Het Cowgirl standje | Tips en 3 spannende variaties

Cowgirl is voor vele het favoriete standje waarbij de vrouw bovenop zit. Dit eenvoudige, maar heerlijk seksstandje, heeft extreem veel te bieden op het gebied van plezier en orgasmes voor zowel de man als vrouw.

Aangezien cowgirl zoveel meer te bieden heeft dan het gewone basis standje heb ik verschillende tips en variaties voor dit standje onder elkaar gezet waar jij mee kan experimenten.

1. Wat is het cowgirl standje en hoe doe je het?

Alhoewel de meeste mensen dit waarschijnlijk al weten zal ik uitleggen hoe het cowgirl standje moet met behulp van een afbeelding.

Cowgirl is vrij eenvoudig. De man gaat op zijn rug liggen en de mannelijke of vrouwelijke partner gaat vervolgens op de penis zitten terwijl de knieën en schenen op het bed steunen.

Zie afbeelding hieronder.

cowgirl standje

Het standje is voor zowel de man als vrouw een favoriet. Het cowgirl standje biedt extreem veel mogelijkheden en er zijn ook genoeg variaties om mee te experimenten.

2. Wat doet de man tijdens cowgirl?

Nou om eerlijk te zijn, niet zo heel veel… In ieder geval, dat hoeft niet. Het cowgirl standje legt voornamelijk de focus op de vrouw en de controle die zij heeft. Zij zit bovenop en bepaald het tempo en de bewegingen waardoor de man in principe weinig hoeft te doen.

Maar, seks doe je natuurlijk niet alleen, er zijn genoeg dingen die de man kan doen tijdens cowgirl.

Als de vrouw al het werk doet heb je voornamelijk je handen vrij. Pak haar borsten, billen of heupen vast. Kus haar nek, borsten of haar lippen. Je hebt enorm veel vrijheid in deze sekspositie als man omdat je niet hoeft te focussen op penetratie.

Als je als man zijnde op je rug ligt en je vrouwelijke partner zit bovenop, dan kun je haar penetreren door je heupen op en neer te bewegen. Je kunt dit op een rustig tempo doen, maar ook erg snel.

Het cowgirl standje is daarom erg leuk voor de afwisseling, je kunt haar de controle geven en zelf haar lichaam verkennen met je handen en je mond.

3.  Wat doet de vrouw tijdens cowgirl?

Jij als vrouw hebt controle in de cowgirl positie. Je kan het tempo bepalen, de bewegingen, en de intensiteit van de penetratie. Om al deze verschillende redenen is het voor vrouwen een heerlijk standje omdat ze makkelijker tot een orgasme kunnen komen in het cowgirl standje.

Er zijn verschillende bewegingen die je als vrouw kan maken. Je komt hier eigenlijk het makkelijkste achter door vooral veel te doen! Probeer tijdens de seks verschillende bewegingen en je komt er vanzelf achter wat goed werkt voor jou en je partner.

Ten eerste kun je als vrouw op en neer gaan. Je kunt jezelf positioneren op je knieën of je voeten. Als je op je knieën gaat zitten dan kun je je handen op zijn borst zetten voor een betere grip.

Wil je op je voeten gaan staan? Dan moet je een soort van hurken, dit is een stuk lastiger aangezien je snel zult verzuren. Het is stiekem best een intensief standje op die manier dus zorg ervoor dat je dit niet te lang gaat doen. Oefenen om het langer val te houden? Ga eens squaten!

Ten tweede kun je als vrouw je vagina tegen de penis aanwrijven. Dit is een echte aanrader als je het nog nooit hebt geprobeerd. De eerste keer kan misschien nog wat stroef gaan als je niet weet hoe je de beweging juist moet uitvoeren.

Het is eigenlijk heel simpel, je duwt je heupen vooruit en vervolgens weer achteruit. Je wordt hier vanzelf wat handiger in en kunt vervolgens makkelijk jezelf, maar ook je partner stimuleren met deze beweging.

4. Is het cowgirl standje gevaarlijk?

Uit onderzoek blijkt dat het cowgirl standje het ‘gevaarlijkste’ is en het vaakste een seksblessure veroorzaakt. Doordat de penis recht omhoog staat en er veel neerwaartse druk op de penis komt in deze positie is er kans op een penisbreuk.

“Wanneer een vrouw bovenop zit controleert ze voornamelijk de bewegingen, soms komt ze met haar hele lichaamsgewicht op de penis terecht wat voor veel druk zorgt. Wanneer de penis een keer verkeerd terecht komt onder de vrouw kan er zo een penisbreuk ontstaan.”

Ouch…

Dit lijkt misschien erg heftig, maar in werkelijkheid komt dit niet erg vaak voor. Als jullie beide gewoon goed opletten zal dit nooit gebeuren en kan je veilig het cowgirl standje uitvoeren.

Als je als man wat pijn ervaart tijdens de penetratie of ze komt een paar keer verkeerd terecht is het belangrijk om dit direct aan te geven. Met de juiste communicatie kan je een seksblessure voorkomen.

Het cowgirl standje is dus niet gevaarlijk, mits je goed communiceert en een beetje voorzicht met elkaar bent.

5. Verschillende cowgirl standjes en variaties

Cowgirl is een geweldig standje omdat er erg veel mogelijk is. Je kunt veel experimenteren en het standje op verschillende manieren uitvoeren. Om je wat inspiratie te geven heb ik 3 verschillende variaties gekozen op het cowgirl standje waar jij mee kunt experimenteren.

