Een beflapje gebruiken doe je zo

Een beflapje, de kans is vrij klein dat je er ooit een hebt gezien, uit onderzoek blijkt namelijk dat dit ‘veiligheidsmiddel’ nauwelijks wordt gebruikt.

Mensen vinden het beflapje vaak raar, maar waarom eigenlijk? In feite is het niet veel anders dan een condoom, het beschermt je namelijk ook tegens soa’s.

Ik zal het beflapje verder voor je toelichten en je laten weten waar je een beflapje kan kopen, en hoe je deze het beste kan gebruiken.

1. Wat is een beflapje?

Een beflapje is een dunne laag latex in de vorm van een vierkant. Je legt dit over de vagina of anus heen om vervolgens veilig je partner oraal te bevredigen. Het beflapje beschermt tegen seksueel overdraagbare ziektes zoals HIV, syfilis en herpes.

Het lapje is gemaakt van erg dun latex, je kunt het vergelijken met een condoom, maar dan in een iets andere vorm. Ze kunnen smaakloos zijn, maar je kunt ook een beflapje kopen waar een smaakje aan zit. De beflapjes zijn gemaakt voor eenmalig gebruik en kunnen daarna net als een condoom in de prullenbak worden gegooid.

2. Waarom?

Je kunt het beflapje zien als een beschermmiddel voor zowel jezelf, als voor je partner.

Als man zijnde is het handig om een beflapje bij te hebben als je bijvoorbeeld gaat stappen. Wanneer je weet dat er een one-night stand aan zit te komen dan ben je altijd voorbereid. Ten eerste ben je beschermt voor soa’s, en ten tweede is het een hygiënische oplossing voor orale seks bij iemand die je nog niet zo goed kent.

Voor een vrouw kan een beflapje ook prettig zijn, je beschermt je zelf zo tegen soa’s van je bedpartner en hoeft niet onzeker te zijn over de hygiëne van je vagina. Ook kan een lapje worden gebruikt tijdens de ongesteldheid.

3. Beffen met een beflapje

Als je weet hoe je moet beffen dan kan je ook het lapje gebruiken. Het is de eerste keer misschien even kijken wat de beste positie is voor het lapje, maar als je die eenmaal hebt gevonden kan je aan de slag! Indien je nog weinig ervaring hebt lees je hier onze handleiding: hoe moet je beffen?

Het lapje komt in een soortgelijke verpakking als een condoom. Pas goed op bij het openmaken dat je de verpakking niet doormidden scheurt en daarmee het beflapje ook deels scheurt.kopen

Vouw het lapje uit en leg het beflapje vervolgens zo neer tot dat de gehele vagina of anus bedekt is. Als het lapje maar voor de helft de vagina bedekt is er nog steeds een kans dat je een soa oploopt. Het beflapje is groot genoeg om de gehele vagina te bedekken dus doe dit goed.

Zowel de geur als de smaak van het lapje zijn neutraal (tenzij je voor een beflapje met een smaakje kiest). De eerste keer is het even wennen en zal het wat stroever aanvoelen op je tong.

Extra tips:

  • Gebruik glijmiddel. Breng wat glijmiddel aan op de vagina of op de kant van het lapje wat op de vagina gaat. Door het glijmiddel aan de andere kant kun jij makkelijker je tong bewegen en zullen de bewegingen ook fijner aanvoelen voor je bedpartner.
  • Voor de anus. Hoewel het een beflapje heet kan het ook als een ‘baflapje’ worden gebruikt. Je kunt ook de anus oraal stimuleren door middel van het lapje. Je kunt dit gebruiken voor hygiënische redenen, of om jezelf te beschermen tegen soa’s.

4. Een beflapje kopen

beflapje kopen

Een beflapje kopen kan alleen online of bij een specialist. Ik raad je dan ook aan om deze gewoon online te bestellen. Je kunt dit discreet en volledig anoniem doen bij EasyToys, je huisgenoten of ouders zullen zo niet weten wat je hebt besteld.

Hoewel je zou zeggen dat de lapjes in dezelfde categorie als condooms vallen kun je geen beflapjes kopen bij de Kruidvat of Etos. Naar mijn mening erg jammer omdat ze meer aandacht verdienen en super handig en veilig zijn.

5. Schaam je niet

Veel vrouwen en mannen die een beflapje willen gebruiken schamen zich. Zij voelen zich bezwaard om het voor te stellen en zijn bang dat ze hun partner afschrikken of beledigen.

Hoewel dat de eerste keer natuurlijk best wel spannend kan zijn, is het wel belangrijk dat je dit communiceert naar je partner. Liever een spannend gesprekje dan een soa zullen we maar zeggen, toch?

De meeste bedpartners zullen dit ook begrijpen en vinden dit absoluut geen probleem. Durf te vragen en je zult merken dat het geen probleem zal zijn.

Een beflapje krijgt naar mijn mening niet genoeg credits. Dit dunne stukje latex kan je enorm helpen tijdens orale seks bij bedpartners die je nog niet zo goed kent. Zo ben je altijd beschermt en hoef je niet aan vieze geurtjes of smaakjes te denken!