Heerlijke orgasmes via de A-spot, hoe, wat, waar?

Vergeet de G-spot, er is een nieuw plekje dat extra aandacht krijgt vanavond!

De A-spot, de kans is groot dat je hier nog nooit van hebt gehoord. Dat is niet erg, maar wel jammer! De A-spot is namelijk een plek in de erogene zone van de vrouw. Dit plekje moet je zowel als man en vrouw kennen. Vrouwen kunnen namelijk tot een heerlijk orgasme komen wanneer deze plek op de juiste manier wordt gestimuleerd, en mannen kunnen vrouwen verrassen met deze orgasmes als ze dit geheimzinnige plekje weten te vinden.

Lees hieronder snel verder waar de A-spot zit en waar je ‘m kan vinden!

1. Wat is de A-spot?

De G-spot en de clitoris ken je waarschijnlijk al, deze magische plekjes die onderdeel uit maken van de vrouwelijke erogene zone zorgen voor heerlijke orgasmes indien ze juist gestimuleerd worden.

Naast deze 2 bekende ‘spots’ is er ook nog een wat minder bekend plekje, namelijk de A-spot, ook wel de anterior fornix erogene zone genoemd. Klinkt allemaal heel leuk, maar wat is de A-spot nou eigenlijk?

De anteriox fornix erogene zone is een stukje weefsel wat diep in de vagina zit. Het word ook wel de vrouwelijke prostaat genoemd omdat het ongeveer op dezelfde plek zit als de mannelijke prostaat.

Net als bij de G-spot kan de A-spot gestimuleerd worden waardoor een vrouw tot een orgasme kan komen. Niet elke vrouw zal tot een orgasme kunnen komen via dit plekje maar het zorgt zeker voor genot.

2. Wat is het verschil tussen de G-spot en de A-spot?

Het verschil tussen de G-spot en de A-spot is niet per se heel groot. Beide plekjes zorgen voor een heerlijk gevoel en sensatie. De G-spot wordt vaak gestimuleerd om tot een volledig orgasme te komen of een vrouwelijke ejaculatie (squirten).

Vaak kiezen vrouwen/koppels er daarom voor om de G-spot te stimuleren tijdens de seks, en de A-spot voornamelijk bij het voorspel. Door de A-spot te stimuleren zul je merken dat de vagina natter wordt en ook gevoeliger.

wat is de a-spot

Een orgasme kun je zeker ervaren via de A-spot, bijt jezelf er alleen niet op vast, ieder lichaam is anders. Ga er met een open mindset in kijk wat dit kleine plekje jou te bieden heeft. Is het niks voor jou? Geen zorgen, er zijn nog genoeg erogene zones die je kunt ontdekken!

3. Waar zit de A-spot?

Nu is uiteraard de grote vraag: Waar zit de A-spot? Het plekje is niet heel lastig te vinden. Als je gemakkelijk de G-spot kunt vinden dan ben je al een heel eind op weg. De A-spot zit namelijk tussen de blaas en de baarmoeder, en zit een stukje dieper in de vagina.

Buig je vinger haaks en penetreer de vagina, wijs als het ware richting je navel en ga ongeveer 4 centimeter de vagina in. Je zult nu een andere textuur voelen, dit is je G-spot. Het kan sponsachtig aanvoelen en je kunt het herkennen aan ribbeltjes.

Als je nu ongeveer 2 tot 3 centimeter dieper gaat kom je bij de A-spot uit. Je kunt de A-spot niet herkennen door het voelen met de vingers, maar wel door het gevoel wat het geeft. Als je als vrouw zijnde aan het experimenten bent zul je een extra stimulatie qua druk voelen. Als je als man een vrouw aan het vingeren bent kun je aan haar vragen of ze het fijn vindt.

waar zit de a-spot

Er bestaat ook een grote kans dat je zelf niet bij de A-spot kunt. Het plekje zit namelijk best diep in de vagina en misschien kun je er wel niet bij met je vingers. Als je solo bent kun je het beste een seksspeeltje gebruiken, als je een partner hebt kan hij met zijn penis de A-spot stimuleren (indien de penis lang genoeg is).

