Lovense Lush 3 vs Lush 2: dit zijn de verschillen

Wie de Lush 2 al een fantastisch speeltje vond heeft geluk, er is namelijk een verbeterde variant op de markt gekomen. De bekende Lovense Lush 2 heeft daarmee wéér een upgrade gekregen: de Lovense Lush 3. Hieronder vertel ik je alles wat je moet weten over deze nieuwe versie en de verschillen tussen de Lush 3 en de Lush 2.

1. Ontwerp en materialen

De Lovense Lush 3 en Lush 2 hebben over het algemeen een vergelijkbaar ontwerp. Beide toys zijn ontworpen als een kleine, draadloze bullet die inwendig kan worden gebruikt. 

De speeltjes hebben eigenlijk altijd de iconische roze kleur van Lovense. Een strakke kleur die ook speelsheid uitstraalt, maar wel wat elegants heeft.

Het materiaal van beide speeltjes is gemaakt van lichaamsveilige siliconen, wat zorgt voor een comfortabel en veilig gebruik. Op het gebied van materialen en ontwerp zijn er dus nauwelijks verschillen te herkennen, op een ding na: het staartje.

Het staartje van de Lush 2 was meer buigzaam, terwijl de Lush 3 een iets strakkere staart heeft die niet meer echt meebuigt.

Om je een totaal beeld te geven zie je hier een overzicht met de meest noemenswaardige wijzigingen. Hieronder duiken we verder op al de verschillen in.

Nieuwe Lovense Lush 3

Als we verder kijken naar de specificaties en afmetingen van de twee speeltjes zien we weinig verschil. De Lush 2 weegt bijvoorbeeld 73 gram en de Lush 3 70 gram. Iets waar je weinig van gaat merken.

De Lovense Lush 3 heeft dus een aantal kleine wijzigingen in afmetingen ten opzichte van de Lush 2. Zo heeft:

  • De Lush 3 een iets korter en steviger staartje 
  • Een iets grotere diameter. Deze upgrade moet zorgen voor een betere pasvorm en meer comfort tijdens het dragen.

2. Batterijduur en het opladen

Een belangrijke upgrade in de Lovense Lush 3 is de batterijduur. Niks is zo vervelend als een leeg speeltje tijdens je masturbatiesessie.

De Lush 3 heeft een aanzienlijk langere batterijduur dan zijn voorganger. Met één enkele oplaadbeurt kan de Lush 3 tot wel 5 uur meegaan, terwijl de Lush 2 ongeveer 2 tot 3 uur meegaat. 

Een hele flinke upgrade, maar ook kijkende naar de concurrentie een heel sterk punt van de Lush 3. Er zijn weinig speeltjes die een batterijduur van 5 uur kunnen realiseren.

Ook de manier van opladen heeft een upgrade gekregen. Waar je bij de Lush 2 nog steeds een kabeltje erin moet steken, kun je de Lush 3 magnetisch opladen. Zeker een upgrade op het gebied van gemak, maar ook functionaliteit (pinnetjes kunnen nog wel eens afspreken in het speeltje).

3. Het volume

Er zijn genoeg redenen om te verzinnen waarom een luidruchtig speeltje niet ideaal is. Gelukkig snapt Lovense dit ook.

Een veel voorkomende klacht bij de Lush 2 was namelijk het geluidsniveau. De Lush 3 is specifiek ontworpen om stiller te zijn, waardoor het een discrete optie is, zelfs in openbare situaties. Het lagere volume is een belangrijke verbetering ten opzichte van de Lush 2.

Het hoogste volume wat de Lovense Lush 3 kan halen is 43dB in vergelijking met 45,5 dB bij de Lush. Geen werelds verschil, maar het laat wel zien dat Lovense echt zaken verbetert.

Dit alles met nog steeds een super krachtige motor. Ter referentie: de Lush collectie is gemiddeld 4 keer (!) krachtiger dan andere vibrerende eitjes in dit segment.

Een mooi punt waarbij je ook ziet dat Lovense in contact is met haar consumenten. Er wordt aandachtig geluisterd en pro-actief op gehandeld door verbeteringen door te voeren.

4. Connectiviteit en app-functionaliteit

De app is een van de beste functies van de Lovense speeltjes. Beide modellen maken gebruik van Bluetooth-technologie om verbinding te maken met de Lovense Remote-app. 

Met de app kun je de vibraties van de bullet bedienen, aangepaste patronen maken en zelfs synchroniseren met muziek of geluiden. 

De Lush 3 biedt echter een verbeterde Bluetooth-verbinding met een groter bereik en een stabieler signaal. Persoonlijk een grote upgrade voor mij. Hoewel de Lush 2 meestal een goede verbinding had, waren er soms kleine momenten waarop het speeltje niet reageerde.

5. Sensoren en learnings

Een opvallend verschil tussen de Lush 2 en de Lush 3 zijn de sensoren en leermogelijkheden van de Lush 3. De Lush 3 is uitgerust met een ingebouwde sensor die de lichaamsbewegingen detecteert en de vibraties hierop aanpast (hoe vet is dit). 

Hierdoor kan de intensiteit van de vibraties worden aangepast op basis van de positie en bewegingen van het speeltje. Het speeltje leert je lichaam en je manier van doen dus kennen.

6. Hoe waterproof is de Lush 3?

De Lush 2 was in grote lijnen spatwaterdicht, wat betekent dat het bestand is tegen lichte spetters en dus prima af te wassen is met een nat doekje. 

De Lush 3 is echter volledig waterdicht, waardoor je het speeltje veilig kunt gebruiken in bad of onder de douche en gemakkelijker kunt schoonmaken. Thank, the, lord.

Heb je de Lush 3 al in je nachtkastje liggen? Neem het speeltje dan eens mee naar de badkamer en ga op avontuur. Stimulatie in het water is fantastisch.

7. Welk speeltje moet ik kiezen?

Om het kort te houden, raad ik de Lush 1 absoluut niet aan. De 2 en 3 zijn echt stukken beter. De eerste generatie van de Lush is echt niet meer van deze tijd en de investering waard.

Zowel de Lush 2 als Lush 3 zijn zeer kwalitatieve vibrators voor zowel je solo masturbatie sessie en tijdens de seks (of op afstand).

Als je meer waarde hecht aan een speeltje dat de beste prestaties levert, dan is Lush 3 zeker de beste optie. Qua prijs verschilt het op dit moment namelijk helemaal niets (sale), je kan de Lush 3 dus nu voor €129 oppikken, dezelfde prijs als de Lush 2. Wanneer er geen sale is betaal je 10 tot 20 euro meer voor de Lovense Lush 3.