Hoe haal je een zuigzoen weg?

Je kent het wel, na een wilden dronken avond kijk je in de spiegel voordat je naar werk moet: fuck, een zuigzoen. Iets waar je liever niet mee komt aankakken op werk of bij je ouders. Geen zorgen, een zuigzoen weghalen kan op veel diverse manieren. Wij hebben ze voor je onder elkaar gezet.

1) Een zuigzoen wegkrijgen? Wat je beter niet kunt doen! 

Wil jij je zuigzoen weg krijgen, dan zijn er ook een aantal dingen die je beter niet kunt doen. Het zou vervelend zijn als de zuigzoen straks nog meer opvalt. Er zijn veel fabels als het op het wegkrijgen van zuigzoenen aankomt. Zo zouden tandpasta en pepermuntolie er voor zorgen dat de zuigzoen snel verdwijnt. In werkelijkheid kunnen zowel tandpasta als pepermuntolie juist huidirritatie veroorzaken. Volg deze tips dus niet op, want de kans is groot dat je het probleem juist erger maakt! Wrijf ook zeker niet te hard over de huid in de hoop dat je zuigzoen zo verdwijnt. 

zuigzoen wegkrijgen

2) Hoe haal je een zuigzoen weg: 4 tips

Wil je een zuigzoen wegkrijgen? Hierboven heb je kunnen lezen wat je beter niet kunt doen. Welke tips kun je dan wél zonder problemen opvolgen? Je kunt Aloë vera op de zuigzoen smeren. Aloë vera helpt namelijk bij huidirritatie. Ook kun je de plek met een ijskoude lepel verkoelen om irritatie van de huid tegen te gaan. Laat de lepel afkoelen in de vriezer en leg deze vervolgens op de zuigzoen. 

2.1) Draag een baggy trui

Iedereen heeft vast een grote hoodie in zijn kast liggen. Wanneer je nauwelijks tijd hebt om je zuigzoen te verstoppen is een baggy trui een van je beste opties. Check wel of de kraag hoog genoeg komt. 

Het allerbeste is een turtle neck dragen. Deze bedekt je volledige nek en zorgt er dus voor dat die zuigzoen sowieso niet te zien is.

Denk er wel aan dat dit een seizoensgebonden oplossing is. Hartje zomer aankomen zetten met een dikke trui wekt hoogstwaarschijnlijk nog veel meer argwaan dan een zuigzoen.

2.2) Make-up

Ben je goed met poedertjes en foundation? Dan is make-up waarschijnlijk de beste oplossing voor jou. Door op een natuurlijke manier foundation aan te brengen kun je een zuigzoen binnen no-time verstoppen.

Zorg ervoor dat je de zuigzoen op een onopvallende manier bedekt met wat make-up. Grote kans dat niemand zal merken dat er iets zit. Het is een manier die voornamelijk voor vrouwen zal werken. Bij mannen zal kleurverschil of make-up in de nek vaak toch de aandacht trekken.

2.3) De juiste accessoires 

Accessoires zijn een andere goede manier om die zuigzoen te verbergen. Zie hieronder een aantal tips ter inspiratie:

  • Sjaal: een sjaal is by far het beste accessoires om je zuigzoen te verstoppen, mits het gepast is om een sjaal te dragen. Wanneer je dus even naar de winkel moet is een sjaal ideaal. Wel is het zo dat je deze niet snel zult dragen tijdens de warmere dagen.
  • Nekwarmer: alleen geschikt wanneer het hartje winter is, maar op dat moment wel de ideale oplossing om die zuigzoen te verstoppen.

2.4) Smoesjes…

Heeft niks gewerkt en krijg je alsnog de vraag van iemand over wat je daar in je nek hebt, dan kun je altijd nog met een smoesje komen aanzetten:

  • Irritatie door het scheren (de beste voor mannen)
  • Verbrand door de stijltang (de beste voor vrouwen)
  • De autogordel is er tegenaan geschuurd tijdens het remmen.
  • Verkeerd geslapen in een rare houding
  • Allergische reactie van dieren, de zon of een bepaalde soort voeding
  • Een ingegroeid haartje welke geïrriteerd is geraakt 
  • Een insectenbeet, tja.. je moet wat.

Bovenstaande tips kunnen dus effectief zijn bij een geïrriteerde huid. Maar kun je een zuigzoen weg krijgen binnen één dag met deze methodes? Hoogstwaarschijnlijk niet, alhoewel men op het internet ook wel anders beweert. Het kan in ieder geval geen kwaad om te proberen.

3) Is een zuigzoen weg krijgen dan helemaal niet mogelijk? 

Een zuigzoen wegkrijgen is behoorlijk lastig, maar dat wil niet zeggen dat je de sporen van je avontuur niet kunt verbergen. Heb je een zuigzoen in je nek? Vaak kun je de zuigzoen verbergen onder een kraag of een coltrui. Zit de zuigzoen op een plek die je moeilijk met kleding kunt bedekken? Je kunt er ook voor kiezen om de zuigzoen te verbergen met behulp van een pleister. Nog een optie is om make-up te gebruiken. Je kunt de zuigzoen verbergen met een foundation die net iets lichter is dan je eigen huidskleur. 

4) Hoelang blijft een zuigzoen?

Hoe lang je zuigzoen blijft hangt van een aantal factoren af. Sommige personen zijn er gevoeligere voor, en daarbij duurt het wat langer voordat de huid herstelt. Daarnaast hangt het ook af van het formaat van de zuigzoen, en hoe hard iemand heeft gezogen.

Een zuigzoen laat sporen achter doordat kleine bloedvaten in de huid openspringen. Daardoor ontstaat er een rode afdruk op de plek waar je een zuigzoen hebt gekregen. De zuigzoen kan na twee dagen verdwenen zijn, maar dit kan ook tot enkele weken duren. Hoe lang je je schoonouders niet kunt bezoeken is dus moeilijk te zeggen. Zijn er plekken die je echt niet kunt vermijden? Dan is het verstandig om de zuigzoen weg te werken met behulp van de tips die we je hebben gegeven. 

Een zuigzoen weghalen is niet makkelijk, maar met bovenstaande tips kom je een heel eind. Werkt nou echt niks? Dan zouden wij zeggen: own it. Seks is heel normaal, en daar komen dit soort dingen soms bij kijken. 

5) FAQ

Hoelang blijft een zuigzoen zitten?

Meestal 1 tot 2 dagen. Het hangt af van factoren zoals hoe hard iemand je heeft gezoend, welke plek die zit, maar ook hoe je huid erop reageert.

Hoe zet je een zuigzoen?

Simpel! Je zet je lippen op iemand zijn lichaam en zuigt vervolgens zachtjes. De meeste voorkomende plek om een zuigzoen te zetten is in de nek.