Anaal kralen: een handleiding en de beste soorten

Op zoek naar een anaal speeltje? Zoek niet verder! Anaal kralen zijn dé ideale anal toy voor zowel beginners als meer ervaren gebruiker. Om je op weg te helpen hebben wij alle informatie voor je onder elkaar gezet én een overzicht gemaakt van de beste anaal kralen van dit moment.

1) Wat zijn anale kralen?

Anale kralen, ook wel anal beads genoemd, zijn verschillende kleine bollen die aan een koord aan één uiteinde zijn bevestigd. Anaal kralen worden in de anus ingebracht, en door het handvat aan het uiteinde kunnen ze gemakkelijk eruit worden getrokken. Het inbrengen en verwijderen van de anale kralen stimuleert de gevoelige zenuwen van de anus waardoor het een fantastisch seksspeeltje is.

Anaal kralen variëren qua formaat van klein tot groot. We vertellen je straks meer over de beste maten, maar deze kies je op basis van je ervaring met anal play. Je kunt daarnaast ook kiezen voor kralen waarvan de bolletjes steeds groter worden. De kralen worden langzaam in de anus ingebracht en er met verschillende snelheden uitgetrokken voor of tijdens het orgasme.

Voor anale kralen is ook geen partner nodig – ze kunnen namelijk een leuke aanvulling zijn op je solo masturbatie sessies. Als je nieuw bent met anale stimulatie, kan het gebruik van anale kralen in je eentje een makkelijker manier zijn om te wennen aan de stimulatie.

2) Wat is het verschil tussen anaal kralen en buttplugs?

In essentie zijn het allebei anaal speeltjes die gemaakt zijn voor anale stimulatie. Het verschil zit hem in de manier waarop je ze gebruikt. De buttplug is een speeltje dat in wordt gebracht en vervolgens op zijn plaats blijft zitten. De kralen zijn juist gemaakt om meer mee te bewegen.

Je kunt ze er dus langzaam uittrekken, of heel snel. Door de kralen te bewegen zorg je namelijk voor de stimulatie waar de anaal kralen om bekend staan. Het gevoel van de verschillende balletjes die eruit worden getrokken is een unieke stimulatie. Dat gezegd hebbende kan je natuurlijk helemaal zelf bepalen hoe jij je speeltjes gebruikt.

3) Anaal kralen kiezen die bij jou passen

Vandaag de dag is het assortiment van seksspeeltjes onwijs groot. Je hebt dan ook veel keuze als het aankomt op anale speeltjes. Om je op weg te helpen hebben wij de beste anaal kralen voor je onder elkaar gezet.

3.1) Anaal kralen voor beginners

Wanneer je nog weinig ervaring hebt met anal play of nog nooit een anale kralen hebt gebruikt, kan een nieuwe toy kiezen wat overweldigend zijn. Er is super veel keus, maar daarnaast moet je ook nog een speeltje vinden dat bij jou past.

Geen zorgen! Er zijn genoeg beginners speeltjes die je op gemakje kunt ontdekken. Onderstaande anaal kralen zijn van het merk Black Velvets en zijn een uitstekende keuze voor beginners.

anaal kralen

Over het speeltje

Deze anal beads zijn gemaakt van zijdezacht siliconen. Een goed materiaal voor elk seksspeeltje, maar zeker voor anale speeltjes. De ketting is lang, maar de balletjes zijn kleiner qua omtrek. Op deze manier kan je op gemakje experimenteren met de verschillende formaten kralen.

Begin met de eerst 2 tot 3 kralen, en naarmate je wat vaker het speeltje hebt gebruikt kun je eventueel verder gaan. Op deze manier kun je wennen aan de stimulatie, maar ook aan de verschillende groottes. 

Aan het einde van de ketting zit een trekring waardoor je het speeltje makkelijk kunt vasthouden. Wanneer de kralen er in zitten kun je met deze kring ook gemakkelijk de kralen eruit trekken. Dit zorgt voor een onwijs prettige stimulatie.

