Romantische seks: stap voor stap met deze tips

Deze dagen is het voor veel koppels een uitdaging om romantiek te brengen in hun dagelijkse routines, maar vooral in hun seksleven. Wanneer romantiek niet aanwezig is in jullie dagelijks leven, is de kans erg groot dat het ook ontbreekt in de slaapkamer. Dus hoe zit dat nu eigenlijk, romantische seks?

1) Het belang van seks

Romantische seks kan ontbreken in een relatie als ten minste één van jullie niet begrijpt hoe belangrijk seks is voor het algemene welzijn van een koppel. Onderzoek laat zien dat de voordelen van goede seks het gevoel van verbondenheid vergroot én dat dit meer als 2 dagen kan aanhouden. Deze factoren zijn van cruciaal belang voor een liefdevolle relatie.

Voordat jullie de romantiek terugbrengen in de slaapkamer moeten jullie een paar zaken realiseren:

 • Seks is niet alleen lust. Het is ook zinvol en waardevol voor jullie relatie.
 • Voorrang geven aan deze daad door over elkaar te dagdromen in een poging om opwinding en waardering te kweken
 • Toon tijdens de seks jouw liefde aan je partner

2) De waarde van romantische seks

Mensen die romantiek in hun leven willen moet begrijpen dat het gaat om liefde tussen 2 personen. Romantische seks heeft niet altijd de gepassioneerde opwinding van een toevallige affaire met een vreemde, maar is in plaats daarvan sensueler en opwindender omdat het diepe emoties en een sterke band met zich meebrengt.

Denk na over ‘goedmaak seks’ en waarom het zo bevredigend kan zijn. Dat komt omdat ruzies en scheidingen mensen eraan herinneren wat ze missen wanneer het fout gaat. Soms zijn gebeurtenissen die de angst voor een scheiding oproepen, echt gezonde herinneringen aan het belang om prioriteit te geven aan de integriteit van de relatie. De koppels die regelmatig zinvolle seks hebben bouwen een sterke band op die kan leiden tot een nog gezonder seksleven.

3) Seks & Romantiek

Romantische vrijen is niet het resultaat van 2 minuten werk. Rozenblaadjes op het bed leggen is een cliché zet, maar het helpt niet echt om de verlangens op te wekken die nodig zijn voor romantische sex. Romantiek komt van binnenuit.

Om een echt romantische en seksueel moment op te bouwen, moeten beide partijen in de juiste stemming zijn. Verslaving, misbruik en overspel kunnen een negatieve invloed kunnen hebben op het vermogen van een koppel om de toon te zetten voor romantische seks. Hier een paar handige tips om in de stemming te komen:

 • Denk eens terug aan hoe je relatie vroeger was. Deze oude herinneringen halen diepe gevoelens en verlangens weer naar boven.
 • Durf jezelf bloot te geven aan elkaar. Sentiment helpt om betekenis te geven aan je relatie. Wanneer jullie jezelf kunnen zijn bij elkaar zorgt dit voor een fijne chemie.
 • Zorg ervoor dat de omgeving er ook een beetje leuk uit ziet. Een opgeruimde kamer is al een stuk beter dan een rotzooitje.

3.1) Romantische seksuele ideeën

Als je in de stemming wil komen zijn er een aantal zaken die je kunt doen om elkaar op te winden:

 • Lieve of sexy uitspraken in elkaars oor fluisteren.
 • Elkaar een erotische massage geven
 • Je weet vast wel een paar dingen waar je partner echt van houdt, probeer deze dingen te doen om hem of haar op te winden.
 • Complimenteer het favoriete lichaamsdeel van je partner
 • Je partner zachtjes aanraken en strelen.

4) De eerste keer seks romantisch?

Romantiek en seks zijn niet alleen een probleem voor stellen die al lang getrouwd zijn. Dit is net zo belangrijk voor mensen in een nieuwe relatie die op zoek zijn om het naar een hoger niveau te tillen. Iedereen wil dat de eerste keer met een nieuwe partner romantisch en speciaal is. Om deze droom werkelijkheid te laten worden, kan het nuttig zijn om:

 • Vermijd planning. Een geplande eerste seksuele ervaring kan eigenlijk meer angst dan romantiek creëren. Het is moeilijk, maar probeer hier niet te veel focus op te leggen.
 • Zorg ervoor dat je genoeg tijd met deze persoon hebt doorgebracht om er achter te komen dat hij of zij echt speciaal is.
 • Er wordt vaak beweerd dat romantische seks wordt benadrukt door een nieuwe locatie. Dit is waar voor sommige koppels. Maar anderen kunnen juist een vertrouwde omgeving het meest romantisch vinden, omdat dit een prettige herinnering is aan de eerste ontmoetingen van een stel of de algemene tijd samen.
 • Ben geduldig. Emotioneel voorspel is net zo krachtig als fysiek voorspel. Hoe langer je het volhoudt, hoe meer tijd jullie beiden zullen besteden aan het fantaseren over elkaar. Het resultaat? Nog intensere en romantischere seks.
 • Houd de seks langzaam, zodat jullie samen van elke minuut kunnen genieten.

Mensen verschillen in wat ze als echt romantisch beschouwen, en daarom is een beetje onderzoek belangrijk. Zelfs als je al jaren getrouwd bent, is het nooit een slecht idee om met je partner te praten om meer te weten te komen over zijn of haar seksuele voorkeuren. Een romantische daad zal vaak voorafgaan aan romantische seks, en echtgenoten zijn meestal blij om te weten dat je een stapje verder bent gegaan om aan hun behoeften te voldoen.