Een condoom omdoen doe je zo!

Het kopen van condooms kan wat zenuwen opwekken en ongemakkelijk zijn. Het is volkomen normaal als je de eerste keer wat nerveus bent. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om condooms te kopen. Ben trots op jezelf dat je verantwoordelijk en op een veilige manier seks hebt.

Condooms zijn nog altijd de beste conceptie middelen voor het voorkomen van zwangerschappen en soa’s. Als je de condooms op de juiste wijze gebruikt bij vaginale, anale of orale seks is de kans erg klein dat je een SOA oploopt of dat zij zwanger wordt. Hieronder kun je lezen waar je condooms kan kopen en hoe je een condoom moet omdoen.

1. Waar kan ik condooms kopen?

Online

Er zijn genoeg websites waar je condooms kan bestellen en thuis te laten bezorgen. De condooms worden anoniem verzonden en meestal ook in een platte, discrete verpakking geleverd.

Dit is een ideale manier als je nog thuis woont of huisgenoten hebt, niemand zal weten dat je ze hebt besteld dus het is geheel anoniem.

De beste site om anoniem je condooms te kopen is EasyToys.
De site heeft een groot assortiment waar je alle maten en kleuren kunt krijgen.

In de winkel

Condooms kopen kan tegenwoordig op vele plekken. Het makkelijkste is om de condooms te kopen bij de Kruidvat of Etos, zij hebben vaak een goed assortiment en je kunt daar krijgen wat je nodig hebt. Daarnaast zijn condooms ook te koop in bijvoorbeeld machines in een kroeg of café, vaak staan deze op het toilet en kun je dus in alle privacy het beste condoom uitkiezen.

2. Welke maat moet ik hebben?

Bij het omdoen van een condoom is het van groot belang dat je de juiste maat koopt. Als je condoom te strak zit kan die scheuren, is die te groot dan kan het condoom afglijden of gaan lekken.

In beide gevallen zijn jij en je partner niet beschermd tegen soa’s en is er kans op zwangerschap. Je vraagt je nu waarschijnlijk af, welke maat condoom moet ik hebben? Gelukkig is het gemakkelijk om de juiste condoom maat te meten, ik zal dat hieronder uitleggen.

De maat van een condoom wordt uitgedrukt in de nominale breedte, het is dus erg belangrijk dat je de omtrek van je penis opmeet.

2.1 De omtrek

Bij het kiezen van de juiste maat van het condoom is de omtrek belangrijker dan de lengte, is de condoom te klein of groot dan is het omdoen erg lastig. Bij het meten van de maat is het makkelijk als je een meetlint gebruikt, meet het dikste deel van je penis in erectie.

Heb je geen meetlint? Gebruik een veter of stuk papier en zet een streepje op het uiteinden, Hierna kan je de veter of het papier langs een liniaal leggen en kan je alsnog de juiste condoom maat bepalen.

2.2 De lengte

De omtrek van de penis is de belangrijkste maatstaaf, maar het is altijd slim om de lengte van je penis ook op te meten. Hoewel het mogelijk is om condooms te vinden die goed passen zonder de maat te weten staat de lengte meestal toch op de doos. Op deze manier kun je kiezen tussen verschillende merken.

Bij het meten van de penis doe je bijna hetzelfde als bij de omtrek, plaats een liniaal of meetlint tegen de stijve penis aan een lees de maat af.

Nu je alle afmetingen hebt kun je de maat als volgt aflezen:

Omtrek 10 cm = maat 47 mm

Omtrek 10-11 cm = maat 49 mm

Omtrek 11-11,5 cm = maat 53 mm

Omtrek 11,5-12 cm = maat 57 mm

Omtrek 12-13 cm = maat 60 mm

Omtrek 13-14 cm = maat 64 mm

Omtrek groter dan 14 cm = 69 mm


3. Welke soorten condooms zijn er?                    

Condooms met een smaakje

Je zou denken dat condooms met een smaakje gewoon een slechte verkooptruc zijn, dit is deels waar, maar dat betekent niet dat ze leuk zijn om te gebruiken.

