De Strapless Strap On: een uitgebreide handleiding

De strapless strapon, een hele mond vol al zeg ik het zelf. We hebben het dan ook over een speeltje dat veel te bieden heeft. Deze variant op de voorbinddildo heeft een uniek ontwerp, het speeltje wordt namelijk gedragen door deze in de vagina in te brengen.

Om je voor te bereiden op het gebruik en het kopen van deze toy heb ik een uitgebreide handleiding geschreven. Lees je mee?

1) Wat is een strapless strap on? 

Een strapless strap is een variant van de voorbinddildo, alleen is deze speciaal ontworpen voor vrouwen. Waar je bij de voorbinddildo een tuigje draagt waar de dildo aan vast zit, draag je de strapless strapon in de vagina. Een strapless strapon is dus een dildo of vibrator zonder harnas.

Het ontwerp is dusdanig samengesteld, dat het kleine stuk, bij de vrouw in de vagina wordt ingebracht. Het grotere gedeelte, dus de ‘dildo’ om het maar even zo te noemen, is bedoeld om je partner mee te penetreren. Doordat de vrouw ook zichzelf stimuleert, is de strapless strapon het perfecte speeltje voor wanneer jij zowel je partner wilt penetreren, maar ook zelf wilt genieten.

Op de foto hieronder zie je een voorbeeld van een strapless strapon. 

strapless strap on

2) Is een strapless strapon iets voor mij? 

Laten we daar achter komen! De strapless strapon is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar het is een speeltje wat je absoluut een kans moet geven. Hieronder een aantal punten die je kunnen helpen bij je keuze:

 • Je gebruikt het speeltje samen, het is dus belangrijk dat jouw partner er ook achter staat.
 • Ik heb het al eens benoemd, maar we doen het gewoon nog een keer: je moet een vrouw zijn om deze toy te kunnen dragen/gebruiken. Mannen kunnen wel de ‘ontvanger’ zijn.
 • Onder lesbische vrouwen is het een erg populaire toy.

3) Een strapless strapon kopen

De strapless strap on is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Vooral wanneer je net begint met experimenteren, kan het best wel lastig zijn om te bepalen welke het meest geschikt is voor jou en je partner. Communiceren dus! Bespreek wat jullie wel en niet leuk vinden, en ga vervolgens op zoek naar een geschikte toy. 

3.1) Verschillende varianten

Om je een eindje op weg te helpen heb ik hieronder een aantal varianten van de strapless strap on onder elkaar gezet :

3.1.1) De doorsnee dildo

Wanneer je niet op zoekt bent naar allerlei poespas kun je kiezen voor de basic variant. Dit is een gewone dildo met een kleiner uiteinde die je in je vagina kunt brengen. Het speeltje legt de focus op comfort bij het dragen. Het design is ergonomisch zodat deze goed aansluit op jouw lichaam. 

Wanneer je kiest voor een basic variant kun je een toy verwachten die precies doet wat die moet doen: jou en je partner een geweldige ervaring bezorgen. Het is dan ook de variant die ik kan aanraden wanneer je nog nooit een soortgelijk speeltje hebt gebruikt. Hieronder lees je de voor- en nadelen van de strapless strap on.

Pros

 • Makkelijk in gebruik, zeker wanneer je een beginner bent en nog nooit een strapless strapon hebt gedragen.
 • Schoonmaken is eenvoudig, gewoon even afspoelen met wat water en toycleaner.
 • Deze varianten zijn vaak een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld de vibrerende strapon.

Cons

 • Na een tijdje heb je eventueel behoefte aan meer stimulatie of vibraties

Dit speeltje kopen of verder rondneuzen in het assortiment van strapless strap ons? Bekijk hier het gehele aanbod van EasyToys rondom dit speeltje.

3.1.2) De vibrerende strapless strap on

Laten we eerlijk zijn, sex toys die vibreren zijn top. Tegenwoordig trilt zo’n beetje alles op het gebied van speeltjes, en de strapless strap on is geen uitzondering. Er zijn dus varianten waarbij de strap on dus trilt! De vibraties voegen een extra laag van stimulatie toe en laat jullie beide genieten.

viberende strapless strap on

De speeltjes zijn vaak voorzien van een of twee motoren. Er zit altijd één motortje in het lange uiteinde, dus het stuk waarmee je jouw partner penetreert. De tweede motor is vaak optioneel, en zit in het kleinere uiteinde, dus het stuk wat je draagt. Vaak wordt het speeltje geleverd met een afstandbediening waarmee je de vibraties kunt controleren.

Dit heeft dus ook invloed op de ‘grip’ tijdens het dragen. Wanneer dit stuk vibreert kan deze sneller van zijn plek schieten. De vibrerende strap on is dus ook een speeltje wat ik pas aanraad wanneer je iets meer ervaring hebt met de basic variant.  Dat gezegd hebbende is het natuurlijk aan jou wat je prettig vindt, oefening baart uiteindelijk kunst, dus wanneer de vibrerende variant je meer aantrekt: go for it!

Zie hieronder de voordelen en nadelen van de vibrerende strapless strap on.

Pros

 • Een extra laag van stimulatie door de vibraties waar jij en je partner beide van kunnen genieten.
 • Wanneer je uitgekeken bent op de gewone strap on is dit een goede keus voor een upgrade.

Cons

 • De vibraties kunnen ervoor zorgen dat de vibrator minder goed op zijn plek blijft zitten tijdens het dragen.

