Anaal spoelen | Tips en de beste anale douche

Iedereen die wel eens aan anale seks heeft gedacht denkt ook tot zekere mate aan heel het poep dingetje. Hoe vervelend het voor sommige ook is, het hoort er nou eenmaal bij. Dit neemt niet weg dat het een probleem moet zijn.

Terwijl veel mensen hopen dat alles schoon is na een douche beurt, kun je altijd nog een anale douche gebruiken. Door anaal te spoelen verwijder je resten in de anus en kun je beide met een gerust gevoel beginnen aan de anale seks.

1. Waarom anaal spoelen?

Anaal spoelen is niet alleen een hygiëne dingetje, maar zorgt er ook voor dat jullie beide een fijn gevoel hebben voordat je aan de anale seks begint. Door anaal te spoelen ben je er zeker van dat er geen viezigheid achterblijft en hoef je er ook niet over na te denken!

Daarnaast is het een kleine moeite en los je er (voor de meeste onder ons) grote problemen mee op. Je zult merken dat je zelfverzekerder begint aan jullie avontuur.

2. Wat is de beste anale douche?

Anaal spoelen is vrij simpel, je hebt alleen een anale douche nodig. Een anale douche kun je eigenlijk vergelijken met een pipet. Het is een soort ronde rubbere bol met aan het uiteinde een verleng stuk.

Je vult de anale douche met water, brengt het aan in de anus en knijpt deze vervolgens leeg. Op deze manier spoel je eventuele resten weg en maak je jezelf van binnen schoon. Door deze handeling een paar keer te herhalen zorg je ervoor dat er geen viezigheid blijft hangen.

Een anale douche is een echte must als jij en je partner van anale seks houden. Ook als je veel anale seksspeeltjes hebt is een anale douche een aanrader.

De anale douche die ik je kan aanraden is die van Teazers. De anale douche is makkelijk op te bergen, simpel te gebruiken en werkt voor zowel vrouwen als mannen. Daarnaast kun je deze gewoon kopen voor een tientje.

anaal douche

Deze douche is overigens ook vaginaal te gebruiken. Een soort 2 in 1 douche dus! Zorg er uiteraard wel goed voor dat je deze goed afspoelt als je zowel vaginaal als anaal gaat spoelen.

Je hebt meerdere soort gereedschap om anaal te spoelen. Naast kleine douches kun je ook een verlengstuk gebruiken die je op douche slang kan draaien. Je kunt gemakkelijk de douchekop eraf en schroeven en de anale douche erop draaien. Erg makkelijk om te gebruiken!

P.S. Zorg er wel voor dat je de kraan niet te hard zet als je de anale douche hebt ingebracht.

3. Hoe moet je anaal spoelen?

Nu je een anale douche hebt kun je beginnen met het spoelen. Ik zal je stap voor stap uitleggen hoe je dit het makkelijkste kan doen. Het enige wat je nodig hebt is een privé ruimte, water en de anale douche.

Wanneer je voor het eerst gaat spoelen kan je wat gespannen zijn. Hierdoor trekt de anus meestal ook samen. Heb je hier last van? Doe één minuut wat ademhalingsoefeningen om jezelf te ontspannen. Ready? Je bent klaar om anaal te spoelen:

  1. Ga in de douche of het bad staan waar het water uiteindelijk makkelijk kan wegspoelen, zorg dat je een been ergens op kan staan zodat je er beter bij kan.
  2. Vul de anale douche met water.
  3. Maak het stuk dat je gaat inbrengen schoon met water en ontspan. Breng vervolgens het verleng stuk in je anus, adem uit terwijl je dit doet.
  4. Knijp in het rubberen stuk en spuit het water leeg.
  5. Hou het water een paar seconden vast voordat je het weer loslaat.
  6. Herhaal tot het water wat uit je anus komt schoon is.

Tip: Als het inbrengen wat lastig gaat gebruik dan een klein beetje glijmiddel en smeer het op de anale douche.

Best simpel toch? De eerste keer spoelen is waarschijnlijk even wennen. Probeer te ontspannen en doe alles stapje voor stapje. Je zult al gauw merken dat het vrij simpel is. Als je het vaker hebt gedaan zul je merken dat je er handig in zult worden. Het is een kwestie van een paar keer oefenen en kijken wat het makkelijkste werkt voor jou. Je hoeft zeker niet dagelijks anaal te douchen dus doe het alleen als het echt nodig is.

4. Is een anaal douche veilig?

Ja, anaal spoelen is veilig. Anaal spoelen doe je wel met water, ga geen zeepsop of andere middelen gebruiken. Water is natuurlijk en je lichaam zal hier niet van schrikken. Als je iets van zeep of andere onnatuurlijke middelen gebruikt om te spoelen is er kans op ontsteking of irritatie.

Ga niet meer als 2 of 3 keer per week anaal douchen en spoelen. Ga je het te vaak doen loop je het risico dat je de binnenkant van je anus beschadigd. Dit doe je omdat je dan te vaak gezonde bacteriën gaat wegspoelen. Deze bacteriën zorgen voor een gezonde werking en kun je verstoren door te vaak te gaan spoelen.

Hou het gewoon bij anaal spoelen voordat je seks gaat hebben en dan is er niks aan de hand.

5. Moet je anaal spoelen?

Nee, anaal spoelen is niet per se nodig. Veel mensen hebben echter wel de voorkeur omdat het hygiënisch is en een gevoel van zekerheid geeft.

Het is nou eenmaal het menselijk lichaam, als je niet anaal spoelt zal het heus geen bende worden maar loop je wel het risico dat er wat resten blijven hangen. Overleg dit gewoon goed met je partner en zorg dat jullie beide comfortabel zijn.

6. Veelgestelde vragen over de anaal douche

Wat is de beste anaal douche?

Persoonlijk is de Power Douche mijn favoriet. Deze intieme douche is zowel geschikt voor je anus als vagina, en is qua formaat perfect. Hij is wat groter, maar hierdoor hoef je je rug ook niet helemaal te draaien. Ik kan er gewoon perfect bij omdat die net wat langer is.

Is het de beste manier om de anus schoon te maken?

Een anaal douche is de meest praktische manier om je anus schoon te spoelen. Zodra je het hulpmiddel wat vaker hebt gebruikt zul je merken dat deze onmisbaar is voor anal play.

Waar kan ik een anale douche kopen?

Ik koop al mijn sex toys en intieme hulpmiddel bij EasyToys. Ze hebben het grootste assortiment van Nederland, maar leveren daarna ook nog alles discreet en anoniem. Super chill als je bijvoorbeeld nog thuis woont of huisgenootjes hebt.

Aangezien je misschien nog niet wist hoe je anaal moet spoelen ben je hoogstwaarschijnlijk ook een beginner op het gebied van anale seks. Geen stress! Ik heb een artikel die elke punten behandeld op het gebied van anale seks waardoor je zeker weet dat de eerste keer een succes gaat worden!