Doggy style variaties I Seks standjes

Doggy style, wie kent hem niet, misschien wel het bekendste én populairste seks standje van dit moment.

Als je aan iemand vraagt: “Wat is jouw favoriete seks standje?” Zal je vaak horen: Doggy style.

Hier zijn natuurlijke genoeg redenen voor. In dit artikel zal ik antwoord geven op verschillende vragen zoals: Waarom is doggy style zo populair? Hoe kan je doggy style spannender maken? En zal ik je vertellen en laten zien welke verschillende doggy style varianten jij vanavond nog moet uitproberen!

1. Wat is het doggy style standje?

De naam doggy style is een inkoppertje en kun je zelf wel raden, de naam van dit standje komt van de honden die op een specifieke manier ‘de liefde bedrijven’. Ik schat de kans hoog in dat jij precies weet hoe dit seks standje werkt. Voor de mensen die er nog niet van op de hoogte zijn een kleine illustratie voor de verbeelding:

De vrouw steunt op haar knieën en handen en spreid vervolgens haar benen wat uit elkaar. De man gaat vervolgens ook op zijn knieën zitten en penetreert haar vanachter. Het standje is vrij simpel en daarom ook erg plezierig voor beide.

Wat fijn is aan doggy style is dat het eigenlijk overal kan. Het seks standje kun je ook staand doen, vandaar dat het ideaal is voor de douche, keuken, pashokje. Je kan het zo gek niet verzinnen, doggy style is voor elke situatie geschikt.

Doggy style is daarnaast niet alleen een geschikt standje voor vaginale seks maar ook voor anale seks. Het is een erg goede positie voor koppels die nieuw zijn in anale seks. Omdat het basis standje simpel is kun je haar goed penetreren.

1.1 Waarom houden vrouwen van doggy style?

Er moet toch een reden zijn waarom iedereen zo van doggy houdt? Het standje is vaak voor vrouwen een favoriet omdat het goed is voor g-spot stimulatie.

Kleine opfrisser: De g-spot zit een paar centimeter diep bij de bovenste wand van de vagina, als man kun je deze stimuleren door een ‘kom hier’ beweging te maken met je vingers.

Dit standje is ideaal om de g-spot van de vrouw te stimuleren. Omdat deze niet zo diep zit hoef je niet per se groot geschapen te zijn en hoef je ook niet als een gek te keer te gaan, tenzij dat je ding is natuurlijk.

Je kan de vrouw dus goed bevredigen in dit standje. De vrouwen houden er van, het enige minpuntje is dat het basis standje niet erg intiem is. Er is geen oogcontact, iets wat sommige vrouwen erg plezierig vinden tijdens de seks.

1.2 Waarom houden mannen van doggy style?

Voor de meeste mannen is doggy style de perfecte seks positie. Het heeft eigenlijk alles wat we nodig hebben. Seks kan erg ingewikkeld zijn, doggy style daar in tegen is geweldig en  eenvoudig tegelijkertijd.

Iets waar we niet aan ontkomen is natuurlijk het uitzicht van de man. Doggy style met een dame die mooie billen heeft is voor iedere man een jongensdroom. Je kan daarnaast zelf controle nemen of de vrouw het werk laten doen, de man heeft de meeste controle in deze positie.

Je kan ook veel haar lichaam aanraken omdat jij je handen vrij hebt.

2. 6 tips om doggy style leuker maken

Doggy style kun je op ontelbare manieren spannender maken. Er is veel mogelijk in deze positie, hier een paar tips die je eens kunt uitproberen in de slaapkamer om doggy style spannender te maken:

1. Gebruik je handen

Als je niet aan haar haren trekt, op haar billen slaat of een vinger in haar uh.. ja, dan heb je nog steeds je handen vrij om andere leuke dingen mee te doen. Raak haar billen aan, haar borsten of hou haar heupen stevig vast terwijl jullie seks hebben. Er zijn vele plekken op haar lichaam waar jij haar kan stimuleren dus doe dit ook zeker. Probeer hier vooral dingetjes uit.

2. Stimuleer haar clitoris

Omdat je je handen vrij hebt is er ook een mogelijkheid om haar clit te stimuleren. Dit kan ik je 100% aanraden. Aangezien je achter haar staat of zit kun je gemakkelijk je hand onder door brengen en haar clit stimuleren terwijl je haar neukt. Vaak is het voor vrouwen nog extra gevoelig tijdens de seks dus hier kan je zeker punten mee scoren.

Ook kun je een extra speeltje gebruiken terwijl je seks hebt in doggy style. In plaats van haar clit te stimuleren met je hand kun je een vibrator er tegen aan houden, gegarandeerd dat ze zal klaarkomen! De beste vibrators vind je hier.

3. Sla op haar billen

De meeste mannen houden er wel van om een tikje op de billen te geven en de meeste vrouwen ontvangen deze vaak graag. Dit betekend niet dat dit voor iedereen geldt. Begin eerst met een subtiel zachte tik en kijk hoe ze daar op reageert. Merk je dat ze het fijn vindt? Spank haar ietsje harder.

