Ball gag: 5 verschillende soorten en tips!

Klaar om meer pit toe te voegen aan jouw seksleven? En vind je het daarnaast ook wel eens prettig als je (bed)partner gewoon zijn mond houd tijdens de seks? Meet your new friend: de ball gag.

1) Wat is een ball gag?

Een ball gag is een seksspeeltje dat vaak gebruikt wordt tijdens de BDSM seks. De gag wordt in de mond van de drager geplaatst om te voorkomen dat hij of zij normaal kan praten. Een ball gag is een specifiek type gag, met een bolvormig voorwerp. Een andere benaming voor deze seks toy kan zijn: gag ball, BDSM gag of mondknevel. 

Het is meestal een balletje van siliconen of rubber – dat in iemands mond wordt gestopt. De gag wordt vervolgens vastgemaakt met riemen die aan de achterkant van het hoofd worden vastgemaakt.

Een ball gag kan ervoor zorgen dat de drager meer gaat kwijlen, maar zal het praten ook een stuk lastiger maken. Dat gezegde hebbende kan je met een gag nog steeds geluiden maken, kreunen bijvoorbeeld!

Bij het gebruik van een mondknevel tijdens BDSM wordt de drager vaak beschouwd als de ‘onderdanige partner’, terwijl de andere dus de dominante partner is. Het seksspeeltje komt er in véél verschillende soorten. Om je wegwijs te maken in de wereld van dit seksspeeltje heb ik de 5 populairste ball gags voor je onder elkaar gezet!

2) De 5 populairste gags

Deze sex toy is zacht uitgedrukt super divers. Het speeltje komt er namelijk in alle vormen en maten. Ik heb de 5 meeste voorkomende varianten voor je onder elkaar gezet. Om het nog makkelijker te maken heb ik ze geranked van beginner tot gevorderden.

1. Ball gag: de klassieker

De standaard ball gag is meestal een rubberen of siliconen bal met een passend riem systeem. Naar onze mening de beste variant voor beginners. Het speeltje is gebruiksvriendelijk en niet te heftig voor de eerste keer.

ball gag
Yes, deze wil ik! [Bekijk hier]

Met het bevestiging systeem bepaal je zelf hoe strak deze zit. Je kunt dus beginnen op een lossere stand, en de riem steeds strakker vastmaken. Dit stukje doe je samen, dus als jij deze omdoet bij je partner is het belangrijk dat je goed met ze blijft communiceren.

Als je voor de eerste keer een ball gag probeert, gebruik dan een klein balletje zodat je nog steeds kunt ademen terwijl je gewend raakt aan hoe de gag aanvoelt. BDSM is leuk, maar doe het wel stap voor stap. Geen reden om te snel te gaan, pak lekker je tijd en enjoy the ride.

2. Bit gag: ff doorbijten!

De bit gag is net een tikkeltje anders dan de bal variant. Bij deze toys heb je In plaats van een balletje, een horizontale staaf in je mond. Deze staaf komt in verschillende materialen. De meest voorkomende zijn: siliconen, plastic, metaal of hout.

bit gag
Yes, deze wil ik! [Bekijk hier]

Wanneer je deze toy voor het eerst wilt proberen raden we de siliconen variant aan. Het materiaal is een stuk vriendelijker voor je tanden. Gelijk op een stuk metaal bijten is niet heel comfortabel, maar hey, misschien is dat wel juist wat je wilt 😉

Een bit gag komt oorspronkelijk uit de pony/animal play hoek. In dat geval speelt de onderdanige partner een dier.

3. O Ring gag: voor de BJ-lovers

Met een gag in je mond is er natuurlijk één probleem, je kan je partner niet oraal bevredigen. Een balletje in je mond is namelijk niet echt handig wanneer je een blowjob wilt geven, maar no worries! Ook daar is een aparte variant voor, de o ring gag.

o ring gag
Yes, deze wil ik! [Bekijk hier]

Deze mondknevel is voorzien van een open ring, dus geen voorwerp dat de gehele mond vult. De ring zit wel in je mond, dus je hebt nog steeds het gevoel van een gag. Je kan alleen een stuk beter ademhalen.

Daarnaast verhindert de o ring gag niet de mogelijkheid om orale seks te geven. Het gat is vaak juist zo gemaakt dat er een penis doorheen past. Wanneer je die orale seks dus niet kan missen tijdens jullie BDSM avontuur is de o ring gag dus helemaal niet zo gek.

4. Penis gag: voor de pro’s

De penis gag verklapt eigenlijk al direct wat je in je mond kan verwachten. Tromgeroffel… een penis! Geen balletje, maar een kleine dildo die je in de mond neemt. 

penis gag
Yes, deze wil ik! [Bekijk hier]

De penis gag is een speeltje dat we pas aanraden wanneer je iets meer ervaring hebt. In plaats van een balletje tussen je lippen, heb je hier een heel voorwerp in je mond. Adem halen door de mond is dus gelijk een stuk lastiger.

Uiteindelijk gaat het natuurlijk om gewenning. Wanneer je eenmaal je ademhaling onder controle hebt, is de penis gag een hartstikke leuk, maar vooral kinky speeltje. Ze komen in verschillende maten, maar de dildo is meestal niet heel groot. Zuurstof blijft ten slotte ook belangrijk. Om deze reden hebben we deze toy ook op plek nummer 4 gezet qua niveau.

