Een prostaatmassage: een uitgebreide handleiding

Prostaatmassage klinkt je misschien nog wat vreemd in de oren. Want wat is een prostaat eigenlijk en waarom zou ik het in hemelsnaam moeten masseren?

De prostaat, of zoals in seksuele termen, de P-spot, is een plekje in de anus. Door dit plekje te masseren kun je tot ongelofelijke orgasmes komen. Om deze reden wordt het ook wel de mannelijke G-spot genoemd.

Tijd om eens uitgebreid te kijken naar de prostaatmassage én hoe je deze kunt geven.

1. Heeft iedereen een prostaat?

Nee, alleen mannen hebben een prostaat. De para-urethrale klieren worden ook wel de vrouwelijke prostaat genoemd, maar hebben een net wat andere functie.

2. Wat is de prostaat en waar zit die?

De prostaat, ook wel de P-spot genoemd, zit naast het rectum en maakt enkele stoffen aan die tijdens het orgasme aan het zaad van de man worden toegevoegd.

Bij het orgasme trekt de prostaat zich samen waardoor de man ejaculeert, het sperma wordt vervolgens naar buiten geschoten via de plasbuis.

De prostaat bevindt zich dus naast het rectum. De prostaat zit om de plasbuis heen en zit recht onder de blaas. Doordat de prostaat het prostaatvocht aanmaakt is het voornamelijk belangrijk voor de vruchtbaarheid.

prostaatmassage

Naast dat de gezondheid van de prostaat belangrijk is voor de vruchtbaarheid kan deze ook op seksueel gebied gestimuleerd worden. Het stimuleren van de prostaat noemt men ook wel de prostaatmassage. Hoe je deze massage moet geven vertel ik je hieronder!

3. Voorbereiding

Een prostaatmassage kun je met je partner doen of solo. Voordat je een prostaatmassage ontvangt is het verstandig om eerst zelf wat te experimenten, op deze manier kan je op je eigen tempo ontdekken waar de prostaat zit en hoe je deze het beste kan stimuleren.

Zorg ten eerste voor goede hygiëne.

Knip je nagels zodat er geen scherpe randjes meer aanzitten. Gebruik eventueel nog een vijl om scherpe puntjes weg te werken. Met lange nagels is het mogelijk om je partner of jezelf te bezeren.

Voor een grondige reiniging van de anus kun je eerst anaal spoelen, zo ben je verzekerd van een goede hygiëne. Alles over anaal spoelen lees je hier.

Was vervolgens goed je handen met zeep. Als je nog niet volledig comfortabel bent rondom de anus is het ook mogelijk om een condoom om je vingers te doen.

Een toiletbezoek voor de prostaatmassage is overigens ook een aanrader. Door de massage kan je het gevoel krijgen dat je moet plassen of poepen. Een kort toiletbezoek zal dit gevoel wegnemen.

Voordat je begint met de prostaatmassage begin je eerst rustig de anus te stimuleren. Kom in de stemming en breng wat glijmiddel aan op je vinger. Penetreer rustig de anus en probeer deze te ontspannen.

Zorg ervoor dat je genoeg glijmiddel bij de hand hebt!

4. Hoe geef je een prostaatmassage?

Voordat je de juiste beweging hebt gevonden die bij jou past moet je een paar dingen proberen. Je kan de prostaat op verschillende manieren masseren. Het is aan jou (of je partner) om de beste manier van stimulatie te ontdekken.

4.1 Een prostaat stimulator of seksspeeltje

Als je het idee van een vinger in je kont wat minder plezierig vindt en de meest heftige orgasmes wil beleven is de prostaat stimulator jouw beste vriend.

Seksspeeltjes waarmee de prostaat gestimuleerd kan worden zorgen voor heerlijke orgasmes die door heel het lichaam zijn te voelen. Een massage met een prostaat vibrator is daarnaast minder intensief. Je hoeft zelf haast geen werk te doen, het speeltje doet alles!

