Geen zin in seks? – 8 tips voor een hoger libido!

Loopt je relatie in de kreukels omdat je weinig zin in seks hebt? Geen zorgen, dit is een veel voorkomend probleem en overkomt een groot deel van de mensen wel eens.

Er zijn veel voorkomende oorzaken waardoor je geen zin in seks hebt. Ik heb hieronder een aantal tips en oplossingen neergezet hoe jij je libido weer kan stimuleren en waardoor je een hogere seksdrive krijgt.

Tip 1. Stress is de vijand van het libido.

Ik herhaal het nog maar een keer, schaam je er niet voor als je geen zin hebt in seks.

Als jij geen zin hebt in seks is er een grote kans dat dit komt door de hoeveelheid stress die je dagelijks ervaart. Als jij door een stressvolle periode gaat is je lichaam met zoveel dingen tegelijkertijd bezig dat de seksdrive wel even kan wachten.

Je lichaam heeft simpelweg ‘betere dingen’ te doen en daardoor zal je libido op een laag pitje komen te staan. We leven nu eenmaal in een stressvolle periode en daardoor heb je constant andere dingen aan je hoofd. Of het nu werk is, de kinderen of de financiën, al deze stress draagt bij aan een laag libido.

Hoewel je stress niet zomaar kan laten verdwijnen is het wel belangrijk om te weten waarom je geen zin in seks hebt. Begrijpen waar het probleem zit is de eerste stap. Je hoeft je hier ook echt niet voor te schamen. Het gebeurt bij heel veel mensen en is ook oorzaak nummer 1 voor dit probleem.

Stress betekent daarnaast niet dat je geen seks meer kan hebben. Er zijn genoeg manieren waardoor jij jouw libido weer kan boosten en samen met je partner kan genieten van seks. Lees snel verder!

Tip 2. Conditie en gezondheid van je lichaam.

De gezondheid van je lichaam heeft een flinke impact op je libido. Uit onderzoek blijkt dat het libido van mannen en vrouwen die 2 tot 3 keer per week sporten twee keer zo hoog is als bij mensen die niet sporten.

Beweging en sporten heeft een positieve invloed op je libido omdat er ‘feel good’ hormonen vrijkomen die weer een positieve invloed hebben op stress vermindering. Dit alles draagt bij aan een gezond libido en meer zin in seks.” Zegt Dr. Penhollow.

weinig zin in seks door laag libido

Naast dat beweging een positieve invloed heeft op je lichaam is het ook goed voor je mentale gezondheid. Zoals we bij tip 1 konden lezen is stress een echte ‘seks killer’. Door 2 of 3 keer per week te sporten pak je dus gelijk een hoop punten aan waardoor je geen zin hebt in seks.

Ook verbeter je door sporten je conditie en kracht. Wist je dat een goede conditie en kracht een positieve invloed kunnen hebben op je seksuele prestaties? Sommige standjes vergen nu eenmaal wat extra kracht of uithoudingsvermogen. Verras je partner met je hoge libido én je ijzersterke uithoudingsvermogen!

Tip 3. Geen zin in seks door slechte voeding.

Een gezonde voeding kan je enorm helpen om je libido weer op pijl te krijgen. Geen zin in seks? Let eens op wat je dagelijks binnenkrijgt. Voordat ik je vertel wat je wél zou moeten eten kijken we eerst eens naar een lijst van dingen die je beter kunt laten staan.

Eten en drinken met een negatief effect op je libido:

  • Alcohol. Hoewel je dit waarschijnlijk niet wil horen is het toch echt waar. Langdurig alcoholgebruik heeft een negatieve werking op het testosterongehalte wat vervolgens weer resulteert in minder lustgevoelens.
  • Vlees. Het is niet zo dat al het vlees slecht voor je libido is. Het gaat meer om wat er in het vlees zit. Tegenwoordig bevat veel vlees synthetische hormonen die jouw eigen hormonen kunnen verstoren.
laag libido man en vrouw

Bovenstaande producten consumeren met mate is geen probleem. Neem alleen eens even te tijd om te reflecteren, als je overmatig alcohol consumeert kan het zo maar zijn dat dit een grote reden is waarom je geen zin in seks hebt.

Tip 4. Voeding met een positief effect op je libido

Nu je weet dat je beter dat biertje doordeweeks kan laten staan is het tijd om naar voeding te kijken met een positief effect op je libido. Er zijn een aantal producten die je echt kunnen helpen om weer zin in seks te krijgen.

  • Noten. Noten zoals walnoten en amandelen bevatten gezonde vetten en aminozuren die een positief effect hebben op je libido. Nootjes eten om je noten tevreden te houden dus!
  • Donkere chocolade. Je libido verhogen door beter te eten hoeft echt niet vervelend te zijn.. Donkere chocolade heeft namelijk een positief effect op je libido. Verschillende chemische stoffen in cacao zorgen voor een positief werking op je seksuele activiteiten
  • Vitamine D. Weinig zin in seks? Dan kan het zomaar eens zijn dat je te weinig vitamine D binnenkrijgt. Vitamine D zorgt voor een gezonde testosteron niveau waardoor je libido op pijl blijft. Etenswaren die veel vitamine D bevatten zijn: Zalm en eieren.
weinig zin in seks

Tip 5. Saaie seks.