Let op: Sommige van de standjes vereisen net wat meer inspanning dan de andere en zijn niet geschikt voor beginners, daarom heb ik 3 standjes uitgekozen met de volgende moeilijkheidsgraden: beginner, ervaren en expert.

5.1 Cowgirl Lotus – Beginner

cowgirl variaties

De lotus positie is een super intiem, maar tegelijkertijd eenvoudig seksstandje. Het is een geweldig standje voor zowel beginners en meer ervaren liefdesbedrijvers door de intimiteit.

Om het seksstandje uit te voeren moet de man eerst in kleermakerszit op de grond gaan zitten. De vrouw gaat vervolgens op het kruis van de man zitten en slaat haar armen en benen om de man heen. De man ondersteunt vervolgens haar billen met zijn handen voor een betere grip.

Het standje is niet geschikt voor penetratie door middel van stoten, de vrouw en man bewegen vooral hun heupen voor wrijving. De vrouw kan dit het beste doen en wrijft haar vagina tegen de penis van de man aan.

Deze positie is zo intiem omdat jullie lichamen tegen elkaar zijn gedrukt en je face-to-face zit met elkaar. Dit geeft dus veel opties om elkaar te zoenen en aan te raken. Zoen je partner op de lippen, nek, borst of borsten voor extra intimiteit.

Als je op zoek bent naar een romantische en rustige sekspositie dan is de lotus cowgirl een geweldige optie.

5.2 Cowgirl Squat – Ervaren

cowgirl anaal

De cowgirl squat positie lijkt super veel op de gewone cowgirl. Het enige verschil aan deze variant kun je aflezen uit de naam. De vrouw squat op de penis in plaats van dat haar knieën op het bed rusten.

Dit maakt deze positie fysiek een stuk intenser. Je benen zullen verzuren aangezien je redelijk wat kracht moet zetten om ten eerste in de squat positie te gaan zitten, maar vervolgens moet je ook nog op en neer gaan.

Als vrouw kun je jezelf het beste ondersteunen door je handen op zijn borst of knieën te zetten. Je kunt zo je balans behouden en haalt wat druk van je benen af.

Merk je dat je snel moe wordt? Blijf dan in de squat positie zitten en laat de man het werk doen, hij kan gemakkelijk zijn heupen omhoog bewegen voor penetratie.

5.3 Cowgirl Stoel – Expert

cowgirl standje

Dit seksstandje is net wat ingewikkelder dan de vorige cowgirl varianten. Dit standje vereist namelijk van zowel de man als vrouw veel inspanning. Ook vereist deze positie wat penis flexibiliteit van de man.

De man maakt als het ware een ‘stoel’ waar de vrouw op kan gaan zitten. De man gaat op zijn rug liggen en brengt zijn benen omhoog, vervolgens buigt hij zijn knieën. De vrouw squat vervolgens op zijn penis terwijl de man zijn benen naar zich toe brengt zodat deze niet in de weg zitten.

Het is verstandig om eerst beide in de positie te gaan zitten en daarna pas de penis in de vagina te penetreren. Als de penis van de man niet flexibel is dan is dit standje eigenlijk zo goed als onmogelijk. Het vergt redelijk wat flexibiliteit van de penis, indien die er niet is kan je een blessure oplopen.

Je kunt vervolgens op verschillende manieren dit standje uitvoeren. De man kan zijn heupen op en neer bewegen of de vrouw kan squaten op de penis voor penetratie. Een erg leuk, maar ingewikkeld en intensieve variant op het cowgirl seksstandje.

6. Cowgirl anaal

Het cowgirl standje is ook erg geschikt voor anale seks. Doordat de vrouw zoveel controle heeft in deze positie is het ideaal voor de eerste keer anaal. Zij kan zelf het tempo bepalen en de diepte van penetratie.

Ook is de hoek waarin de penis de anus penetreert recht waardoor penetratie veel makkelijker zal gaan.

Laat de vrouw dan ook vooral het werk doen als jullie anaal proberen in het cowgirl standje, zo weet je zeker dat zij geen pijn krijgt en alles op haar gemak kan doen.

7. Aandachtpunten voor het cowgirl standje

  • Vrouwen kunnen de eerste keer wat onzeker zijn in deze positie. Geen zorgen! Dit is compleet normaal. Doe de eerste keer eens de lichten uit als je jezelf wat onzeker voelt. Ben intiem met je partner en breng jullie gezichten bij elkaar voor meer genot.
  • Soms zal de man niet veel genot ervaren van deze positie als je tegen de penis aan het wrijven bent met je vagina. Geen zorgen, jouw genot is net zo belangrijk, maar onthoud wel dat je seks met zijn tweeën doet.
  • Je hoeft niet flexibel te zijn, maar als je veel naar achter gaat leunen hou er rekening mee dat je snel kunt verkrampen door de vereiste inspanning.
  • Tijdens het cowgirl standje komt het vaakst een penisbreuk voor.

Al met al is het cowgirl standje dus een echte sekspositie waar je uren mee kan experimenten. Het is een van de weinige standjes waar de vrouw een dominante positie heeft, het standje is dus geweldig als jullie op zoek zijn naar wat afwisseling.

Heb jij nog een variatie op cowgirl die je andere lezers kunt aanraden? Laat het ons hieronder weten!