Hoe moet je zoenen?

Niet weten hoe je moet zoenen is helemaal niet raar. Iedereen is ooit op dit punt geweest, niks om je voor te schamen dus. Accepteren dat je nog geen zoen-expert bent is stap 1.

Vergeet niet, je bent in nieuw territorium; Neem de tijd om het te verkennen. Je zal je natuurlijk afvragen, hoe moet je zoenen? Start langzaam, houd het simpel, en volg de 5 stappen hieronder!

Maar eerst… redenen waarom zoenen heel gezond is:

  • Zoenen verbrand calorieën! Eenvoudige kusjes gebruiken maar twee gezichtsspieren en verbranden slechts twee tot drie calorieën. Bij de gepassioneerde de variant daarentegen gebruik je maar liefst 24 tot 34 gezichtsspieren en verbrand je tussen de vijf en twintig calorieën per minuut!
  • Vermindert stress. Bij het zoenen komen er verschillende soorten stofjes vrij in het lichaam genaamd endorfine en dopamine, dit zijn hormonen die zorgen voor een gelukkig gevoel en ontspanning. Sommige studies hebben aangetoond dat mannen die hun vrouwen elke ochtend kuste, vijf jaar langer leven dan mannen die dat niet doen.
  • Goed voor je tanden! De speekselproductie neemt toe tijdens het zoenen waardoor je bacteriën wegspoelt en tandbederf tegengaat.

Hoe moet je zoenen in 5 stappen

Na de eerste kus is er geen ruimte meer voor onzekerheid, elke man zou zijn doel ervan moeten maken om de beste kusser te worden die hij kan zijn.

Zoen iemand op de juiste manier en ze zullen er nog jaren over praten. Het helpt niet dat je op iemand anders moet vertrouwen om je techniek te perfectioneren, zaken zoals deze kunnen je ontwikkeling belemmeren.

Als je deze eenvoudige stappen volgt, beloof ik dat je goed op weg bent en weet je binnen no time hoe je moet zoenen!

1. Voorbereiding

Eén van de belangrijkste, hoe ruikt je adem?

Niemand wordt vrolijk van een stinkende adem of nare smaakjes bij een zoen, pak een kauwgompje en denk aan je mondhygiëne. In de ochtend goed je tandenpoetsen of nog extra je mond spoelen doet wonderen.

Naast het checken van je adem is het ook belangrijk dat je lippen niet te droog zijn. Zorg ervoor dat je lippenbalsem bij de hand hebt zodat je niet met droge lippen staat te zoenen.

2. De kus inleiden

  • Geef hints. Laat je partner weten dat je wilt kussen door middel van verbale en non-verbale hints, kijk naar haar lippen en maak oogcontact.
  • Breek de ‘kus barrière’. Om te beoordelen of iemand geïnteresseerd is, geef eerst een subtiel kusje op de hand of op de wang. Bij een positieve reactie is de kans groot dat ze een kus op de lippen willen.
  • Geef je partner complimentjes. Geef haar een oprecht en romantisch compliment. Hiermee creëer je een romantische setting voor de kus, in het beste geval zoent ze je misschien wel voor het lieve compliment!
  • Ben direct. Als de bovenstaande manieren niet werken kan je ook nog altijd heel dapper vragen of je haar mag zoenen. Er zijn verschillende manier om dit te doen maar hou het simpel en maak het niet te opdringerig, een goede optie is:

“Sorry als dit wat gehaast overkomt maar ik zou je heel graag willen zoenen” of nog simpeler, “Mag ik je zoenen?”. Ben zelfverzekerd en vraag het vol goede moed en je hebt gegarandeerd kans op succes!

3. Begin rustig

Zoenend koppel

Begin met zachte en lichte kusjes en bouw de zoen op.

Krijg een gevoel voor de favoriete manier waarop de persoon zoent voordat je verder gaat met een intensere zoen.

Communiceren met je partner over elkaars voorkeuren kan het voor jullie beide een stuk aangenamer te maken.

Haast je niet!

Haasten kan de sfeer voor je partner verpesten, probeer eens in de zoveel tijd wat langzamer te gaan en maak kennis met de favoriete stijl van het zoenen van je partner. Als je deze stijl hebt gevonden kan je je partner helemaal gek maken!

Vasthouden en opbouwen tot een gepassioneerde kus houdt ook je partner geïnteresseerd. Bouw spanning op en wek de nieuwsgierigheid van je partner. Laat je partner zich afvragen, kan dit nog beter worden?

4. Aanrakingen

Hoe moet je zoenen?

Leg je handen zachtjes op de schouders van je partner, hun taille, of rond hun schouders om dichter en intiemer te zijn met elkaar.

Een andere techniek is om je handen aan de zijkanten van het gezicht van je partner te leggen en je duim te gebruiken om hun jukbeen aan te raken.