Het kan ook zo zijn dat je het plekje wel aanraakt en dat je niet zoveel voelt. Iedereen zijn lichaam is anders dus stel niet te veel verwachtingen.

4. De A-spot stimuleren

De A-spot kan op meerdere manieren gestimuleerd worden. Zojuist hebben we het gehad over dat dit plekje diep in de vagina zit, vaginaal is echter niet de enige manier om dit plekje te stimuleren.

Via anale stimulatie stimuleer je de plek indirect, bij vaginale stimulatie is het directer. Door anale penetratie komt er druk op de A-spot waardoor deze stimulatie ontstaat. Je kunt dus meer plekken tegelijkertijd stimuleren zoals de clitoris en de G-spot op deze manier.

4.1 Seksspeeltjes

Het stimuleren van de A-spot kan het beste door middel van een seksspeeltje. Je weet zo zeker dat je genoeg lengte hebt en dat er genoeg druk uitgevoerd kan worden voor voldoende stimulatie.

Waar de penis of vingers vaak tekortschieten zal een seksspeeltje het plekje gemakkelijk kunnen bereiken. Een geschikt speeltje is de G-spot vibrator. Door de gebogen kop kun je makkelijk het plekje bereiken, daarnaast kun je het speeltje gebruiken om de G-spot te stimuleren. 2 in 1 dus!

a-spot vibrator

Zie hierboven een geschikte G-spot vibrator. De vibrator heeft verschillende tril standen en is gemaakt van zijdezachte siliconen. Om deze reden is de vibrator makkelijk te buigen en kun je dus dieper de vagina in. Koop de Teazers G-spot vibrator hier.

A-spot vibrator

Als je echt voor specifieke stimulatie wil gaan is er ook nog deze A-spot vibrator. Het design van de vibrator is precies aangepast zodat je het gemakkelijk bij het plekje kunt. Een lange en nauwe hals en een wat grotere kop.

Door de ribbeltjes en nopjes hierop kun je de A-spot stimuleren zoals jij wil. Je kunt druk zetten of de 7 verschillende standjes gebruiken op de vibrator. Met deze vibrator kun je echt specifiek gaan experimenten met je nieuwe favoriete plekje!

Benieuwd naar deze vibrator? Klik dan hier.

Het gebruiken van de vibrator kun je op de volgende manier doen:

  • Ga in een comfortabele positie liggen of zitten
  • Penetreer de vagina wat dieper als normaal met het seksspeeltje (gebruik genoeg glijmiddel!)
  • Speel met de verschillende standen op de vibrator om zo de juiste vorm van stimulatie te vinden

4.2 Seksstandjes

Naast het gebruik van een vibrator zijn er ook verschillende seksstandjes waardoor je beter de A-spot kan stimuleren.

Doggy style

De doggy style positie is perfect voor het stimuleren van deze plek. Bij doggy style kan de man de vrouw dieper penetreren als normaal, ideaal dus voor het stimuleren van de A-spot.

De vrouw kan haar heupen nog meer naar achter bewegen voor diepere penetratie. De man kan zelf ook zijn hoek veranderen door bijvoorbeeld te gaan staan. Hoe dieper de penetratie, hoe beter dit plekje gestimuleerd zal worden.

Lees hier alles over doggy style en variaties op het seksstandje.

Anale missionaris

Anale seks is perfect om de A-spot indirect te stimuleren. Doordat de penis of het speeltje tegen de vaginale wand aankomt zal er druk op de plek komen wat zorgt voor een heerlijk gevoel.

Het missionaris standje spreekt voor zich, gebruik deze keer alleen wat extra glijmiddel. De vrouw kan haar benen naar zichzelf toe brengen zodat de penetratie makkelijker gaat.

De ‘anterior fornix erogene zone’ ontdekken is een opwindende en spannende activiteit voor in de slaapkamer. Doordat dit plekje voor vele onbekend is, is het erg leuk om hier mee te experimenteren.

Jouw A-spot gevonden? Deel hieronder je ervaring!