Clitoris klem: een handleiding en de beste klem

De seksuele anatomie van het vrouwelijk lichaam is complex, maar oh zo interessant en leuk. De kleine clitoris is super klein, maar heeft maar liefst 8.000 (!) zenuwuiteinden. Om dit genotplekje nog intenser te stimuleren kun je gebruikmaken van de clitoris klem. Hieronder vertel ik je alles wat een clitoris klem is, hoe je deze gebruikt en welke je het beste kunt kopen.

Wat is een clitoris klem?

Een clitoris klem is een erotisch speeltje dat specifiek is ontworpen om zachte druk uit te oefenen op de clitoris, het kleine, zeer gevoelige plekje dat verantwoordelijk is voor het plezier en (voor het grotendeels) orgasmes.

De clitoris klem is meestal gemaakt van materialen zoals metaal, siliconen, of zelfs leer. Je kunt de klem vaak verstellen om zo de mate van druk aan te passen. Ze worden discreet en comfortabel gedragen rond de clitoris, en sommige modellen kunnen ook worden gebruikt voor tepelstimulatie.

clitoris klem

Een klem op de clitoris wordt om verschillende redenen gedragen:

  • Intenser gevoel: een klem kan de bloedtoevoer naar de clitoris beperken, waardoor deze nog gevoeliger wordt. Dit kan zorgen voor intensere orgasmes en een heerlijk gevoel wanneer deze wordt gestreeld.
  • Seksuele spanning: de clitoris klem kunnen we schalen onder de categorie (soft) BDSM speeltjes. Sommige mensen genieten van een lichte mate van sensuele pijn, en clitoris klemmen kan in dit opzicht een goede keuze zijn doordat het vaak lichte pijn is.
  • Verkennen van BDSM: Voor koppels die de grenzen van hun seks verder willen opzoeken is de clitoris klem een goed speeltje om BDSM mee te verkennen. Seks met een clitoris klem, sekshandboeien, tepelzuigers of een tepelklem zijn allemaal speeltjes die perfect zijn voor BDSM beginners.

Hoe gebruik je een clitoris klem?

Het gebruiken van een clitoris klem is relatief eenvoudig. Hoewel we het in de categorie erotische speeltjes kunnen plaatsen, is het meer een erotische sieraad of accessoire. Hierdoor is het zo dat we het gebruik van de clitoris klem ook op kunnen delen in 3 simpele stappen: het plaatsen, de druk aanpassen en de klem verwijderen.

  1. Het plaatsen van de clitoris klem: zoek het begin van de klem, dit kan aan de boven- of onderkant zijn. Vanaf hier schuif je je clitoris als het ware in de klem, zo kun je continu goed aanvullen wat de druk is. 
  1. De druk verstellen: als je nieuw bent met het gebruik van een klem, begin dan met lichte druk en verhoog deze totdat je een prettige hoeveelheid hebt gevonden. Hoe je de druk moet verstellen hangt af van welke klem je gebruikt, maar gebeurt meestal door deze hoger of lager te schuiven.
  1. En de klem verwijderen van de clitoris: de klem verwijderen doe je op dezelfde manier als dat je deze hebt geplaatst, maar dan andersom. Schuif de klem dus terug en je zult geleidelijk de druk eraf halen.

Daarnaast is het goed om er met je bedpartner over te communiceren. Bespreek verwachtingen, grenzen en signalen om ervoor te zorgen dat jullie beiden comfortabel zijn.

Wanneer je onzeker bent om het samen te gebruiken kun de klem eerst zelf testen. Zo raak je gewend aan het gevoel en weet je ook hoe het speeltje werkt.

Wat is de beste clitoris klem om te kopen?

Een seksspeeltje aanschaffen kan spannend zijn, maar dat hoort het juist ook te zijn! Wanneer je je wat onzeker of zenuwachtig over je aankoop voelt, is dat normaal. Je hebt altijd het recht om je aankoop terug te sturen (mits deze ongebruikt is uiteraard). 

Door het speeltje te bestellen en in handen te hebben krijg je er een beter gevoel bij en zullen de zenuwen snel plaatsmaken voor kriebels die niet kunnen wachten om het speeltje uit te proberen. 

Om je te helpen bij je keuze heb ik hieronder twee varianten uitgekozen die ik zou aanraden. Ik kan je 100 opties voorleggen, maar dat maakt de keuze niet makkelijker.

1. Fifty Shades Darker – Just sensation klem

Wanneer het woord BDSM valt denken we al gauw aan de film- en boekenreeks van Fifty Shades. Deze reeks heeft wederom een vervolg gekregen want Fifty Shades heeft namelijk ook een assortiment met seksspeeltjes.

De items zijn redelijk divers, maar hebben wel een link met BDSM: waaronder deze clitorisklem dus. Het speeltje is eenvoudig in gebruik en daarom ook geschikt voor beginners.

Het design is zo gemaakt dat je de klem gemakkelijk om de clit kan schuiven. Door het speeltje te verschuiven, verstel je de hoeveelheid druk .

De klem is volledig gemaakt van metaal waardoor je deze kunt gebruiken met glijmiddel op water- en siliconenbasis. Let er wel op dat je niet te veel glijmiddel gebruikt, hierdoor kan de klem gaan schuiven of zelfs afglijden. Niet fijn.

Aan het speeltje hangen kleine balletjes die zorgen voor lichte stimulatie. Wanneer je dus buitenshuis wilt experimenteren is deze klem ook geschikt, bijvoorbeeld om je buiten- of openbare seks avontuur nog spannender te maken dan dat die al was.

Goed om te weten:

  • De Just Sensation klem is gemaakt van nikkelvrij metaal waardoor het een hypoallergeen product is en de kans op allergische reacties zeer klein is.
  • De klem komt met een opbergtasje, leuke extra!

2. Fifty Shades Darker – Tepel- en clitorisklemmen

Optie nummer 2 is voor de wat ervaren gebruikers van (BDSM) seksspeeltjes. Wil je naast de druk van een klem op je clitoris óók de tepels stimuleren? Kies dan voor deze bodychain met klemmen voor beide tepels en de clitoris.

tepel en clitoris klem

De bodychain komt ook uit de Fifty Shades Darker collectie, dus je kunt hetzelfde design verwachten als de hierboven genoemde klem. De kleur is wel wat anders, want dit sieraad komt in een roséachtige kleur.

De tepelklemmen zijn voorzien van anti-slip topjes. Hierdoor blijven de klemmen goed op hun plek zitten, maar voelt de stimulatie ook wat prettiger aan. Aan de tepelklemmen hangen ook balletjes, maar zover ik weet is dit meer voor de sier aangezien ze niet echt voor extra stimulatie zorgen.

Klem 1 en 2 zijn dus beide aanraders, het is aan jou hoeveel je van je lichaam wilt stimuleren.

Onze keuzes zijn gebaseerd op eigen ervaringen, maar ook de reviews van consumenten online. Bij het bekijken van de producten op de website van aanbieders zul je dus ook veelal 5 sterren reviews aantreffen.

Passen bovenstaande clitoris klemmen niet bij jou? Ga dan zelf op onderzoek uit en kies vooral het juiste materiaal. Zorg ervoor dat de klemmen gemaakt zijn van lichaamsveilige materialen zoals zijdezachte siliconen of roestvrij staal, maar ook stevig genoeg zijn. Veel meer is er niet nodig voor een clitoris klem, het is een vrij eenvoudig speeltje.