Dezelfde seks dag in dag uit kan enorm gaan vervelen. De spanning en passie zijn volledig verdwenen in de slaapkamer en dit kan een grote invloed hebben op je libido.

Het kan ook zo zijn dat je libido hoog is of op een normaal pijl, maar je geen zin hebt in dezelfde seks met je partner. Dit kan erg vervelend zijn voor jullie beide.

Constant hetzelfde doen gaat uiteindelijk vervelen, dit geldt voor allerlei dingen en niet alleen voor seks. De oplossing? Iets anders doen of iets nieuws proberen! Door te experimenten en dingetjes net wat anders te doen tijdens seks kan jullie seksuele vlam weer opladen!

Je hoeft niet direct je hele seksleven om te gooien, maar denk er eens samen over na. Schrijf allebei iets op een papiertje wat jullie graag zouden willen proberen in de slaapkamer. Deel dit met elkaar en probeer jezelf in te leven in de wensen van je partner. Het belangrijkste is dat je niet oordeelt over elkaar, sta open voor de behoeftes voor je partner, maar geef het ook aan als je iets echt niet wil.

Iets nieuws doen zorgt nu eenmaal voor meer spanning, als je iets moet doen in het dagelijks leven wat je nog nooit hebt gedaan ben je meestal ook een beetje gespannen? Dit is hartstikke gezond. Deze spanning zorgt weer voor die vlam en passie tussen jullie.

Geen inspiratie en weet je niet zo goed wat je voor moet stellen aan je partner? Zie hieronder een lijstje met ideeën:

  • Roleplay

Tip 6. Geen seks = weinig zin in seks.

Als je een lange tijd geen seks hebt dan neemt je libido ook langzaam af. Jullie belanden zo langzamerhand in een negatieve spiraal. Je hebt beide geen zin meer in seks en als een van jullie wel zin heeft durf je het niet eens meer te vragen omdat je het antwoord waarschijnlijk toch wel weet.

Het is van groot belang dat jullie vooral duidelijk blijven communiceren met elkaar. Dit is een hele waardevolle, maar vaak ook moeilijke tip. Je schaamt je misschien ten opzichte van je partner.

Geloof me, door erover te praten kun je een hele boel dingen oplossen met elkaar. Luister naar het verhaal van je partner en deel ook je eigen mening. Ik raad je absoluut niet aan om seks te forceren met elkaar, maar blijf wel seksueel actief.

In sommige gevallen zijn mannen of vrouwen vergeten hoe fijn seks wel niet kan zijn omdat het zo lang geleden is. Geen zin in seks? Dat is oké, hou er alleen wel rekening mee dat je in een negatieve spiraal kan belanden als je niet meer seksueel actief besluit te zijn.

Tip 7. Boost je libido met supplementen.

Als je van alles hebt geprobeerd en ten einde raad bent kun je ook nog gebruik maken van supplementen die je libido verhogen. Deze supplementen zijn lust opwekkers en zijn bij een laag libido voor zowel man als vrouw geschikt.

Het libido verhogende product dat ik aan kan raden is Libidoforte. Het is een volledig natuurlijk product wat in een capsule komt en al jaren in Azië een succes is. De capsules kun je (samen) innemen voor seksuele activiteiten. Doe dit ongeveer 1 uur van tevoren.

De penis of de vagina zal vervolgens gevoeliger worden, mannen krijgen een betere erectie en bij de vrouw worden er lustgevoelens opgewekt. Je zult zo meer zin in seks krijgen en kunt voor een langere periode seksueel actief zijn.

weinig zin in seks pillen

Je kunt de capsules ook innemen zonder dat je een seksuele daad gaat verrichten. Lustgevoelens worden opgewekt dus je kunt op deze manier je libido verhogen.

Als je geen zin hebt in seks raad ik je eerst aan om bovenstaande tips op te volgen. Als dit weinig tot geen resultaat heeft dan kun je altijd nog overstappen op Libidoforte.

Tip 8. Je voelt geen liefde.

Als jullie samen door een lastige tijd gaan kan het zijn dat je jezelf niet verbonden voelt met je partner. Als je boos bent op je partner of jullie relatie stroef loopt is het laatste waar je behoefte aan hebt seks.

Veel spanning en opgekropte woede in jullie relatie kan ervoor zorgen dat je niet meer seksueel aangetrokken bent tot elkaar. Je hebt geen zin in seks met elkaar omdat de zware emoties de overhand hebben.

Als je dit ervaart is het belangrijk dat je goed communiceert met je partner. Als er veel spanning is tussen jullie blijft zal er weinig gesekst worden!

Laag libido als man of vrouw?

Ten einde raad en blijft je libido erg laag? Neem dan contact op met je huisarts. Vertel je verhaal en kijk samen of jullie tot een oplossing kunnen komen. Erover praten is al een hele grote stap in de juiste richting.

De meeste mensen komen op een periode in hun leven waar ze gewoon even geen behoefte aan seks hebben. Dit is ook helemaal niet erg, zorg alleen wel dat je partner dit weet.

Seks is iets wat jullie samendoen en in de meeste gevallen bij de relatie hoort. Communiceren is key op dit gebied!

Zelf een laag libido en heb je nog goede tips? Laat het ons hieronder weten!