Lepeltje lepeltje knuffelen en seksstandje 

De meeste mensen hebben wel eens van “lepeltje lepeltje liggen” gehoord. In het Engels wordt dit ook wel “spooning” genoemd. Maar wat is lepeltje lepeltje nu precies, en waarom vinden zoveel mensen het prettig om op deze manier te liggen? Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten. Of je nu lepeltje lepeltje ligt om te knullen óf voor de seks, je leest het allemaal.

1) Hoe werkt lepeltje lepeltje?

Dit is een positie waarbij twee mensen tegen elkaar liggen, met het gezicht dezelfde kant op. De achterste persoon noemen we de grote lepel, en de persoon aan de binnenkant wordt de kleine lepel genoemd. Veel mensen voelen zich prettig in deze positie, en daar zijn verschillende redenen voor. Zo kan het bijvoorbeeld een positieve impact op je seksleven hebben. 

Lepeltje lepeltje
Lepeltje lepetje

Lepeltje lepeltje liggen kan erg intiem en veilig aanvoelen, zeker voor de kleine lepel. Je ligt tegen elkaar aan en de grote lepel kan zijn/haar armen om de ander heen leggen. Dit kan dan ook voor een erg prettig gevoel zorgen. Het lichaam maakt in deze positie ook hormonen aan die je beter doen voelen. Het lichaam maakt namelijk oxytocine, dopamine en serotonine aan. Die hormonen zorgen voor het aangename gevoel, maar brengen ook diverse andere voordelen met zich mee. 

2) De hormonen die vrijkomen als je lepeltje lepeltje ligt 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, komen er diverse hormonen vrij als je lepeltje lepeltje ligt met je partner. Oxytocine wordt ook wel het ‘knuffelhormoon’ genoemd. Dit hormoon helpt om de band tussen mensen te versterken en brengt ook een aantal andere voordelen met zich mee. 

Zo helpt het om stress tegen te gaan en kan het zelfs helpen tegen pijn. Dopamine geeft je een gevoel van blijdschap, maar dit hormoon is ook belangrijk voor het functioneren van je zenuwstelsel. Serotonine staat bekend als het gelukshormoon. Het kan je stemming verbeteren en zorgt ervoor dat je je gelukkig voelt. Wanneer je meer gebruik wilt maken van deze aantrekkingskracht kun je kiezen voor een parfum van Feromonen.

Van lepeltje lepeltje liggen, kunnen jij en je partner dus echt gelukkiger worden. Er komen namelijk hormonen vrij waar je vrolijk van wordt. Daarnaast kan het de band tussen jou en je partner versterken. Alleen dat zijn dus al een aantal goede redenen om lepeltje lepeltje te liggen.  

3) Lepeltje lepeltje als standje tijdens de seks 

Lepeltje lepeltje liggen en sex hoeven niet altijd samen te gaan. Toch kan deze positie ook helpen om je seksleven te verbeteren. Het lepeltje lepeltje standje is geschikt voor voorspel, seks en ook om na te genieten. Vanuit deze positie kun je namelijk eenvoudig bij de erogene zones van de ander. Zie het als een soort liggende doggy style op je zei.

Denk bijvoorbeeld aan de hals en de nek. Het is ook mogelijk om in het lepeltje lepeltje standje seks te hebben. Daarvoor hoef je eigenlijk alleen de heupen te bewegen. Dat maakt dit seksstandje ideaal voor na een lange werkdag. 

Lepeltje lepeltje kan ook de zin in sex vergroten, omdat het zo intiem voelt. Ook na de daad kun je heerlijk nagenieten in een lepeltje lepeltje positie. Dankzij de intieme en comfortabele ligging, kun je in deze positie heerlijk in slaap vallen. 

Lepeltje lepeltje sex kent ook diverse andere voordelen. De grote lepel kan bijvoorbeeld gemakkelijk in het oor van de kleine lepel fluisteren. Bovendien hoor je ook goed wat voor geluiden de ander tijdens de seks maakt, en dit kan voor extra opwinding zorgen. 

4) Tips voor lepeltje lepeltje sex 

Lig jij en je partner vaak lepeltje lepeltje of ben je dit van plan na het lezen van deze pagina? Dan geven we je graag een aantal tips voor lepeltje lepeltje sex! 

Hieronder lees je een aantal handige tips voor seks in deze positie:

  • De kleine lepel kan het bovenste been optillen, zodat het makkelijker wordt om dieper te penetreren. Ook kan dit helpen om de penis in de vagina te krijgen in het begin.
  • De kleine lepel kan de billen samenknijpen voor extra stimulatie. Zo span je de bekkenbodem aan en dus ook de spier van je vagina.
  • Je kunt de spanning opbouwen door eerst alleen voorzichtig met de eikel te penetreren. 
  • Bekijk hier 6 variaties op het sex standje.

5) Besluiten jij en je partner om vaker lepeltje lepeltje te liggen? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, brengt lepeltje lepeltje liggen veel voordelen met zich mee. Het is volgens velen een aangename positie om in te slapen, maar het is ook een goede positie om seks in te hebben. Het kan dus zeker een goed idee zijn om eens wat vaker intiem te zijn op deze manier! Uiteraard blijft het ook een kwestie van persoonlijke voorkeur of jij en je partner deze positie prettig vinden. Sommige mensen vinden het prettig om op deze manier te liggen tijdens de seks, maar vinden het lastig om lepeltje lepeltje in slaap te vallen. Omdat iedereen verschilt, is het geen slecht idee om samen met je partner op ontdekkingstocht te gaan.