BDSM voor beginners: Stap voor stap

De eerste keer BDSM voor beginners is onwijs spannend. Je hebt geen flauw idee wat je moet doen, voelt je ongemakkelijk en weet eigenlijk niet zo goed waar je mee bezig bent.

Dit is helemaal niet erg en ook super herkenbaar. De eerste keer vergt wat voorbereiding en het is altijd handig om je even in te lezen. Hieronder leg ik je stap voor stap uit hoe je het beste met BDSM kan beginnen.

1. Wat is BDSM?

Als BDSM beginner vraag je je waarschijnlijk af, wat is BDSM? Het woord bestaat uit verschillende letters, die elk hun eigen afkorting hebben. De afkorting staat voor Bondage & Discipline, Dominantie & Submissie en Sadisme & Masochisme.

Dat is de letterlijke betekenis van BDSM als we kijken naar de afkortingen. Doordat de BDSM wereld zo divers is geeft iedereen een eigen invulling aan de verschillende woorden.

Om je een duidelijker beeld te geven zal ik de letters en afkortingen van BDSM verder toelichten:

  • Bondage is het vastbinden van je partner om zo hun bewegingsvrijheid te beperken via bondage knopen. Dit kan met touw, handboeien of andere objecten. Er zijn veel verschillende vormen van bondage, bijvoorbeeld shibari.
  • Discipline is het straffen van de onderdanige partner door de dominante partner.

—————————————————————————————————————-

  • Dominantie is het overheersen van een partner door verschillende handelingen en gedragsregels.
  • Submissie is het onderdanig zijn aan de dominante partner door zijn of haar bevelen op te volgen.

—————————————————————————————————————-

  • Sadisme is het veroorzaken van pijn bij de andere partner. Denk hierbij aan spanken en het gebruik van zweepjes.
  • Masochisme is het ondergaan van pijn. De pijn ervaren van bijvoorbeeld spanken.

Door de diversiteit van BDSM is het ook bijna onmogelijk om 1 betekenis te geven aan de term. Iedereen geeft een eigen invulling aan de verschillende afkortingen. Je kunt zeggen dat BDSM het uitvoeren is van ‘extremere’ vormen van seksuele handelingen.

2. Hoe begin je met BDSM?

Als je de term BDSM om je oren krijgt heb je hoogstwaarschijnlijk geen flauw idee waar je moet beginnen. De eerste keer is enorm spannend en vergt nogal wat voorbereiding. De eerste stap is eenvoudig, maar gelijk ook best lastig. BDSM begint namelijk met duidelijke communicatie. Willen jullie dit allebei of is je partner zaken aan het opdringen?

Het is belangrijk dat jullie op 1 lijn zitten, praat er daarom over en geef het ook gewoon aan als je het niet ziet zitten. Vervolgens kunnen jullie samen gaan orienteren op internet. Kijk wat video’s, maar blader ook door het assortiment van verschillende seksspeeltjes. De opties zijn eindeloos. Op zoek naar je eerste BDSM speeltje? Wij raden de ball gag aan!

2.1 BDSM voor beginners

Zoals ik al zei begint BDSM bij duidelijke communicatie. Probeer te achterhalen wat jullie seksuele voorkeuren zijn en wat je verwacht van BDSM. Door de diversiteit is het belangrijk dat jullie hetzelfde beeld voor ogen krijgen.

Als jij aan hele extreme vormen denkt met bondage terwijl je partner alleen denkt aan een blinddoek, kan ik je vertellen dat het geen succes zal worden.

Praat daarom met elkaar, vertel wat je leuk, spannend en eng vindt. Vooral dat laatste is belangrijk. Durf ook aan te geven als je ergens nog niet klaar voor bent en geef duidelijk je grenzen aan.

BDSM voor beginners:

Als je kennis wil maken met BDSM op een rustig tempo dun kun je beter even de B en de D weglaten. Rustige SM seks is perfect om kennis te maken met ‘extremere’ seks.

Voor de eerste keer SM kun je met de volgende handelingen beginnen:

  • Het spanken van je partner met de hand.
  • Slaan van je partner met een zweepje.
  • Het voorzichtig dichtknijpen van de keel van je partner.

Probeer de bovenstaande dingen eens samen uit en kijk hoe deze bevallen. Vinden jullie dit al niks? Dan is de kans groot dat je ook geen interesse hebt in de rest. Ben je wel enthousiast? Dan valt er genoeg te experimenteren!

Later in dit artikel zal ik concrete voorbeelden behandelen die je kunt toepassen om te beginnen met kinky seks.

2.2 Voorbereiding

Voor jullie eerste keer BDSM zijn er een paar dingen belangrijk. Ten eerste is het belangrijk om de juiste dingen in huis te hebben. BDSM gebeurt vaak in combinatie met speeltjes of extra attributen zoals handboeien, een zweep of een penisring.

Ten tweede is het belangrijk dat er duidelijke afspraken zijn. Wanneer stoppen jullie en wat zijn de grenzen?

Wat heb je allemaal nodig om te beginnen met BDSM?

Voor de eerste keer BDSM heb ik een klein boodschappenlijstje gemaakt. Hierop staan verschillende speeltjes en attributen die perfect zijn voor de eerste keer. Ik raad aan om een pakket te kopen aangezien dit een stuk voordeliger is en je zo ook meer kunt experimenteren.

Eerste keer BDSM

Handboeien, een blinddoek en een zweep vormen een goede beginners basis voor BDSM. Ze zijn makkelijker te gebruiken, maar niet te extreem. Je kunt zo op een rustige en veilige manier kennis maken met deze nieuwe vorm van seks.

