullen zeggen dat een gezonde relatie alleen kan werken in combinatie met een gezond seksleven.

Naar mijn mening is dit deels waar. Je kan inderdaad zielsveel van iemand houden, daar hoeven niet persé seksuele handelingen bij te komen kijken.

Daarnaast is het toch een primaire levensbehoefte. Als jullie allebei seksuele behoeftes hebben en ze niet kunnen uiten, dan gaat dit botsen en kan dit ook leiden tot een relatie breuk.

1. Wat moet ik doen?

Als je op deze pagina terecht bent gekomen dan heb je waarschijnlijk al veel nagedacht over je seksleven en waarom dit niet is wat je zou willen, misschien ben je wel radeloos.

Als je jullie seksleven minder saai wil maken dan moet je eerst achterhalen wat nou precies het probleem is. Dit is een belangrijke, maar vaak ook lastige stap.

Begin bij jezelf. Wat zit je dwars? Wanneer was de laatste keer dat je opgewonden werd van je partner? Waarom was dit en waarom gebeurt het niet meer?

Er zijn verschillende vragen die je jezelf moet stellen. De kans is klein dat je seksleven weer zo spannend gaat worden als dat het aan het begin van de relatie was. Om deze reden is het belangrijk om terug te denken hier aan.

Dit betekent niet dat je dit als maatstaaf moet pakken maar je kunt het wel vergelijken. Waarom was het toen nog zo spannend en leuk? Wat deed jij of wat deed zij waardoor het leuk was?

Als jij zelf een goed beeld hebt van wat er volgens jou fout gaat dan komt vaak voor vele het moeilijkste stuk, praten met je partner.

2. Praat met elkaar.

Zoals ik al zei is dit misschien wel het moeilijkste deel. Daar mee gezegd is dit ook het belangrijkste en meest essentiële stuk als je jullie saaie seksleven wil veranderen naar een gezond en spannend seksleven.

Breng het subtiel bij je partner, het kan voor sommige kwetsend overkomen als je zo maar zegt dat je jullie seksleven niet meer leuk vindt. Het kan ook zo zijn dat ze opgelucht is en het fijn vindt dat jij erover begint.

Een paar voorbeelden waarmee je het gesprek kan beginnen:

  • Hey, ik merk dat we niet meer zo intiem zijn in de slaapkamer de laatste tijd, is alles oké?
  • We hebben niet meer echt die vonk die we eerste altijd hadden in de slaapkamer, zullen we eens wat nieuws proberen?

Vraag om haar mening en hoe ze hier over denkt. Jij weet zelf ondertussen wat er bij jou dwarszit en waar je denkt dat het misgaat, dit wil niet zeggen dat zij hetzelfde denkt.

Misschien heeft zij wel een hele andere reden. Het is belangrijk om dit met elkaar te delen en vooral aandachtig te luisteren. Alleen op die manier kan je de onderliggende reden vinden voor jullie saaie seksleven en lustvermindering.

Er bestaat ook een kans dat jullie er samen niet uit komen of niet dezelfde mening delen. Dit is niet vreemd, maar wel vervelend. Als jullie er beide voor open staan dan is het ook nog mogelijk om een seksuoloog te bezoek.

Een seksuoloog is een psycholoog of arts gespecialiseerd in het vaststellen en behandelen van seksuele problemen. Je kunt bij een seksuoloog voor zowel mentale als lichamelijke problemen.

Misschien liggen de problemen wel dieper en heeft je partner een laag libido of worden jullie niet meer opgewonden van elkaar. Daarnaast kan het ook zo zijn dat het allemaal wel meevalt en dat er een simpele oplossing is.

Voordat jullie naar een seksuoloog gaan is het wel belangrijk dat jullie al goed hebben gepraat en zelf actie hebben ondernomen.

Vraag jezelf ook af of het wel aan de seks ligt. Misschien zijn het problemen tussen jullie en is het spanning waardoor jullie minder seks hebben. Niks is slechter voor de sfeer dan opgeloste problemen.

3. Hoe kan je seks weer leuk en spannend maken?

Er zijn verschillende dingen die je kan doen om je seksleven te verbeteren en minder saai te maken. Lees hieronder enkele tips.

3.1 Probeer de dingen die eerst ook leuk waren.

Aan het begin van jullie relatie was jullie seks dus stukken beter. Wat was hier toen zo leuk aan? Probeer te doen wat jou partner fijn vond en pas het weer toe in de slaapkamer.

Hetzelfde geldt voor je partner. Vraag of ze weer dat ene aantrekt wat je altijd zo leuk vindt of probeer weer eens dat ene standje dat jullie beide altijd zo leuk vonden aan het begin.

