Anaal spoelen: tips en de beste anale douche

Iedereen die wel eens aan anale seks heeft gedacht denkt ook tot zekere mate aan heel het poep dingetje. Hoe vervelend het voor sommige ook is, het hoort er nou eenmaal bij. Dit neemt niet weg dat het een probleem moet zijn.

Terwijl veel mensen hopen dat alles schoon is na een douche beurt, kun je altijd nog een anale douche gebruiken. Door anaal te spoelen verwijder je resten in de anus en kun je beide met een gerust gevoel beginnen aan de anale seks.

1. Waarom anaal spoelen?

Anaal spoelen is niet alleen een hygiëne dingetje, maar zorgt er ook voor dat jullie beide een fijn gevoel hebben voordat je aan de anale seks begint. Door anaal te spoelen ben je er zeker van dat er geen viezigheid achterblijft en hoef je er ook niet over na te denken!

Daarnaast is het een kleine moeite en los je er (voor de meeste onder ons) grote problemen mee op. Je zult merken dat je zelfverzekerder begint aan jullie avontuur. Je anus schoonmaken kan op verschillende manieren, maar een anale douche is veruit de meest grondige manier. De anale douche wordt in medische termen ook wel een klysma genoemd.

2. Wat is de beste anale douche?

Anaal spoelen is vrij simpel. Om je anus schoon te spoelen heb je alleen een anale douche nodig. Een anale douche kun je eigenlijk vergelijken met een pipet. Het is een soort ronde rubberen bol met aan het uiteinde een dun verleng stuk.

Je vult de anale douche met water, brengt het dunne uiteinde aan in de anus en knijpt deze vervolgens leeg. Op deze manier spoel je eventuele resten weg en maak je jezelf van binnen schoon. Door deze handeling een paar keer te herhalen zorg je ervoor dat er geen viezigheid blijft hangen.

Een anale douche is een echte must als jij en je partner van anale seks houden. Ook als je veel anale seksspeeltjes hebt is een anale douche een aanrader.

De anale douche(s) die ik kan aanraden zijn van het merk EasyToys. De anale douche zijn handig in gebruik, je hebt keuze uit meerdere maten, maar zijn ook zeer makkelijk op te bergen. Daarnaast kun je deze oppikken voor een relatief klein bedrag.

Gebruik je jouw anale douche sporadisch en ben je op zoek naar een prijs-vriendelijke anale douche die de klus klaart? Kies dan voor de kleine zwarte anaal douche die je nu met 50% korting op kunt pikken voor maar een tientje.

budget anale douche easytoys

Ben je van plan regelmatig je anus te spoelen? Dan is een wat kwalitatievere variant geen overbodige luxe. In dat geval gaat mijn voorkeur uit naar deze Power Douche. Het materiaal is steviger en gaat dus langer mee, ook zorgt het kleinere formaatje voor meer gemak tijdens het anaal spoelen zelf. Je betaalt hier iets meer voor, maar je bent verzekerd van de beste kwaliteit.

power anale douche

Deze douche is overigens ook vaginaal te gebruiken. Een soort 2 in 1 douche dus! Zorg er uiteraard wel goed voor dat je deze goed afspoelt als je zowel vaginaal als anaal gaat spoelen.

Je hebt meerdere soort gereedschap om anaal te spoelen. Naast kleine douches kun je ook een verlengstuk gebruiken die je op douche slang kan draaien. Je kunt gemakkelijk de douchekop eraf en schroeven en de anale douche erop draaien. Erg makkelijk om te gebruiken!

P.S. Zorg er wel voor dat je de kraan niet te hard zet als je de anale douche hebt ingebracht.

Naast de douches van EasyToys zijn er nog een aantal andere betrouwbare merken op de markt, zoals Nexus, California Exotic Novelties en CleanStream. Check altijd de reviews van andere gebruikers en de beschrijving om te bepalen of het een anale douche is die bij jou past.

3. Hoe moet je anaal spoelen?

Nu je een anale douche hebt kun je beginnen met het spoelen. Ik zal je stap voor stap uitleggen hoe je dit het makkelijkste kan doen. Het enige wat je nodig hebt is een privé ruimte, water en de anale douche.

Wanneer je voor het eerst gaat spoelen kan je wat gespannen zijn. Hierdoor trekt de anus meestal ook samen. Heb je hier last van? Doe één minuut wat ademhalingsoefeningen om jezelf te ontspannen.

