Zo voorkom je een gebroken penis door een penisbreuk

Je hebt er vast wel eens over gelezen en zo niet, dan heb je er wel eens aan gedacht. Misschien wel de grootste nachtmerrie van elke man, een penisbreuk. Een gebroken penis is absoluut geen pretje, maar komt toch nog wel eens voor.

Om ervoor te zeggen dat jij nooit je penis zal breken heb ik een lijstje gemaakt van dingen die je moet vermijden. Een gebroken piemel veroorzaak je zelf, en daarom is het belangrijk om er toch even bij stil te staan. Better safe than sorry, toch?

1) Wat is een penis breuk?

Voordat ik je vertel hoe je een penisfractuur voorkomt, is het belangrijk om eerst antwoord te geven op de volgende vraag: Wat is een penisbreuk eigenlijk?

Een penisbreuk heeft niks te maken met het breken van een bot. Er zit namelijk geen bot in de penis. Het is daarom ook meer een scheur dan een breuk. De zwellichamen van de penis scheuren wanneer er teveel druk van voren op komt.

Dit kan dus gebeuren tijdens de seks, wanneer de penis in de verkeerde hoek ergens tegenaan stoot. Een gebroken penis gaat gepaard met veel pijn en een zwelling/blauwe plek. Ook kun je een krakend geluid horen op het moment van de breuk.

Wanneer je dus een gebroken penis krijgt, dan merk je dat wel..

2) Hoe voorkom je een penisbreuk?

Een penisfractuur voorkomen doe je door simpelweg normaal te doen. Een gebroken penis komt in de meeste gevallen ook voor tijdens de seks.

Wanneer je seks hebt en merkt dat er veel druk op je penis komt, pas dan op. Wanneer je penis bijvoorbeeld naar boven buigt kun je beter niet een reversed cowgirl standje doen.

Vermijd dus standjes die jouw penis simpelweg niet echt aankan. Je merkt dit direct tijdens het seks hebben wanneer er te veel druk op de penis komt.

Ook blijkt uit onderzoek dat het vaak gebeurt op ‘ongewone’ seksplekken zoals de auto of de douche. Je hebt hier toch net wat minder de controle en er is ook kans dat je uitglijdt.

Wist je dat.. het meest gevaarlijke standje voor het breken van je penis is cowgirl, oftewel de vrouw bovenop?

Wanneer je jezelf in een vreemde positie worstelt tijdens seks in de auto, hou dan rekening met een gebroken piemel.

De kans is klein, maar gevaar zit in een klein hoekje. Gebruik je gezonde verstand en die gebroken penis zul je nooit krijgen.

3) Hoe gevaarlijk is een gebroken penis?

Een penis breuk is echt geen pretje. Het doet onwijs veel pijn én je hebt een operatie nodig als het misgaat. Wanneer dit niet wordt gedaan kan de schade nog veel erger worden.

Er is namelijk kans op een erectiestoornis, schade aan de plasbuis of pijn bij het plassen. Contacteer daarom ook meteen een arts wanneer je denkt een gebroken piemel te hebben.

Daarnaast kun je ook wel zelf bedenken dat een penisbreuk gewoon super kut is. Het doet namelijk enorm veel pijn.

Voorkomen is beter dan genezen, pas goed op en dan zul je er hopelijk nooit last van krijgen.

In een enkel geval komt het wel eens voor dat een penisbreuk ontstaat tijdens het gebruiken van een penispomp. Weet dus waar je aan begint.

4) Penis breuk operatie en behandelen

Wanneer je jouw penis hebt gebroken is het van noodzaak om direct contact op te nemen met een huisarts. Deze kan jou doorverwijzen naar een arts.

Zij zullen de penisfractuur eerst onderzoeken en bepalen wat er nodig is om de breuk te behandelen.

In de meeste gevallen zal dit een operatie zijn. Als deze ingreep niet wordt gedaan is de kans op schade nog vele male groter.

Hoewel je misschien bang bent en je schaamt om er mee naar de dokter te gaan is het wel heel belangrijk om dit te doen.

Hopelijk heb ik je wat meer kunnen vertellen over je ergste nachtmerrie. Hoewel de penis breuk niet vaak voorkomt, is het wel goed om te weten hoe je het kan voorkomen. Je zult niet zomaar met een gebroken penis lopen, maar met deze tips op zak ben je er van verzekerd dat het jou niet overkomt.

1 gedachte over “Zo voorkom je een gebroken penis door een penisbreuk”

Reacties zijn gesloten.