Op deze manier herleven jullie weer die geweldige seks die jullie vroeger hadden en worden jullie weer opgewonden van elkaar. Het kan net dat ene zetje in de rug zijn wat weer pit in jullie seksleven brengt.

3.2 Probeer nieuwe dingen in de slaapkamer.

Staan jullie beide open om nieuwe dingen te proberen in de slaapkamer? Top! Het is vooral belangrijk dat je goed met elkaar praat en ook je grenzen durft aan te geven. Doe alles stapje voor stapje.

Een voorbeeld. Jullie willen beide wel eens anale seks proberen. Je kan dan wel meteen vol gaan rampetampen van achter, maar doe het stap voor stap. Begin eerst met anale stimulatie door bijvoorbeeld je vingers te gebruiken. Bevalt het? Ga dan verder met het echte werk.

Zo kunnen jullie beide verkennen wat jullie leuk vinden en is het ook niet ‘teveel’ in een keer. Je wil niet weer in dezelfde situatie als eerst terecht komen.

Tip: neem eens een kijkje in Kamasutra boeken voor inspiratie

Ook hier is communiceren weer belangrijk, vraag eens aan je partner wat ze graag zou willen proberen zonder daar over te oordelen. Misschien zitten jullie wel op dezelfde lijn en vinden jullie dezelfde dingen leuk. Dan zou je ook sekspeeltjes kunnen introduceren in de slaapkamer. Voor zowel hetero als homoseksuele koppels is er keuze.

Tip: een strapless strapon is een echt aanrader voor de vrouwen koppels onder ons.

Ook kunnen jullie de dingen die jullie nu in de slaapkamer doen verbeteren. Hebben jullie alleen maar seks in het missionaris standje? Varieer dan! Altijd hetzelfde doen in bed is saai en kan voor jullie beide gaan vervelen. Het missionaris standje kan je op tientallen manieren doen, klik hier voor tips om het missionaris standje weer spannend te maken!

3.3 Neem de tijd voor (romantische) seks

Als je een lange tijd in een relatie zit dan heb je misschien het gevoel dat seks ‘moet’. Het hoort erbij dus jullie doen het maar om het gedaan te hebben. Met deze instelling gaat het zeker fout, want wat is er gebeurt met die romantische seks die jullie eerst hadden?

sekssleven spannender maken

Als je er zo tegen aan kijkt dan zal je seksleven alleen maar in een dieper dal belanden. Het belangrijkste is dat jullie de tijd voor elkaar nemen. Doe eens wat extra moeite, kook voor haar, steek wat kaarsjes aan, koop een flesje wijn of een ander klein gebaar. Het gaat om het idee en de meeste partners zullen dit ongetwijfeld waarderen.

Op deze manier kunnen jullie beide in de stemming komen. Wat betreft de seks, begin rustig. Seks is meer als penetratie. Begin rustig met voorspel, zoen met elkaar, raak elkaar aan maar ga niet meteen over tot seks. Zo bouwen jullie beide lust op en verlang je weer naar elkaar.

Houden jullie niet van romantiek? Geen probleem. Je kan ook wilde of ruige seks hebben en eerst rustig beginnen met voorspel.

Het punt is dat je seks niet moet gaan zien als iets wat gedaan moet worden. Je hoeft ook echt niet elke dag seks te hebben of net zoveel seks te hebben als in het begin van de relatie.

Je kan een paar keer per week seks hebben, dat is prima. Het gaat er vooral omdat de seks dan wel prettig is voor jullie beide en dat jullie het naar je zin hebben.

3.4 Seksspeeltjes kunnen een hele wereld voor jullie openen.

Seksspeeltjes in de kamer is misschien nog een onbesproken onderwerp voor jullie. Jij hebt ze misschien nog nooit gebruikt, maar de kans dat je partner er een heeft of had is vrij groot. Bijna 75% van de Nederlandse vrouwen heeft of maakt gebruik van een vibrator of dildo.

Wat je ook kan doen is een seksspeeltje voor haar kopen. Zo kan ze er zelf comfortabel mee worden en kunnen jullie op een rustig tempo nieuwe dingen in jullie seksleven brengen.

Je hoeft weinig ervaring te hebben voor het gebruiken van bijvoorbeeld een vibrator. Ze spreken vaak voor zich en je partner kan je waarschijnlijk wel de juiste richting in sturen 😉

Tip: Begin met een vibrator of handboeien.

Seksspeeltjes kunnen het net een tikkeltje spannender maken en zorgen dat die vonk in de slaapkamer weer terug komt. Seksspeeltjes kun je het beste kopen bij EasyToys. Zij hebben een breed aanbod voor beginners en ervaren gebruikers.

Met deze 4 tips kun je een saai seksleven weer helemaal laten opbloeien, zet ‘m op!