Hoe vaak masturberen is normaal?

Hoe vaak masturberen… hoe vaak doe jij het?

Wat gebeurt er als je het woord masturbatie hoort? Ga je blozen, giechelen, schaam je je… of glimlach je tevreden en wetend naar jezelf? Er zijn veel mythen en verkeerde informatie over masturberen, dus laten we de zaken eens rechtzetten. 

Kun je te veel masturberen? Is te vaak aftrekken gevaarlijk? Om een lang verhaal kort te houden: masturberen is zeker een privé-genot, maar het is ook niets om je schuldig over te voelen én het kan geen kwaad. Je zult aan het eind van dit artikel ook nieuwe en opwindende manieren ontdekken om je zelfbevrediging sessies spannender te maken!

Waarom Masturberen Mensen?

Masturbatie is vaak iemands allereerste seksuele ervaring en wordt verkend tijdens de puberteit, dat is de tijd waarin ons lichaam verandert voor volwassenheid en overspoeld wordt met hormonen. 

De puberteit is een tijd van een verhoogd bewustzijn van ons lichaam in seksuele zin, evenals een bewustzijn van en nieuwsgierigheid naar seksualiteit in het algemeen.

Vanaf die eerste verkenningen, kunnen mensen ontdekken hoe opwindend, plezierig en ontspannend masturbatie kan zijn, en het wordt iets waar veel volwassenen zich van tijd tot tijd mee bezig houden.

Masturbatie houdt je in harmonie met je lichaam, het helpt bij persoonlijke lichaams positiviteit, zelfvertrouwen en het ontspant je met de stroom endorfine als je ervoor kiest om een orgasme te krijgen. Het is een gezond onderdeel van het intieme leven van veel volwassenen.

Zijn er regels?

Er is geen goede of foute manier van masturberen, zorg er alleen voor dat je de veiligheidsmaatregelen in acht neemt als je besluit om extra hulpmiddelen te gebruiken zoals seksspeeltjes en glijmiddel.

De belangrijkste regels die je moet volgen met speeltjes en seks glijmiddelen zijn:

  • Verwissel seksspeeltjes niet tussen anaal en vaginaal gebruik, je neemt zo het risico om gevaarlijke bacteriën over te dragen
  • Alle speeltjes die worden gebruikt voor vaginale- of anale stimulatie moeten veilig zijn
  • Gebruik alleen seksspeeltjes die gemaakt zijn van lichaamsveilige en niet-giftige materialen
  • Zorg ervoor dat je een geschikt glijmiddel gebruikt voor je seksspeeltje, en voor je lichaam 

Mythes en geruchten over masturbatie

Misschien heb je in het verleden wel eens wat mythes gehoord over masturbatie. Laten we de belangrijkste uit de weg ruimen.

  • Je handen worden harig
  • Je wordt blind van masturberen
  • Te vaak aftrekken verzwakt je sperma en maakt je onvruchtbaar

Ik kan je geruststellen, niks van deze onzin is waar. De hoeveelheid sperma is na het ejaculeren lager, maar vult zich alweer snel aan tot de normale hoeveelheid.

Hoe vaak masturberen is normaal?

Ten eerste, je hoeft helemaal niet te masturberen als je dat niet wilt, of als je het geprobeerd hebt en het gewoon niets voor je is. Er is niets mis met jou als masturbatie niet jouw ding is.

Als het gaat om hoe vaak masturberen, aftrekken/vingeren normaal is, hangt het er echt vanaf hoe je normaal definieert. Vergelijk je jouw masturbatiefrequentie met het gemiddelde van alle mensen over de hele wereld? Of bedoel je normaal als in binnen de typische scope van het leven als een volwassen mens die masturbeert? Standaard zullen je masturbatie gewoonten dan ‘normaal’ zijn.

Ben je nog steeds bang dat je te veel masturbeert? Denk dan na over de specifieke dingen waarom je je zo zorgen maakt. Masturbatie veroorzaakt geen schade, noch geestelijk noch lichamelijk, zelfs als je veel masturbeert. Natuurlijk kun je pijn en schaafwonden krijgen als je in korte tijd veel masturbeert. Het gebruik van een glijmiddel van goede kwaliteit kan hierbij helpen.

Als je te vaak masturbeert dat je jezelf lichamelijk beschadigt ondanks het gebruik van glijmiddel. Of als je niet meer in staat bent om je dagelijkse verantwoordelijkheden en verplichtingen na te komen, raad ik je aan een arts of therapeut om advies te vragen.

Hoe vaak masturberen is dus voor iedereen anders. Omarm je masturbatie zolang het je leven niet negatief beïnvloedt!

Hoe je masturbatie leuker kan maken

Naast het toevoegen van glijmiddel om de stimulatie te bevorderen en extra comfort te bieden, zijn seksspeeltjes een geweldige manier om je masturbatiesessies leuker te maken.

Door een product te gebruiken dat speciaal bedoeld is voor intieme stimulatie, kun je een hele reeks verschillende sensaties ervaren dan wanneer je alleen vingers en handen gebruikt.

Er zijn bijvoorbeeld vaginale dildo’s en vibrators, clitoris stimulators, prostaat massagers en verschillende anale play toys. Ik raad mensen altijd aan om gewoon even te bladeren door het assortiment van EasyToys.

Sommige seksspeeltjes bieden extra voordelen aan seksueel genot, zoals uithoudingstraining, langer durende erecties en zelfs het kunnen krijgen van een erectie voor mensen die worstelen met erectiestoornissen.

Voor degenen die nog nooit een orgasme hebben ervaren via de conventionele methoden van handmatige masturbatie en/of seks met een partner, kan het vinden van een effectief seksspeeltje helpen om je allereerste hoogtepunt te bereiken.