Als je gelijk wat meer in huis wil halen kun je ook kiezen voor de Secret Pleasure Chest. Dit BDSM pakket heeft alles wat je nodig hebt. Het is een 10-delige set dus je kunt er een lange tijd mee experimenteren.

BDSM voor beginners

2.3 Regels en veiligheid

Veiligheid staat voorop. Het is belangrijk dat jullie duidelijke afspraken met elkaar maken, voor beginners binnen BDSM is dit een echte must.

Tijdens de seks wordt er vaak gebruik gemaakt van de stoplicht methode. Dit is een variant op de BDSM Safe words. De stoplicht methode werkt als volgt:

ROOD – Dit betekent direct stoppen met wat dan ook. Dit is het stopwoord waarmee je zegt dat het te veel is en je even wilt stoppen. Als rood wordt gebruikt stop je direct en help je je partner.

ORANJE – Dit betekent ‘even rustig aan’. Het komt te dicht bij het randje en je wilt het liever even wat rustiger aan doen. Als de onderdanige partner deze term gebruikt checkt de dominante partner of alles oké is en helpt waar dat nodig is.

GROEN – Groen is vol gas! Als de onderdanige partner groen zegt dan betekent dat maar een ding, wat jullie op dat moment doen is erg fijn. Als iets erg leuk is kan dit woord gebruikt worden om duidelijk te maken aan partner wat je wil.

Sommige koppels gebruiken ook nog ‘Blauw’, dit betekent: sneller/harder/meer.

De stoplicht methode is ideaal voor BDSM. Zonder het moment te verpesten kun je snel en duidelijk laten weten wanneer er iets fout, of juist goed is. Zo weet je zeker dat je veilig bent en zijn er duidelijke regels.

3. Eerste keer BDSM voor beginners: to-do’s

De eerste keer is spannend omdat je simpelweg niet zo goed weet wat je eigenlijk moet doen. Als je het eenmaal een keer hebt gedaan zul je merken dat de volgende keer een stuk beter zal gaan.

Om je te helpen met die eerste keer heb ik een paar concrete voorbeelden voor je die je direct kunt toepassen.

3.1 Haren trekken

Misschien heb je deze lichte vorm van BDSM al wel eens gedaan in de slaapkamer. Veel mensen grijpen namelijk automatisch al naar het haar van hun partner in the heat of the moment.

Haren trekken is een goede manier om te starten met kinky seks. Het is eenvoudig, je hebt niks nodig en kunt het zo wild maken als je zelf wil.

3.2 Spanken

Spanken is een veel voorkomende fantasie in de slaapkamer. Net als haren trekken is het een simpele manier om een kinky aspect toe te voegen in de slaapkamer.

Je kunt rustig beginnen en vervolgens opbouwen naar wat harder spanken. Begin met je handen en ga vervolgens over op speeltjes zoals een zweepje als jullie daar aan toe zijn.

Spanken hoeft overigens niet alleen op de kont te gebeuren. Verschillende lichaamsdelen kun je spanken, denk hierbij aan: borsten, dijen of de benen.

3.3 Dirty talk

Als je jouw partner al iets beter kent en jullie jezelf op je gemak voelen bij elkaar kan je eventueel overwegen om dirty talk en scheldwoorden te combineren.

Je hoort dit soort dingen vaak voorbij komen in wat extremere porno, de dominante partner noemt de onderdanige bijvoorbeeld een ‘slet’ of een ‘hoer’.

Voordat je dit doet is het wel belangrijk om hier afspraken over te maken. Communiceer over welke woorden gepast zijn en wat een no go zone is. Als je zomaar dingen naar je partner gaat roepen zonder te weten of hij of zij dit oké vindt is dat een echte afknapper.

3.4 Een blinddoek

Een blinddoek is een spannende toevoeging in de slaapkamer. De onderdanige partner doet de blinddoek op, eventueel in combinatie met een paar handboeien.

De dominante partner kan vervolgens aan het werk gaan door zijn onderdanige partner te strelen, spanken of bevredigen.

Het niet zien voegt een spannend aspect toe in jullie seksleven. Je geeft jezelf als het ware over aan je partner en vertrouwt hem of haar door een van je zintuigen weg te nemen.

3.5 BDSM kaarsen

Dit klinkt misschien heel pijnlijk en extreem, maar valt best wel mee. Je krijgt geen brandwonden van dit soort kaarsvet, maar je kunt wel je pijngrens opzoeken.

Er zijn speciale SM kaarsen die je hier voor kunt gebruiken. Je steekt de kaars aan en druppelt vervolgens het kaarsvet op het lichaam van je partner.

De hete wax geeft een heerlijke prikkelende sensatie. Door de kaars dichterbij het lichaam te houden zal het kaarsvet heter aanvoelen. Na gebruik is het ook eenvoudig om het kaarsvet te verwijderen.

3.6 BDSM Speeltjes voor beginners

Vandaag de dag zijn er onwijs veel speeltjes te ontdekken in de wereld van BDSM. Onze favorieten voor beginners zijn de volgende seksspeeltjes:

Hopelijk heb je wat gehad aan deze introductie rondom BDSM. Deze extremere en kinky vorm van seks is nou eenmaal spannend. Zenuwachtig zijn is normaal, volg rustig bovenstaande stappen en er gaat een hele nieuwe wereld voor je open! BDSM is voor beginners vaak spannend, en dat is super begrijpelijk. Neem je tijd en doe vooral wat goed voelt.