Je kan ook je handen rond het hoofd van je partner zetten en zachtjes met haar haren spelen. Dit is niet storend, aanrakingen zorgen voor extra sensatie, gegarandeerd succes!

5. Extra technieken

Smile!

Probeer eens terug te trekken en glimlach naar je partner of kijk haar in de ogen aan. Het stoppen van een kus op deze manier verpest het moment niet maar zorgt er juist voor dat je een diepere emotionele connectie krijgt, en zal je ontmoeting persoonlijker maken.

 Voor sommige mensen zijn langere periodes van zoenen niet prettig, zorg ervoor dat je soms tempo terugneemt of een kleine pauze neemt. Geef jezelf en je partner een moment om te ademen en bewonder elkaar.

Verken je partner

Varieer tussen zoenen en kleine kusjes. Kus rond de lippen, het gezicht, de nek of het lichaam van je partner en doe dit op een liefdevolle manier.

Begin door weg te gaan van hun lippen en naar de hoek van hun mond, ga naar hun kaak, en dan naar hun nek, een plek die voor vele erg prettig aanvoelt. Je kan ook het oor van je partner kussen en het moment gebruiken om iets romantisch te fluisteren.

Tip: Tips nodig voor je eerste date?

Doe een poging om niet alleen de lippen van je partner te kussen en meer te ontdekken.

Variatie is de sleutel tot succes om de kus interessant te houden. Voorkom dat het eentonig en saai wordt.

Het veranderen van de manier waarop je zoent wekt weer hun nieuwigheid op en kan het plezier van het zoenen terugbrengen.

Gebruik je tong

Gebruik het puntje van je tong om de tong van je partner te strelen en te stimuleren terwijl hij of zij hetzelfde doet. Gebruik je tong met mate! Te veel tong kan overweldigend zijn, voel dit zelf aan.

Tongzoenen (ook bekend als “Frans” zoenen) is een seksueel opwindend en meer intieme stijl van zoenen die een extra vorm van stimulatie via de tong toevoegt.

Tongzoenen kan zoenen naar een ander level brengen! Daarnaast zorgt deze stijl van zoenen voor afwisseling en maakt het zoenen interessant en gemakkelijk om van te genieten. Als je weet hoe je moet zoenen op deze manier ben je al aardig op weg.

zoenende mensen

Aanpassen

Je kan zo veel werken aan je kus technieken als je wil, maar de realiteit is dat elke persoon die je kust een andere kus stijl zal hebben.

Wanneer je iemand aan het zoenen bent, besteed dan aandacht aan wat je partner doet en waar ze het beste op reageren.

Bewegen ze hun tong heel langzaam? Kreunen ze elke keer als je in hun onderlip bijt? Probeer je manier van zoenen aan te passen hierop.

Als je niet zeker weet wat je partner leuk vindt, zeg dan tegen hen: “Zoen me zoals je graag gezoend wil worden,” volg dan hun leiding.

Alleen op deze manier kom je erachter wat je partner fijn vindt, vervolgens voeg je jouw eigen techniek hieraan toe en voilà, je bent een geweldige kusser. 

Persoonlijke ervaringen – Hoe moet je zoenen?

Om af te sluiten hier nog twee meningen en voorkeuren van een man en vrouw over hun favoriete manier van zoenen. Iedereen is anders en aanpassing aan de ander is een van de dingen die je onder de knie moet krijgen.

“Ik kan altijd zien of iemand een goede kusser is door de manier waarop ze inspelen op mijn bewegingen. Als ze willen leiden en het werkt, geweldig. Maar anders moeten ze zich aan mij aanpassen. Het beste is natuurlijk als je allebei op hetzelfde level zit als het gaat om tempo en druk, kijk ook goed naar de lichaamstaal van de andere persoon. “- Romy, 21

“Ik denk dat de sleutel tot succes voor een goede kus is dat beide kanten bereid zijn om hun tong te gebruiken. Het is een soort van een goed klassiek muziekstuk. Het draait allemaal om anticipatie en aanloop naar een climax. Mijn minst favoriete zijn degene geweest waar iemand rechtdoor gaat voor de tong. Het voelt alsof ze proberen om punten te scoren in een spel of iets. Zelf vind ik het fijn als er meer bij komt kijken dan alleen de mond, een zoen in de nek of wang is altijd leuk voor de variatie. ” – Bas, 19

Hopelijk weet je nu hoe je moet zoenen. Zoenen kan een geweldige ervaring zijn als je een vertrouwende partner hebt. Bedenk dat je niet zomaar een goede zoener wordt, dit heeft tijd en oefening nodig. Het is belangrijk dat jullie beide comfortabel zijn, dit opent meer deuren en zo kun je samen genieten van elkaars zoen. Vergeet niet om te ontspannen en te genieten van het moment!