Glazen dildo: moet je dit speeltje hebben?

De glazen dildo is een echte klassieker onder de seksspeeltjes. Er zijn veel vrouwen die in het bezit zijn van een dergelijk speeltje. Maar wat is een glazen dildo nu precies, en wat maakt dit speeltje zo interessant? Hoe onderscheidt een glazen dildo zich van een dildo van bijvoorbeeld siliconen? In dit artikel leggen we uit welke voordelen dit seksspeeltje kent. 

1) Wat is een glazen dildo? 

Zoals de naam doet vermoeden, is een glazen dildo een seksspeeltje in de vorm van een penis, gemaakt van glas. Dankzij deze materiaalkeuze ziet het speeltje er anders uit dan een dildo van rubber of latex.

De dildo van glas heeft een vrij luxe uitstraling, en je kunt er doorheen kijken. Ze zien er vaak prachtig uit! Maar ook heeft de glazen dildo een aantal praktische eigenschappen die het een interessante keuze maken. Hieronder benoemen we welke voordelen een dildo van glas nog meer kent. 

glazen dildo's
Bekijk hier het assortiment van decoratieve glazen dildo’s.

2) De voordelen van de glazen dildo 

Of een dildo van glas iets voor jou is hangt af van je persoonlijke voorkeur. Hieronder hebben we een aantal kenmerken en voordelen voor je onder elkaar gezet.

2.1) De glazen dildo is ideaal voor mensen met allergieën 

Een dildo van glas is hypoallergeen. Dat terwijl lang niet iedereen goed op rubber of latex reageert. Als je niet tegen deze materialen kunt, vallen veel seksspeeltjes af. Maar je kunt in dit geval nog wel gewoon een glazen dildo gebruiken. Alleen dit is dus al een belangrijk verschil tussen een glazen seksspeeltje en een dildo van bijvoorbeeld rubber. Toch kent de glazen dildo nog meer voordelen die het de moeite waard maken! 

2.2) De glazen dildo is erg hard 

Bij het kiezen van een seksspeeltje, is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren. Geef je de voorkeur aan een seksspeeltje van een hard materiaal? Dan is glas de perfecte keuze! 

Een dildo van bijvoorbeeld siliconen zal nooit zo hard zijn als een glazen dildo. Met een glazen dildo kun je dus ook veel intenser de G-spot of prostaat stimuleren.

2.3) Glas is een erg hygiënisch materiaal 

Een dildo van glas is erg hygiënisch omdat het materiaal zo eenvoudig schoon te maken is. Dat doe je gemakkelijk met behulp van water en een speciale toy cleaner. Het gladde oppervlak zorgt ervoor dat de speeltjes van glas bijzonder eenvoudig te reinigen zijn.  

Een toy cleaner raden we eigenlijk altijd aan bij schoonmaken van je seksspeeltje, maar is bij glas niet eens een vereiste. Wanneer je warm water gebruikt en de dildo met je handen wast zal deze ook schoon zijn. 

2.4) De glazen dildo is makkelijk op temperatuur te krijgen 

Nog een voordeel van de glazen dildo is dat je hem gemakkelijk op temperatuur kunt krijgen. Glas behoudt bovendien relatief lang zijn temperatuur. Vind je het prettig om een koude dildo te gebruiken? Dan kun je de dildo eenvoudig koelen met koud water. Vind je het juist prettig als de dildo warmer is dan je eigen lichaamstemperatuur? Dan kun je hem ook makkelijk opwarmen met water.

In eerste instantie is de glazen dildo vaak wel koud. Wanneer je ongeduldig bent en van een warm speeltje houdt kun je het beste kiezen voor een dildo van siliconen of een andere materiaal.

2.5) Ook geschikt voor anale seks 

Hierboven heb je al enkele voordelen van een glazen dildo kunnen lezen. Dankzij deze eigenschappen is de glazen dildo ook zeer geschikt voor anaal gebruik. Als je de dildo anaal wilt gebruiken, is het wel van belang dat je ook over een goed glijmiddel beschikt. 

Een glazen dildo kan overigens goed tegen glijmiddel. Dat terwijl latex niet tegen ieder soort glijmiddel bestand is. Je kunt dus kiezen voor glijmiddel op waterbasis, maar ook siliconenbasis. De laatstgenoemde blijft over het algemeen langer ‘nat’. Glijmiddel op waterbasis kan snel opdrogen.

3) Een glazen dildo kopen 

Heb je besloten dat je een glazen dildo wilt? Je kunt deze seksspeeltjes op verschillende plekken kopen. Je kunt de glazen dildo kopen in een sekswinkel, maar je kunt er ook een online bestellen. Online heb je vaak meer keuze. 

Bovendien hoef je online niet bang te zijn dat iemand je de seksshop ziet verlaten, en is een discrete verzending mogelijk. De prijzen van glazen dildo’s kunnen behoorlijk uiteenlopen. Je kunt de seksspeeltjes voor € 25 bestellen, maar er zijn ook dildo’s van meer dan € 80 te verkrijgen. Kijk vooral

De glazen dildo is een van de meest duurzame seksspeeltjes. Glas slijt namelijk niet en het materiaal neemt geen vocht op. Het verkleurt bovendien ook niet. In principe kun je de glazen dildo dus jarenlang gebruiken. Je kunt dus wel stellen dat de dildo van glas een goede investering is. 

Er zijn tal van verschillende glazen dildo’s te verkrijgen. Zo heb je bijvoorbeeld dildo’s met ribbels. Je hebt transparante dildo’s van glas, maar ze zijn ook in bijzondere kleuren te verkrijgen. De vorm van de dildo bepaalt hoe het seksspeeltje aanvoelt. Daarnaast zijn de kleuren en de vorm bepalend voor de uitstraling. Het kan leuk zijn om een speeltje met een luxueuze uitstraling te hebben. 

4) Is een dildo van glas veilig? 

Veel mensen zullen zich afvragen of glas wel veilig is als materiaal voor een seksspeeltje. Uiteraard wordt er voor de speeltjes een veilig glassoort gebruikt. Je hoeft niet bang te zijn dat het speeltje zomaar barst of breekt terwijl je het in de slaapkamer gebruikt. Voor de seksspeeltjes wordt enkel veilig glas gebruikt. 

Kan een glazen dildo breken?

Nee, een dildo van glas is massief en gemaakt van één geheel stuk. Hij is zo sterk dat die zelfs tegen een stootje kan wanneer je het speeltje laat vallen.

Hoe maak je een glazen dildo schoon?

Simpel! Wat water en toy cleaner. Heb je de toy cleaner even niet bij de hand? Geen probleem, spoel het speeltje dan af met warm water en gebruik goed je handen.