Penguin Satisfyer Review: beter dan de Satisfyer Pro 2?

De Penguin Satisfyer is het minder bekende zusjes van de Satisfyer Pro 2. De twee hebben echter veel overeenkomsten, en de Penguin variant heeft in mijn ogen zelfs een aantal exclusieve voordelen. In deze review vertel ik je meer over mijn ervaring met deze toy, en vergelijk ik het speeltje met de Satisfyer Pro 2. Je lees het allemaal in de Penguin Satisfyer Next Generation review.

1) Wat voor speeltje is de Penguin Satisfyer?

Om gelijk de grootste vraag maar even uit de weg te helpen: wat voor speeltje is de Penguin Satisfyer nou eigenlijk? De Penguin Satisfyer is het kleinere (en knappere) zusje van de originele Satisfyer Pro 2 en Satisfyer Pro 2 Generation 3 die al meerdere malen zijn verkozen tot beste seksspeeltje van het jaar. Daarom leek het mij ook eens interessant om de Penguin Satisfyer onder de loep te nemen. 

Penguin Satisfyer

1.1) Luchtdruk technologie

De Satisfyer Pro Penguin Next Generation (de officiële naam) is een luchtdrukvibrator. Ken je dit woord niet? Daar hoef je je niet voor te schamen, want het concept is relatief nieuw. Traditionele vibrators werken zoals je misschien weet met een trillende kap. Zo gauw deze je clitoris of andere gevoelige lichaamsdelen aanraakt, kun je rekenen op heerlijke stimulatie en uiteindelijk een orgasme – precies hoe jij het lekker vindt. 

Wat de Penguin Satisfyer anders maakt dan reguliere seks toys voor dames, is dat deze werkt met luchtdrukvibraties. In plaats van direct contact met de vibrator kun je zo volgens de fabrikant op een veel subtielere manier tot een orgasme komen. Je kan kiezen uit 11 intensiteitsstanden, van heel rustig naar heel erg hard, en door het slimme ontwerp switch je tijdens het masturberen moeiteloos tussen de standen. Klinkt allemaal veelbelovend, maar is de Penguin Satisfyer echt zo goed?

2) Mijn ervaring met de Penguin Satisfyer

Je bent vast benieuwd of de beloftes van de Satisfyer Pro Penguin allemaal waar zijn. Dat was ik ook toen ik het pakketje binnenkreeg, en daarom heb ik de Penguin Satisfyer gelijk uitgetest. Bij het uitpakken valt de unieke vorm van de Penguin meteen op; het is een klein, maar mooi afgerond speeltje, die perfecte grip biedt voor vrouwelijke handen. Dat komt dankzij de vorm, maar ook het zachte materiaal laat het voelen alsof je hand één is met het apparaat. 

Je hebt de bediening van het Pinguin seksspeeltje zo onder de knie: een klein knopje om hem mee aan en uit te zetten, en een grotere knop waarmee je de intensiteit kunt instellen. Dit kan tijdens het gebruiken erg makkelijk, en zorgde er bij mij voor dat ik mijn orgasme net zo lang kon uitstellen tot ik mezelf helemaal gek had gemaakt.

Dat lukt me niet bij de meeste normale vibrators, omdat die een veel sterkere werking hebben. Dat is dus het verschil tussen die nieuwe luchtdruktechnologie, en daar heb ik zeker weten van genoten!

Het is lastig te omschrijven hoe dit gevoel precies verschilt met de vibrator die je nu al gebruikt. De zwaardere instellingen van het Pinguin seksspeeltje voelen redelijk hetzelfde aan als bij een gewone vibrator, maar de echte verbetering zit hem dan ook in de zachte intensiteitsstanden. Dankzij de luchtdruktechnologie voelt het eerder aan als een zacht zuigend, bijna zoenend gevoel dat doet denken aan orale seks. Veel subtieler dan een normale vibrator dus, en biedt zelfs de meest gevoelige dames een duizelingwekkend orgasme. 

Dan nog even wat technische informatie: de Penguin Satisfyer neem je makkelijk mee in een handtasje dankzij het kleine formaat en heeft een enorm lange batterijduur, zodat je niet halverwege je pleziertje wordt onderbroken. Je laadt hem op via USB, dus als je geen batterijen in huis hebt kun je gewoon blijven genieten.

