Diepe penetratie: alles wat je moet weten

Voor sommigen mensen is penetratie tijdens de seks nóg aangenamer als het heel diep is. Het kan niet alleen lichamelijk goed voelen, maar het kan ook emotioneel bevredigend zijn omdat het lichamen heel dicht bij elkaar brengt.

Diepe penetratie kan zowel vaginaal als anaal zijn en meestal gaat het om penetratie met een penis of dildo. Als je een paar veiligheidsmaatregelen in acht neemt, kun je het ongemak tot een minimum beperken én is seks met diepe penetratie een geweldige ervaring.

1) Misvattingen over diepe penetratie

Diepe penetratie wordt soms ook wel baarmoederhalspenetratie genoemd. Dit komt omdat diepe penetratie in de vagina soms kan voelen alsof de baarmoederhals wordt gepenetreerd. Baarmoederhalspenetratie is echter niet mogelijk.

Sommige mensen geloven dat diepe penetratie gevaarlijk is. Dit heb je echter helemaal zelf in de hand. Met voldoende glijmiddel en geduld kan bijna iedereen genieten van diepe penetratie zonder pijn of vervelende kwaaltjes.

2) Diepe penetratie met partner of tijdens masturberen?

Als diepe penetratie aantrekkelijk voor je klinkt, zijn er een paar manieren om het veilig te ontdekken. Als je graag gepenetreerd wilt worden, kun je overwegen om solo je lichaam te verkennen voordat je dit met een partner probeert. Het is mogelijk om diepe penetratie alleen uit te proberen met een dildo of seksspeeltje en een glijmiddel op waterbasis.

Als je diepe penetratie bij jezelf uitprobeert, neem dan zoveel tijd als je nodig hebt. Je lichaam kan tijd nodig hebben om zich aan te passen of uit te rekken om het speeltje te kunnen gebruiken. Dingen te snel doen kan pijn of zelfs letsel veroorzaken. Diepe penetratie zou geen pijn moeten doen; als dat wel zo is, doe het dan rustiger aan, gebruik meer glijmiddel, of probeer een kleiner speeltje.

Wanneer je diepe penetratie met een partner probeert, zal communicatie jullie beiden helpen om een goede ervaring te hebben. Misschien moet je het wat rustiger aan doen, of verschillende standjes proberen om er een te vinden die voor beide comfortabel is en diepe penetratie mogelijk maakt.

3) 5 standjes voor diepe penetratie

Om je op weg te helpen heb ik 5 standjes uitgekozen die ideaal zijn voor diepe penetratie. Tijd om te experimenteren dus!

1. De beentjes omhoog

Dit is een aangepaste versie van het missionaris standje, dus de truc is om in missionaris te beginnen, met je partner bovenop. Zodra je partner binnen is, til je echter één voor één je benen op, zodat ze op zijn schouders rusten.

Dit creëert een nieuwe hoek voor hem om te penetreren, wat zou moeten resulteren in een veel dieper gevoel voor de vrouw. Het kan handig zijn om de eerste paar keer wat glijmiddel te gebruiken om te helpen met de nieuwe hoek – een kussen onder je bekken kan ook helpen met de hoek.

2. Doggy Style

Dit diepe standje staat eigenlijk al bekend om de diepe penetratie. De vrouw gaat op handen en voeten zitten, met de benen gespreid. De man knielt dan dicht achter de vrouw en penetreert haar van achter. Dit zal geen onbekend standje voor de meesten zijn denk ik zo.

3. Omgekeerde Cowgirl

Bij een omgekeerde versie van The Cowgirl ligt de man op zijn rug met de vrouw bovenop. In plaats van naar voren te kijken, zal de vrouw de andere kant op kijken. Eigenlijk zit ze achterstevoren op de penis van de man. Yeehaa!

4. Op de stoel

Dit standje wordt het best uitgevoerd op een stoel met een hoge rugleuning. Zoiets als een bureaustoel of keukenstoel zou perfect zijn. De man moet gaan zitten met zijn benen iets uit elkaar, de vrouw omarmt de man en gaat vervolgens op hem zitten en laat zichzelf penetreren.

Als je flexibel bent, kun je kiezen voor een aangepaste versie, waarbij je je benen over de schouders van je partner tilt – wat super veel vaginale of anale stimulatie mogelijk maakt. Dit moet je echter wel alleen proberen wanneer je partner én de stoel sterk genoeg is.

5. Het bruggetje

De brug is niet alleen een geweldige yogapositie gericht op het versterken van de bekkenbodem, maar het is ook een geweldige sekspositie. De truc is om in missionarispositie te beginnen met je benen wijder dan normaal. Zodra je in de positie, zou de mannelijke partner in de ruimte tussen je benen kunnen zitten om vervolgens te penetreren.

Deze opwindende diepe seksstandjes vergen misschien wat tijd om onder de knie te krijgen, maar als jij en je geliefde ze eenmaal onder de knie hebben, is er geen houden meer aan. Combineer ze met veel glijmiddel, de juiste condooms en zelfs een seksspeeltje.

Op zoek naar een glijmiddel om mee te beginnen? Probeer dan Durex Orgasm’ Intense gel voor nog explosievere orgasmes.

4) veiligheidsadvies en speciale overwegingen

Pijn bij diepe penetratie is niet de bedoeling. Als dat wel zo is, moet je misschien meer glijmiddel gebruiken, meer tijd besteden aan stretchen, een ander standje kiezen, of gewoon stoppen. Diepe penetratie kan leiden tot blauwe plekken en zelfs inwendige scheuren als je de pijn negeert.

Gebruik alleen een dildo of seksspeeltje dat is ontworpen voor penetratie. Gebruik geen andere voorwerpen, want die kunnen vast komen te zitten of pijn of letsel veroorzaken.

Tip: wanneer je op zoekt ben naar penetratie én clitorale stimulatie, kun je kiezen voor een toy zoals de We Vibe Nova 2.

Let goed op de signalen van je partner. Luister altijd en wees bereid om te stoppen als je pijn of ongemak opmerkt.

In sommige gevallen kan diepe penetratie van de vagina leiden tot lichte scheurtjes of bloeding. Dit is meestal het gevolg van het raken van de baarmoederhals.

Het verdwijnt meestal binnen een paar uur en is niets om je zorgen over te maken. Ook na anale penetratie kan een bloeding optreden door de gevoeligheid van de weefsels in het gebied. Als het ongemak of het bloeden echter langer dan een dag of twee na anale of vaginale diepe penetratie aanhoudt, is het aan te raden om je huisarts een belletje te geven.