Er zijn verschillende prostaat stimulators die geschikt zijn, maar deze vibrator is toch wel de absolute topper in dit lijstje.

Heat of the Moment Buttplug Vibrator

Als je wil gaan voor de ultieme ervaring rondom een prostaatmassage dan is dit speeltje de juiste keus voor jou. Deze prostaat vibrator is perfect voor beginners en ervaren gebruikers.

Deze vibrator heeft maar liefst 10 verschillende standen en heeft daarnaast ook nog een op warm functie. Je kan de prostaat vibrator opwarmen tot maar liefst 37 graden wat een heerlijke extra sensatie toevoegt en de spieren ontspant.

Meer info? Bekijk het speeltje hier.

prostaat massage

4.2 Vingers

Er zijn verschillende manieren om een prostaatmassage te geven:

  • Rondjes maken: Breng wat glijmiddel aan op je vinger en breng de vinger rustig in de anus. Als je de vinger wat verder duwt en richting de navel wijst zul je de prostaat voelen. Draai op je eigen tempo rondjes en masseer de prostaat.
  • De kom hier beweging: Dit is ook een techniek die je kan gebruiken bij het vingeren van een vrouw. Je zoekt de prostaat op en maakt een kom hier beweging met je vinger waarmee je prostaat rustig kan masseren.
  • Drukken: Je kan ook op de prostaat drukken. Zet wat druk en laat vervolgens weer los. Je kan zo steeds sneller gaan of meer druk zetten.

5. Standjes die je kunt proberen

Liggend op je buik: Ga op je buik liggen in een comfortabele positie, breng vervolgens je arm naar achter en laat hem rusten op je rug. Vervolgens kun je makkelijk de anus penetreren.

Met de benen wijd: Ga op je rug liggen en breng je knieën naar je borst toe. Hoe dichterbij hoe beter maar hou het wel comfortabel. Met een hand hou je beide benen in positie, de andere hand kan gebruikt worden voor penetratie.

Doggy: Spreekt voor zich denk ik zo, meer weten? Lees hier alles over doggy.

6. Waarom een prostaatmassage geven?

Naast dat een prostaatmassage ontzettend lekkere orgasmes met zich mee brengt is het ook nog eens goed voor de gezondheid. Er zijn een aantal gezondheidsvoordelen die het masseren van de prostaat met zich mee brengt.

Ten eerste kan het helpen om een betere erectie te krijgen en een erectie stoornis tegen te gaan. Het masseren van de prostaat kan door een professional worden gedaan wanneer er sprake is van een erectie stoornis.

Daarnaast geven mensen aan die regelmatig de prostaat stimuleren dat het veel voordelen bied op seksueel vlak. Er is een hoger libido en ze zijn vaak meer tevreden over hun seksuele prestaties.

Naast dat het verschillende voordelen heeft kan een prostaatmassage ook worden toegepast om de prostaat ‘gezond’ te houden. Prostaatkanker komt helaas nog erg vaak voor bij mannen van 60 jaar en ouder.

Het masseren van je eigen prostaat kan een flinke stap zijn in je seksuele leven. Als het je eerste keer is kan het erg spannend zijn. Een prostaatmassage opent vaak veel deuren. Het orgasme dat er bij komt kijken is voor vele een van de beste gevoelens die er is.

Welk speeltje is het beste voor een prostaatmassage?

Er zijn onwijs veel vibrators en andere soort speeltjes om de prostaat mee te stimuleren. Onze favoriet is persoonlijk de Dynamic Duke, een van de beste prostaatvibrators op de markt.

Is een prostaatmassage alleen voor mannen?

Vrouwen hebben geen prostaat, dus mannen kunnen alleen een prostaatmassage ontvangen. Dat gezegde hebbende kunnen zowel mannen als vrouwen een massage geven aan hun partner.