Hoe hou je het als man langer vol in bed? 

Als je een spannende avond hebt met je partner, wil je natuurlijk dat dit zo lang mogelijk duurt. Maar als je enorm opgewonden bent, kan je soms al sneller klaarkomen dan je eigenlijk wil. Maak je geen zorgen: je bent zeker niet de enige. Ben je benieuwd hoe je het volgende keer wat langer vol kunt houden? Misschien helpen de volgende simpele trucjes je om de duur van jullie intieme momenten te verlengen. 

Tip 1) Communicatie is key 

Praten over wat er niet zo goed gaat in bed is misschien niet het meest sexy onderwerp, maar wel een van de belangrijkste. Praat daarom regelmatig met je partner over wat jij fijn vindt en wat hij of zij lekker vindt. Door open te zijn over je wensen en behoeften, kun je samen ontdekken wat werkt en wat niet. 

Tip 2) Let op je ademhaling 

Wist je dat je ademhaling een grote rol speelt bij hoe lang je het volhoudt? Probeer diep en rustig te ademen tijdens de daad. Het helpt niet alleen om je te ontspannen, maar het kan ook helpen om je opgewonden maar niet té opgewonden te voelen. 

Tip 3) Neem pauzes 

Het is helemaal oké om af en toe een pauze in te lassen tijdens de daad. Neem even de tijd om te ontspannen en je gedachten te verzetten voordat je weer verder gaat. Dit kan helpen om de spanning te verminderen en het plezier te verlengen. 

Tip 4) Probeer de stop-en-start methode 

Ken jij de stop-en-start methode al? Dit is een trucje waarbij je stopt met stoten wanneer je voelt dat je te dicht bij een hoogtepunt komt. Wacht een paar seconden tot de opwinding wat afneemt en ga dan weer rustig verder. Misschien dat het de eerste keer nog niet helemaal lukt, maar oefening baart kunst! 

Tip 5) Focus niet alleen op de penetratie 

Vergeet niet dat seks niet alleen om penetratie draait. Er zijn zoveel andere leuke dingen die je kunt doen met elkaar. Denk aan voorspel, een massage, orale seks, noem maar op! Door te experimenteren met verschillende technieken, ontdek je samen nieuwe manieren om van elkaar te genieten zonder je druk te maken over de tijd. 

Tip 6) Ontdek verschillende hulpmiddelen 

Heb je soms moeite met het krijgen of behouden van een erectie? Misschien kunnen sommige hulpmiddelen je een handje helpen. Denk aan seksspeeltjes, glijmiddelen, massagegels en stimulatiemiddelen zoals Eroxon. Je kunt hier eventueel mee experimenteren, om te zien wat het beste bij jou past. 

Wees je ervan bewust dat bovengenoemde hulpmiddelen geen anticonceptiemiddel zijn en geen bescherming bieden tegen soa’s. Gebruiken jullie een latexvrije condoom tijdens het vrijen? Let dan extra op, het kan namelijk zijn dat een bepaald hulpmiddel alleen veilig gebruikt kan worden in combinatie met latex-varianten. Lees altijd goed de handleiding zodat je precies weet hoe je het product veilig kunt gebruiken. 

All night long! 
Het langer volhouden in bed: misschien een beetje een ongemakkelijk onderwerp, maar zeker niet onbelangrijk. Met bovengenoemde tips kun je misschien wel langer van de rit genieten. Lukt het niet om het lang vol te houden omdat je geen zin hebt in seks? We schreven eerder over oorzaken en oplossingen!