3.1.3) De driedubbele strap on

Wil je all out gaan met jouw nieuwe speeltje én hou je van meerdere vormen van stimulatie tegelijkertijd? Dan is de driedubbele strapless strap on het speeltje voor jou/jullie.

driedubbele strap on

Waar je bij de gewone variant het speeltje alleen in de vagina draagt, heeft de driedubbele nog een extra stuk wat je in kunt brengen. Dit kleinere deel draag je in de anus. De persoon die de strap on draagt wordt dus dubbel gestimuleerd. Hierboven zie je een foto van de toy. Het meeste linkse gedeelte draag je in de anus, en het middelste stuk draag je in de vagina.

Pros

 • Jij en je partner worden maximaal gestimuleerd
 • Een goede keus wanneer jullie ook anal play willen toevoegen
 • Kan ook los als speeltje worden gebruikt

Cons

 • Ik vind vaginale en anale stimulatie persoonlijk iets te veel, maar dit is maar net waar je van houdt
 • Het speeltje vergt een getrainde bekkenbodemspier waarmee je alles op zijn plek kan houden

3.2) Waar moet ik nog meer op letten bij het kopen van dit speeltje?

Wanneer je van plan bent te kiezen voor een strapless strapon in plaats van een normale strapon, dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Één van de punten is de lengte van het stuk wat je in de vagina inbrengt. Het kan namelijk zomaar zijn dat je het geen prettig gevoel vindt, wanneer dit gedeelte te diep zit. Vind je deze diepe penetratie juist prettig? Dan kun je gewoon kiezen voor een wat langer model. Afhankelijk van je eigen wensen, kun je dus eenvoudig selecteren, wat het best bij jou past en wat jou het meeste comfort geeft. 

3.3) Wat kost een strapless strap on? 

De kosten voor een strapless strapon kunnen nogal uiteenlopen. Zo heb je ze al vanaf 20 euro, maar zijn er ook varianten verkrijgbaar van zo’n 60 tot 80 euro of meer. Afhankelijk van jouw wensen en budget kun je dus bepalen voor welk type je kiest. Wil je een strapless strapon met optimaal comfort, dan doe je er goed aan te kiezen voor een model van ongeveer 50 euro. Deze zijn gemaakt van goede en zachte materialen zoals TPR en ook siliconen. Deze materialen zijn zacht voor de huid, en zitten ook prettig tijdens het dragen.

Er zijn dus diverse prijsklassen waar je uit kunt kiezen.

4) Hoe gebruik je een strapless strap on? 

Het gebruik van de strapless strap on is eenvoudig, maar heeft toch wat geduld en oefening nodig. Toch kan het, vooral wanneer het de eerste keer is, erg onwennig aanvoelen. Probeer het speeltje in het begin wat vaker te gebruiken zodat je er handig mee wordt. Draag het speeltje bijvoorbeeld ook eens zelf. Op deze manier kan je zonder partner uitproberen wat het beste voor jou werkt. Geen haast, en gewoon lekker op je gemakje experimenteren.

Om je een eindje op weg te helpen heb ik een korte handleiding voor je geschreven, zodat je zeker weet dat alles goed gaat:

4.1 Het speeltje bij jezelf inbrengen

Wanneer je begint, is het belangrijk dat zowel jij als je partner volledig ontspannen zijn. Het is zaak dat je niet direct de strapless strapon gebruikt, maar eerst begint met voorspel Op deze manier bereiden jullie elkaar voor op wat er straks nog allemaal komen gaat. Zorg wel, dat wanneer je wilt beginnen, je de strapless strapon binnen handbereik hebt liggen. Het zou jammer zijn als je deze in een andere kamer moet pakken en de sfeer verpest.

Wanneer het zover is, kun je als vrouw de strapless strapon bij jezelf inbrengen. Pak wat glijmiddel en breng dit aan het op het gedeelte dat je gaat inbrengen. Gebruik niet té veel, want we willen wel dat het speeltje goed op zijn plek blijft te zitten. Haast niet, maar doe dit lekker op je gemakje. Het is beter om in je begin wat meer te tijd te nemen zodat je zeker weet dat het speeltje goed zit.

4.2 Je partner penetreren

Wanneer je partner ook zover is, kun je beginnen met het penetreren. Ook hier is het weer belangrijk om voldoende glijmiddel te gebruiken. Smeer dit op de strapless strapon zelf, maar ook op de opening van je partner. Begin langzaam en kijk wat voor jullie het beste werkt. Zodra je meer controle hebt over de strapon kun je wat harder of sneller beginnen te stoten.

Je kunt vervolgens allerlei verschillende standjes proberen, om zo te kunnen bepalen wat jullie beide het fijnst vinden. De basic standjes waar jij bij moet stoten zijn voor de strapless strap on eigenlijk het beste. Denk hierbij dus aan doggy style of missionaris.

Wat is het verschil tussen een voorbinddildo en strapless strap on?

van een harnas. De persoon die de dildo draagt wordt dus zelf niet direct gestimuleerd door het speeltje. De strapless variant draag je door het kleinere gedeelte in de vagina in te brengen. Wel is het zo, dat deze dus enkel en alleen kan worden gebruikt door een vrouw. Doordat er geen bevestigingsmateriaal aan te pas komt, is het voor twee mannen dus geen optie om een strapless strap on te gebruiken. 

Kan een man ook een strapless strap on dragen?

Nee, de strapless strap on is echt een speeltje voor vrouwen. Je draagt het speeltje in de vagina, dus het is voor een man niet mogelijk om deze te dragen. De man kan wel gepenetreerd worden door zijn vrouwelijke partner, die het speeltje draagt.