4. Trek aan haar haren

Bij doggy style hoort voor veel mensen ook wel het ‘haren trekken’. Het is net wat extra dominantie en het maakt de seks net een tikkeltje ruiger. Net als het spanken of billen slaan moet je dit ook eerst voorzichtig aanpakken. Je kan eerst haar haren vasthouden en rustig aan beginnen, speel vervolgens in op de reactie.

5. Anale stimulatie

Ik denk dat je deze zelf kan invullen. Maar nee, steek niet zo maar een vinger in haar reet. Vergeleken met de vorige 2 moet je bij dit puntje al helemaal eerst weten of zij dit fijn vindt. Het beste is om dit gewoon te vragen. De doggy style positie geeft jou de kans om haar anaal te stimuleren met je vinger.

6. Doe het voor een spiegel

Niet intiem genoeg? Ga voor de spiegel staan en maak oogcontact en kijk naar elkaar terwijl jullie seks hebben. Misschien voelt het wat ongemakkelijk in het begin maar als je in ‘the heat of the moment’ zit vinden jullie het waarschijnlijk beide hartstikke geil. Zeker een aanrader als je het nog nooit hebt geprobeerd.

3. Variaties op doggy style.

Doggy style heeft hééél veel mogelijkheden. De gewone variatie van doggy style is leuk, begrijp me niet verkeerd, maar er is zo veel meer om uit te proberen.

Doordat doggy echt een basis standje is kan je er veel mee doen. Als je eenmaal in doggy style begint zul je misschien merken dat je in een andere variant eindigt. Ik zal een paar van mijn favorieten doggy style variaties toelichten die je echt eens moet proberen.

1. Doggy style – Full control

Zoals het standje al zegt heb je hier als man volledige controle. Je kan dit standje staand of op de knieën doen. De basis is in principe het zelfde alleen pak je haar handje of polsen vast. Doordat jij het tempo kan bepalen moet je partner jou wel vertrouwen, check even hoe hard je kan gaan.

doggy style foto

Tip: Dit standje is niet geschikt voor een lange tijd achter elkaar, lamme armen en zo weet je wel..

Doordat jij controle hebt en haar handen vast hebt kun je lekker los gaan. Trek haar wat harder naar je toe of laat haar iets meer los, alles kan in dit standje. Als jij als man van controle houdt en de vrouw vindt het fijn om gedomineerd te worden dan is dit een perfecte variant van doggy style om eens te proberen.

2. Doggy – Liggend

Onderstaande variant is erg leuk.  De vrouw gaat op haar buik liggen en jij gaat er als het ware boven op liggen maar steunt op je handen in plaats van op haar. Je zit eigenlijk in een soort opdruk positie. Vervolgens gebruik je je heupen om haar te neuken.

liggend doggy style

Tip: Dit seks standje is ook geschikt voor anaal. Probeer je het voor de eerste keer? Lees onze handleiding voor de eerste keer anaal.

Binnen de variatie van dit standje kan je zelfs nog variëren ;). De vrouw gaat op haar buik liggen en brengt haar benen wat bij elkaar zodat jij jouw knieën langs haar benen kan zetten. Vervolgens spreid zij haar benen iets verder uit elkaar zodat er ruimte is voor jou om te penetreren.

Je kan recht op zitten of je armen langs haar neerzetten zodat je balans hebt om haar sneller te neuken. Met dit standje kun je erg diep gaan dus begin rustig. Het standje is geschikt voor zowel romantische als wat ruigere seks, ideaal dus!

Een ander standje wat er op lijkt, maar dat meer zijwaarts is, is het lepeltje lepeltje seksstandje.

3. Doggy style – Squat

De volgende positie ziet er misschien wat onhandig en lomp uit. In deze positie gaat de vrouw in een squat positie zitten, ze gaat door haar knieën en zet haar armen ter ondersteuning op de grond. Vervolgens buigt ze iets naar voren. De vrouw zit eigenlijk in een soort kikker positie.

doggy style tekening

Jij als man gaat op je knieën zitten en kunt haar vervolgens makkelijk van achter penetreren. Je kunt haar schouders of heupen vastpakken om elkaar in balans te houden.

Als je het nog wat intenser wil maken kun jij ook op beide voeten gaan staan en iets door je knieën buigen om haar vervolgens te neuken, vereist wel wat beenspieren.

4. Veelgestelde vragen over doggy style

Hoe doe je doggy style?

De ontvangende partner gaat op de knieën zitten (of blijft staan) en buigt voorover. De andere partner gaat erachter staan en penetreert de vagina of anus. Doggy style kan voor zowel heteroseksuele als homoseksuele partners.

Is doggy style het beste seks standje?

Het is bewezen dat doggy style het populairste seksstandje is in Nederland. Veel vrouwen en mannen kiezen het als hun favoriet.

Bron: Metronieuws

5. Meer standjes

Meer inspiratie voor verschillende seksstandjes? Bekijk hier onder mijn andere tips en tricks voor verschillende standjes:

Hopelijk heb ik je wat inspiratie gegeven voor de slaapkamer en kun je weer vooruit. Doggy style is een erg leuk standje en heeft veel meer te bieden dan alleen het basis standje. Er zijn veel variatie mogelijkheden en vrouwen houden ook nog eens van dit seks standje. Al met al een win-win situatie dus!

Benieuwd naar andere standjes? Bekijk onze handleiding voor standje 69.