Deze condooms zijn ontworpen om te worden gebruikt tijdens orale seks. Door de condooms met een smaakje te gebruiken proef je niet de smaak van latex en is het een betere ervaring in het algemeen, daarnaast zijn ze ook leuk om een keer uit te proberen met je partner!

Condooms met textuur

Geribbelde condooms hebben ribbeltjes lopen over het condoom die strategisch zijn geplaatst om toegevoegde seksuele sensatie te creëren.

Sommige mensen voelen weinig met een normaal condoom, maar ervaren extreem veel genot als ze een condoom gebruiken met bijvoorbeeld ribbeltjes. De ribbels kunnen zowel de penis als de vagina extra stimuleren.

Net als de condooms met een smaakje zeker de moeite waard om een keer mee te experimenteren!

Glow in the dark

Ja je leest het goed, glow in the dark condooms om jouw jonge heer om te toveren in een light saber. Om een gloeiend condoom te gebruiken moet je het condoom 30 seconden aan licht blootstellen. Zorg ervoor dat je het condoom uitrolt als het licht is, als het condoom nog niet uitgerold is dan zal niet alles blootgesteld worden aan het licht waardoor het condoom ook niet zal gloeien.

Ultra-dun

Om meer te voelen tijdens de seks is het ook mogelijk om ultradunne condooms te kopen. Deze zijn dunner maar net zo veilig. Als je weet van je zelf dat je snel klaarkomt zijn deze condooms misschien niet de beste keuze voor jou.

4. Hoe doe ik een condoom om?

Een condoom omdoen is niet lastig, het vergt alleen wat oefening. Met deze 6 simpele stappen heb je het zo onder de knie!

  • De meeste condooms verpakkingen hebben gekartelde randjes of een hoekje waar je het condoom moet openen. Ik begrijp dat je het condoom zo snel mogelijk die verpakking uit wil trekken maar pas wel op dat je niet het condoom scheurt, op deze manier is de pret helemaal over.
  •  Zorg ervoor dat je het condoom de juiste kant oprolt: de ronde rand moet aan de buitenkant zitten en het puntje van het condoom steekt omhoog, het lijkt een beetje op een kleine hoed. Je kan het condoom een beetje uitrollen voordat je het op zet om ervoor te zorgen dat je de juiste kant oprolt. Als je per ongeluk een condoom binnenstebuiten rolt is het niet de bedoeling dat je het condoom weer omdraait, gebruik een nieuwe.
  • Knijp in het puntje van het condoom en plaats het op de eikel van de penis. Op deze manier laat je een beetje ruimte aan de bovenkant waar je het sperma opvangt. Als je onbesneden bent is het comfortabeler om je voor huid terug te trekken voordat je het condoom op de punt van je penis plaatst.
  • Pak de ring vast met een hand terwijl je met de andere hand nog steeds in het puntje knijpt. Rol nu het condoom volledig naar beneden.
  • Heb (veilige) seks!
  • Nadat je bent klaargekomen haal je voorzichtig het condoom van je penis af en gooi je deze weg in de prullenbak, spoel ze niet door, dit kan voor verstopping zorgen.

Als je het nog niet helemaal begrijpt kijk dan deze video over een condoom omdoen: https://www.youtube.com/watch?v=s8UaEcMwnfw

Nog wat extra tips!

Goed onderhoud van je condooms en het correct je condoom omdoen is erg belangrijk. Bewaar ze op een koele, droge plekken en uit de buurt van scherpe voorwerpen. Houd ze ook niet te lang in je zak of portemonnee voor een langere tijd, overmatige hitte en vocht kan de condooms beschadigen.

Controleer altijd de houdbaarheidsdatum en zorg ervoor dat er geen gaten in de verpakking zitten.

De meeste condooms zitten onder glijmiddel maar het toevoegen van extra glijmiddel kan nooit kwaad, hiermee verklein je de kans dat het condoom scheurt.

Met wat oefeningen kan je een situatie een stuk minder gemakkelijk maken, het is een goed idee om wat te oefenen met het condoom omdoen voordat je er echt een gaat gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld oefenen op een banaan of je eigen penis!