5. Spider gag: zeg maar ‘a’

Wanneer je op zoek bent naar een super kinky mondknevel is de spider gag een goede keus. Deze toy zorgt ervoor dat de drager zijn mond helemaal moet spreiden en niet meer dicht kan doen.

spider gag
Yes, deze wil ik! [Bekijk hier]

De banden kunnen versteld worden waardoor je zelf kunt bepalen hoe strak die zit, en dus ook hoe ver die de mond open trekt. Je zag het misschien al, maar het is dus ook mogelijk om net als bij de O ring een blowjob te geven met deze gag.

Doordat je mond open wordt getrokken is het nauwelijks mogelijk om te slikken, dit geeft vaak het oncomfortabele gevoel. De spider gag staat dan ook niet voor niets op plekje nummer 5. Het is een toy die voor beginners vaak ietsje te extreem is.

3) Tips voor het gebruiken van een ball gag

Het gebruiken van je nieuwe ball gag kan spannend zijn de eerste keer. Het is dan ook helemaal niet vreemd dat je nerveus bent. Om je te helpen heb ik 5 tips voor je onder elkaar gezet.

1. Maak afspraken met elkaar

Het belangrijkste element van BDSM is wederzijds consent tussen jullie beide. Bespreek jullie plannen voordat je met een ball gag gaat experimenteren. Spreek af bij welke seksuele activiteiten jullie je allebei op je gemak zullen voelen tijdens het gebruik van de gag.

Het is ook aan te raden om een tijdslimiet af te spreken voor het gebruik van de gag – tien tot vijftien minuten is een goede tijd om mee te beginnen. Laat de drager eerst het speeltje proberen, zodat hij of zij je kan vertellen wat comfortabel is.

2. Safe words!

In de BDSM-scene is het gebruikelijk dat partners voor de seks een safe word kiezen. Deze woorden worden gebruikt om aan te geven dat je wilt stoppen of het rustiger aan wilt doen zonder de stemming te verbreken.

Het gebruik van een ballgag beperkt de mogelijkheid van een van jullie om te praten, je zult dus een non-verbaal signaal moeten kiezen. De drager kan dit signaal gebruiken om aan te geven dat de partner moet stoppen of de ballgag moet verwijderen. 

Dat kan een handsignaal zijn, een tik op de rug, of een hoorbaar signaal zoals een hoog stemgeluid. Als de geknevelde partner vastgebonden is en zijn handen niet kan gebruiken, is een hoofdsignaal ook een optie. Bijvoorbeeld heel vaak nee schudden.

3. Vermijd het gebruik van een ballgag als je verkouden bent. 

Misschien niet het eerste waar je aan zult denken, maar absoluut geen aanrader. Aangezien je niet door je mond kunt ademen terwijl je de meeste ball gags draagt, gebruik er dan geen als je verkouden bent en je neus dicht zit. De reden hiervoor hoef ik vast niet uit te leggen.

4. Laat de persoon met een mondknevel in zijn mond nooit alleen.

Het kan zijn dat de drager van de gag de mondknevel niet zelf kan verwijderen als je fysieke dwangmiddelen gebruikt. Daarom is het van cruciaal belang dat je je geknevelde partner nooit alleen laat, zodat hij of altijd iemand in de buurt heeft om de ball gag te verwijderen als dat nodig is.

5. Gebruik andere speeltjes als je er klaar voor bent. 

Als je voor het eerst experimenteert met BDSM, is het gebruik van een ball gag zeker een goed begin. Maar als je je eenmaal op je gemak voelt met de ball gag en andere elementen van BDSM wilt verkennen, overweeg dan om andere seksspeeltjes in je rollenspel op te nemen. Dit kunnen toys zijn zoals een blinddoek, handboeien of tepelklemmen.

4) Veelgestelde vragen

Heb je nog meer vragen over de ball gag? Laat het ons vooral weten!

Waar kan ik een ball gag kopen?

Je koopt al je sex toys discreet en anoniem bij EasyToys.nl. Veel keuze, goede prijzen en je pakketjes worden discreet geleverd. Wel zo prettig als je niet alleen woont. Bekijk hier het gehele assortiment voor een betere indruk.

Wat is de beste gag?

Dat ligt helemaal aan jouw wensen en ervaring! Voor beginners raden we altijd de normale variant met een bal. Als je wat meer ervaren bent kun je bijvoorbeeld kiezen voor de penis gag.

Is een ball gag gevaarlijk?

Dat ligt helemaal aan jullie. Wanneer je het speeltje correct gebruikt hoef je je geen zorgen te maken. Dat gezegde hebbende is er natuurlijk altijd een risico wanneer je een groot voorwerp in je mond stopt. Gebruik het speeltje dan ook alleen als je je er comfortabel bij voelt én je partner vertrouwt.

Wat is een gagball?

Een gagball is een speeltje dat wordt gebruikt in BDSM spel. Het is meestal een bal, vaak gemaakt van rubber of siliconen, die in de mond van een persoon wordt geplaatst om te voorkomen dat diegene kan praten of geluid kan maken. De gagball wordt vaak gebruikt als onderdeel van dominantie spel waarbij de onderdanige partner de gagball draagt om de communicatie te beperken en een gevoel van machteloosheid en overgave te bevorderen.