Door de luchtdrukvibratie maakt hij minder geluid dan de meeste gewone vibrators, dus ook voor de stiekemerds onder ons is de Penguin Satisfyer echt een aanrader. Onder de douche of zelfs in bad kun je de Penguin stiekem meenemen, want hij is 100% waterdicht. Om nog maar niet over het heerlijke gevoel van de Satisfyer Pro Penguin te beginnen!

3) Penguin Satisfyer vs Satisfyer Pro 2

Na een paar keer gebruiken ben ik zoals je kan zien zeer positief over de Penguin Satisfyer. Maar er zijn natuurlijk ook nog andere opties op de markt, zoals de Satisfyer Pro 2. Als je aan het overwegen bent welke Satisfyer het beste is voor jou, wil je vast even weten wat de voornaamste verschillen zijn tussen die twee toys.

De Penguin Satisfyer is het kleinere en knappe zusje van de Satisfyer Pro 2, die talloze prijzen won voor beste seksspeeltje van het jaar. De Pro 2 is net als de Penguin Satisfyer een luchtdrukvibrator, en de werking is dus ongeveer hetzelfde. De grootste verschillen zitten aan de buitenkant. De Penguin Satisfyer is veel kleiner. Je neemt hem dus makkelijker stiekem mee naar een date en houdt hem fijner vast. Dat laatste komt ook doordat het Penguin seksspeeltje van zacht materiaal is gemaakt, wat enorm natuurlijk aanvoelt. De Satisfyer Pro 2 is van hard plastic gemaakt, wat soms een koud gevoel geeft – terwijl een vibrator je juist een heet gevoel zou moeten geven. 

Qua bediening heeft de Pro 2 andere knoppen dan de Penguin, die je dieper in moet drukken. Ik vond de knopjes op de Penguin veel makkelijker om tijdens gebruik te kunnen bedienen – hiermee wissel je een stuk makkelijker tussen de verschillende standjes en kun je de stimulatie dus veel beter reguleren. Ook is het mondje van de Penguin een stuk groter, zodat ook grotere clitorissen volledig bedekt kunnen worden met het genot van luchtdrukvibraties. Je kan er dus vanuit gaan dat je met de Penguin Satisfyer een stuk dichterbij het perfecte orgasme komt, omdat je hem makkelijker naar wens kunt instellen.

De Penguin heeft zeker weten mijn voorkeur boven de Satisfyer Pro 2, dankzij het compacte formaat, makkelijke bediening en betere grip – maar de keuze is uiteindelijk aan jou. Lees onze review van de Satisfyer Pro 2 dus nog even door voordat je de knoop doorhakt!

4) Voordelen en nadelen van Satisfyer Pro Penguin Next Generation

Voordelen

 • Een compacte vibrator, ideaal om stiekem mee te nemen
 • Prettig vast te houden dankzij zacht siliconen materiaal en goede vorm
 • Veel grip, makkelijk om tijdens gebruik de juiste intensiteit te selecteren
 • 11 intensiteitsstanden
 • Batterij gaat erg lang mee
 • Zeer stil tijdens gebruik
 • USB-oplaadbaar
 • Een heerlijk, uniek gevoel, anders dan een reguliere vibrator
 • Makkelijk schoon te maken

Nadelen

 • Opladen duurt relatief lang
 • Maakt nog aardig wat geluid als hij niet tegen je clitoris aan zit

5) Satisfyer Pro Penguin Review: mijn eindoordeel

Toen ik net de nadelen van de Satisfyer Pro Penguin op een rijtje moest zetten, kon ik eigenlijk niet zo veel verzinnen. De Satisfyer Pro Penguin is een heerlijk speeltje voor dames die zichzelf graag verwennen, en ik kan me niet voorstellen dat er veel dames zijn die geen prettig orgasme uit de Satisfyer Pro Penguin kunnen halen. De vibrator is makkelijk in gebruik, je maakt hem makkelijk schoon en je stelt de intensiteit zo in dat je precies wanneer je wilt het perfecte orgasme bereikt. Aangezien de Penguin minder kost dan een date met een knappe man, is het de prijs als je het mij vraagt dubbel en dwars waard! 

Penguin satisfyer pro review