  1. Ga in de douche of het bad staan waar het water uiteindelijk makkelijk kan wegspoelen. Zorg dat je een been ergens op kan staan zodat je er beter bij kan en de anus makkelijker te bereiken is met de douche.
  2. Vul de anale douche met water.
  3. Maak het stuk dat je gaat inbrengen schoon met water en ontspan. Breng vervolgens het verleng stuk in je anus, adem uit terwijl je dit doet.
  4. Knijp in het rubberen stuk en spuit het water leeg.
  5. Hou het water een paar seconden vast voordat je het weer loslaat.
  6. Herhaal tot het water wat uit je anus komt schoon is.

Tip: Als het inbrengen moeizaam gaat of pijn doet kun je een klein beetje glijmiddel op de anale douche smeren voordat je deze in je anus stopt.

Best simpel, toch? De eerste keer spoelen is waarschijnlijk erg onwennig. Probeer te ontspannen en doe alles stapje voor stapje. Je zult al gauw merken dat het een eenvoudig proces is.

Wanneer je het vaker doet krijg je er ook wel enige handigheid is. Het is een kwestie van een paar keer oefenen en kijken wat het makkelijkste werkt voor jou.

Bekijk je liever een nog wat uitgebreidere uitleg? Check hieronder een korte video over hoe je stap-voor-stap je anus spoelt.

Wanneer je je toch nog wat onzeker voelt kun je ook altijd aan een van je vrienden (of bedpartner) vragen hoe het moet indien zij het weten. Ze kunnen je vast gerust stellen en wat tips geven.

Wanneer je jouw anus hebt gespoeld, kun je eventueel de rest van je anus schoonmaken. Wanneer je onder de douche staat doe je dit gemakkelijk met je handen en water. Een heel klein beetje zeep kan ook.

4. Is een anaal douche veilig?

Ja, anaal spoelen is veilig. Anaal spoelen doe je wel met water, ga geen zeepsop of andere middelen gebruiken. Water is natuurlijk en je lichaam zal hier niet van schrikken. Als je iets van zeep of andere onnatuurlijke middelen gebruikt om te spoelen is er kans op ontsteking of irritatie.

Ga niet meer als 2 of 3 keer per week anaal douchen en spoelen. Ga je het te vaak doen loop je het risico dat je de binnenkant van je anus beschadigd. Dit doe je omdat je dan te vaak gezonde bacteriën gaat wegspoelen. Deze goedaardige bacteriën zorgen voor een gezonde werking van je anus en kun je verstoren door te vaak te spoelen.

Een ander belangrijk punt is dat je een anale douche alleen voor JOU gebruikt. Deel deze dus niet met je bedpartner. Het is makkelijk om even die van iemand anders te gebruiken voordat jullie seks gaan hebben, maar dit kan serieuze gezondheidsrisico’s met zich meebrengen in de vorm van SOA’s.

Koop dus je anale douche voor jezelf en leen deze nooit uit, hoe goed je de persoon ook kent.

5. Moet je anaal spoelen?

Nee, anaal spoelen is niet per se nodig. Veel mensen hebben echter wel de voorkeur omdat het hygiënisch is en een gevoel van zekerheid geeft. Het stel je gerust wanneer je verwacht anale seks te hebben, maar ook wanneer je voor de eerste keer een buttplug wilt gebruiken.

Sommige mensen voelen zich comfortabel genoeg zonder te spoelen, en ervaren geen ongemak tijdens anal play. Het is een persoonlijke keuze en hangt af van jou- of jullie voorkeur.

Het is nou eenmaal het menselijk lichaam, als je niet anaal spoelt zal het heus geen bende worden maar loop je wel het risico dat er wat resten blijven hangen. Overleg dit gewoon goed met je partner en zorg dat jullie beide comfortabel zijn.

6. Veelgestelde vragen over de anaal douche

Wat is de beste anaal douche?

Persoonlijk is de Power Douche mijn favoriet. Deze intieme douche is zowel geschikt voor je anus als vagina, en is qua formaat perfect. Hij is wat groter, maar hierdoor hoef je je rug ook niet helemaal te draaien. Ik kan er gewoon perfect bij omdat die net wat langer is.

Is het de beste manier om de anus schoon te maken?

Een anaal douche is de meest praktische manier om je anus schoon te spoelen. Zodra je het hulpmiddel wat vaker hebt gebruikt zul je merken dat deze onmisbaar is voor anal play.

Waar kan ik een anale douche kopen?

Ik koop al mijn sex toys en intieme hulpmiddel bij EasyToys. Ze hebben het grootste assortiment van Nederland, maar leveren daarna ook nog alles discreet en anoniem. Super chill als je bijvoorbeeld nog thuis woont of huisgenootjes hebt.

Aangezien je misschien nog niet wist hoe je anaal moet spoelen ben je hoogstwaarschijnlijk ook een beginner op het gebied van anale seks. Geen stress! Ik heb een artikel die elke punten behandeld op het gebied van anale seks waardoor je zeker weet dat de eerste keer een succes gaat worden!