Online daten tijdens corona doe je zo

Nieuwe mensen leren kennen is nog nooit zo lastig geweest. Iemand een drankje aanbieden tijdens het stappen kan niet meer en een knappe kerel of dame aanspreken in de supermarkt zit er ook niet echt in met een mondkapje.

Maar hoe doe je dat dan wel, daten tijdens corona? Om antwoord te geven op deze vraag heb ik wat tips voor je.

Van online swipen op een dating app tot de eerste ‘veilige’ ontmoeting, we zullen elk puntje behandelen.

1. Contact leggen met nieuwe mensen

Waar social media en altijd ‘online’ zijn vaak onder vuur ligt mogen we er nu toch best wel blij mee zijn. Door de pandemie hebben we soms nauwelijks persoonlijk sociaal contact, whatsappen of facetimen met je beste vrienden kan dan erg fijn zijn.

Hetzelfde geldt voor online daten. We kunnen geen nieuwe mensen leren kennen op feestjes en andere plekken, maar niet getreurd, online daten is nog nooit zo relevant en handig geweest.

Via online dating apps kunnen we mensen blijven ontmoeten en romantisch contact blijven onderhouden. Dit allemaal op een veilige manier terwijl we ons netjes aan de regels houden.

Hoewel het misschien niet de oplossing is die je wilt horen moeten we het toch echt doen met online dating apps op dit moment.

Het is even wennen, niet zo intiem en leuk als je wil, maar als we wat verder kijken kan het toch zeer succesvol zijn.

Zie het als een soort tussenstapje. Normaal kun je direct op mensen afstappen, nu ontmoet je iemand online en als het klikt kunnen jullie als nog afspreken.

2. Beste datingapps tijdens corona

Daten tijdens corona is niet simpel. Hoewel ik begrijp dat je in de coronatijd op zoek bent naar een snelle wip is dit toch meer gefocust op mensen die ‘serieus’ iemand willen ontmoeten.

Wat ik daar mee bedoel is niet alleen seks, maar intentie voor een eventuele relatie of meer.

Als je op zoek bent naar een one-night stand dan kan ik je doorverwijzen naar Tinder. Maar dat wist je denk ik al?

Dus, laten maar we eens kijken naar een goede dating app waardoor jij jou afspraakje kunt regelen!

3. Parship

Er zijn onwijs veel verschillende online dating apps en allemaal hebben ze zo hun eigen kenmerken.

Dating in de coronatijd is zoeken naar iets serieus, of in ieder geval matchen met iemand die ook de intentie heeft om echt af te spreken.

Aangezien dit de belangrijkste factor is in deze tijd is Parship een goede keuze. Dit dating platform heeft een paar statistieken waar je U tegen zegt:

  • Man/vrouw verdeling. De verdeling tussen vrouwen en mannen op Parship is perfect, namelijk 52% vrouwen en 48% mannen. Vaak zie je datingsites met voornamelijk mannen waardoor het lastig is om vrouwelijke partners te vinden.
  • Succesratio. Parship geeft aan dat 1 op de 3 mensen een relatie vindt op hun platform. In mijn ogen moet je dit succespercentage met een korreltje zout nemen, maar dan nog, een mooie belofte.
  • Actief. Het platform is erg actief, maandelijks worden er meer dan 100.000 berichten verstuurd. Ook zijn er dagelijks honderden mensen die zich aanmelden voor de datingsite waardoor je elke dag andere mensen kunt ontmoeten.

Parship lijkt als geen ander te snappen dat daten tijdens corona erg ingewikkeld is. Om de leden een handje te helpen hebben ze daarom ‘Video-dates’ geïntroduceerd.

Als je eenmaal contact hebt gelegd met iemand kun je hem of haar uitnodigen voor een video-date. In dit gesprek kunnen jullie elkaar beter leren kennen, klikken jullie? Dan kun je plannen maken om elkaar in het echt te ontmoeten.

online daten tijdens corona

Aangezien je in deze tijd liever niet zomaar iedereen over de vloer wil hebben is deze functie perfect tijdens de pandemie.

Door de eerste online date hebben jullie een goed beeld van elkaar waardoor je de overweging kan maken om in het echt af te spreken.

Is Parship niks voor jou? Kijk dan eens in onze lijst van beste dating apps.

4. Hoe pak je het daten aan?

Nu we een gepaste datingsapp hebben gevonden is het tijd om te kijken wat er allemaal veranderd is. Het is een gevoelige tijd en mensen hebben allemaal zo hun eigen mening over het virus.

Hoewel je misschien de voorkeur geeft aan het onderwerp te negeren en liever over andere dingen wil praten, is het toch van groot belang.

Ik snap dat het niet heel romantisch is om weer over corona te beginnen, een gesprek dat iedereen wel duizenden keren heeft aan moeten horen.

Echter is het wel van belang als je op zoek bent naar iets serieus. Als jij serieuze intenties hebt en iemand in het echt wil ontmoeten moet je weten hoe zij er in staan.

Je kunt dit gesprek beter maar gehad hebben zodat jullie in ieder geval op 1 lijn zitten op dat gebied.

Aangezien het een verschrikkelijk onderwerp is kun je het brengen op een leuke en grappige manier, je match zal dit vast kunnen waarderen. (Blijf uiteraard wel respectvol)

5. Op date gaan tijdens corona

Als je eenmaal een leuke match hebt gevonden kunnen jullie er voor kiezen om in het echt af te spreken. Elkaar ontmoeten als je hartstikke verkouden bent lijkt me geen goed idee, maar die regels hoef ik je niet meer uit te leggen.

Wanneer je elkaar ontmoet is afstand houden natuurlijk ook wat moeilijk. Spreek van te voren af of jullie dit willen doen of niet, elkaar een knuffel geven tijdens het begroeten is natuurlijk erg verleidelijk en ook logisch.

Nu dat allemaal uit de weg is kunnen jullie beginnen met jullie date. Aangezien je thuis bent bij iemand moet je zelf wat verzinnen om te doen. Kook bijvoorbeeld voor je match of maak wat hapjes klaar en leer elkaar beter kennen.

Dit is een goed moment om je van je beste kant te laten zien. Ben creatief en probeer wat leuks er van te maken.

Tip: Wil je toch afstand houden maar wel op date? Spreek af in een parkje en maak samen een wandeling door de stad of het bos.

Daten tijdens corona is allesbehalve makkelijk. Het verlangen naar sociaal contact is begrijpelijk, maar ook zeker mogelijk wanneer je het goed aanpakt. Neem de tijd om iemand te kennen, respecteer hun mening en probeer er vervolgens samen wat van te maken. Succes!