3.2) Anal plug met kralen

Dit speeltje is een van onze persoonlijke favorieten. Het is namelijk een mix van een buttplug en anaal kralen! Het is een soort buttplug die voorzien is van een geribbelde schacht in de vorm van kralen.

anale kralen buttplug

Over het speeltje

Het speeltje is bedekt in zwart zijdezacht siliconen. De siliconen in combinatie met glijmiddel zorgen nu eenmaal voor een heerlijke sensatie. Het speeltje is erg stevig, maar nog steeds zeer flexible. Hierdoor geeft de toy een goed ‘gevuld’ gevoel, maar beweegt die wel mee.

De kralen zijn in het begin wat kleiner, maar worden in het midden steeds groter. Daarna neemt het formaat weer af. Door de handige trekring kun je ook met deze toy de kralen er in één keer uit trekken. Een stimulatie die dit speeltje echt kenmerkt.

3.3) Anaal beads met hartjes | Scherp geprijsd

Wanneer je opzoek bent naar kralen in een unieke vorm dan is deze toy een echte aanrader. Het speeltje heeft niet de traditionele ronde kralen, maar in de vorm van hartjes! Dit zorgt voor een onwijs fijn, maar ook stijlvol speeltje.

anal beads

Over het speeltje

Het speeltje komt uit de anal collection van EasyToys zelf, je kunt dus rekenen op een kwalitatief speeltje. Net als de andere toys is ook dit speeltje gemaakt van flexibel siliconen.

Doordat de kralen in de vorm van hartjes zijn krijg je ook gelijk een andere vorm van stimulatie. Het gevoel is niet echt uit te leggen, maar door net wat extra weerstand zijn de orgasmes super intents. 

Het speeltje is vrij klein, waardoor het perfect is voor beginners. Je brengt ze gemakkelijk in en ze zijn ook weer eenvoudig te verwijderen door de trekring aan het uiteinde. Daarnaast is het speeltje ook nog eens onwijs scherp geprijsd.

4) Anaal kralen gebruik je zo

Wanneer je een geschikt paar anal beads hebt gevonden is het tijd voor de fun part; je nieuwe speeltje uitproberen!

Zoals bij elk seksspeeltje, en vooral bij anale speeltje, moet je glijmiddel gebruiken – veel glijmiddel! Kies voor een anaal glijmiddel op waterbasis (dat is dikker dan het standaard glijmiddel op waterbasis) of siliconen glijmiddel. Niet alle siliconen glijmiddelen en siliconen speeltjes gaan goed samen, dus doe van tevoren een test of gebruik in plaats daarvan glijmiddel op waterbasis. Het is dus aan te raden om voor de zekerheid te kiezen voor glijmiddel op waterbasis wanneer je anaal kralen van siliconen hebt gekocht.

Begin altijd klein en ga langzaam. Begin met de kleinste kraal door hem een paar keer in te brengen en te verwijderen, voordat je naar een grotere kraal gaat. Natuurlijk zijn alle groottes niet voor iedereen haalbaar of wensel. Het belangrijkste is dat je naar je lichaam luistert.

Als je nerveus bent of moeite hebt om de anaal kralen in te brengen, concentreer je dan op diep ademhalen. Het is belangrijk dat jij, maar ook je lichaam ontspannen is.

5) Het schoonmaken van je speeltje

Je seksspeeltjes schoonmaken na elk gebruik is een must. Je moet het speeltje meteen wassen zodat bacteriën niet blijven hangen. Gebruik een milde antibacteriële zeep (of toycleaner) en heet water, en zorg ervoor dat je alle plekjes grondig schoonmaakt. Je kunt de kralen ook in de vaatwasser doen indien het materiaal er geschikt voor is.

Het is ook belangrijk te weten dat anale kralen niet geschikt zijn om te delen met andere. Het is het beste als jij en je partner een eigen setje hebben die goed schoon is en alleen in de anus wordt ingebracht.

Ben je dus bewust van de gevaren van het níét schoonmaken van je speeltjes. Hoewel je anaal kralen in principe zou kunnen gebruiken voor je vagina is het niet aan te raden. Hou de twee gescheiden en kies voor vaginale balletjes.

Wanneer bacteriën van de anus in de vagina komen kan dit voor veel nare problemen zorgen. Better safe than sorry!