Alles wat je moet weten over een orgasme via de clitoris!

De clitoris, dat oh zo kleine plekje dat voor de meeste mannen nog wel eens knap lastig te vinden is. Herkenbaar? Geen zorgen, de clitoris is lastig te vinden zonder de juiste informatie. Als jij eenmaal weet waar de clitoris zit gaat een hele nieuwe wereld voor je open.

Weten waar de clitoris zit is voor zowel de vrouw als man belangrijk. Als vrouw kun jij masturberen door de clitoris te stimuleren, en als man kun jij je vrouwelijk partner een heerlijk orgasme bezorgen. Al met al genoeg reden om jezelf eens goed te verdiepen (letterlijk en figuurlijk) in de clitoris!

1. Wat is de clitoris?

De clitoris is voor veel vrouwen het meest gevoelige plekje in het lichaam op seksueel gebied. Dit wist je waarschijnlijk al, om meer te weten te komen over dit mini plekje duiken we eens verder in de vraag: Wat is de clitoris?

Laten we beginnen met een leuk weetje, weet jij toevallig waar het woord clitoris vandaan komt? Het betekent ‘sleutel’ en is afgeleid van het Griekse woord ‘Kleitoris’.

De clitoris is onderdeel van het vrouwelijke geslachtsorgaan, namelijk de vulva. De clitoris is maar voor een klein deel zichtbaar, het zichtbare deel ligt aan de bovenkant van de binnenste schaamlippen.

Het zichtbare gedeelte wordt ook wel de glans-clitoris genoemd omdat het op een klein glimmend bolletje lijkt. De clit heeft erg veel zenuwuiteinden en is gevoelig indien een vrouw seksueel opgewonden raakt.

wat is de clitoris

Als de vrouw opgewonden raakt stroomt er meer bloed naar de clitoris. Je zult dan een grote clitoris zien en we kunnen dit dus ook wel de vrouwelijke erectie noemen. Indien een vrouw erg opgewonden is en er veel bloed naar het uiteinde stroomt kan de clit een stuk groter worden dan normaal en gaan opzwellen. Dit is volkomen normaal en heeft zo zijn voordelen aangezien je dit kleine bolletje op deze manier een stuk makkelijker kunt vinden!

2. Waar zit de clitoris?

Nu we weten waar de clit goed voor is, is het tijd om te achterhalen waar we dit kleine glimmende bolletje kunnen vinden. Het vinden van de clitoris is de eerste keer wat lastig, maar geen zorgen, oefening en zoeken baart kunst!

Zoals hierboven eerder is genoemd kun je de clit vinden aan de bovenkant van de binnenste schaamlippen. Hier komen beide schaamlippen samen en zul je een soort dakje vinden waar de clitoris onder zit.

Als een vrouw nog niet opgewonden is kan deze vrij klein zijn. Dit betekent niet dat je de clit niet kunt vinden en stimuleren. Als je eenmaal weet hoe deze aanvoelt zul je het nooit meer verleren.

Het is namelijk echt een klein rond zacht bolletje, als de clitoris hebt gevonden dan kun je deze duidelijke herkennen aan de ronde vorm en de wat zachte textuur.

Als het je eerste keer is kun je het als volgt aanpakken. Zet je vinger rond de opening van de vagina. Ga langzaam omhoog, je zult nu merken dat je vinger tussen de 2 binnenste schaamlippen zit, je bent er bijna!

waar zit de clitoris

Als je tussen de schaamlippen blijft zul je merken dat het steeds wat nauwer wordt en ze naar elkaar toe groeien, hier waar de lippen samenkomen zul je de clitoris vinden.

Als man of vrouw op zoek naar de clitoris bij je partner en weet je eigenlijk niet zo goed wat je aan het doen bent? Praat met haar! Zij weet in de meeste gevallen als geen ander waar haar clit zit, vraag om een duwtje in de juiste richting. Schaam je er niet voor, hoe meer je weet, hoe meer genot zij zal beleven.

3. De clitoris stimuleren

Wat is de clitoris? Check. Waar zit de clitoris? Check! We zijn al een heel eind op weg. Met bovenstaande informatie ben je goed voorbereid op het echte werk, namelijk de clitoris stimuleren en jezelf of haar laten klaarkomen!

Weten waar de clit zit is een ding, op de juiste manier dit gevoelige plekje stimuleren is een ander verhaal.

De meest gemaakte fout komt vaak voor omdat mensen vergeten hoe gevoelig de clitoris is. Het plekje heeft 8.000 zenuwuiteinden, dat zijn er 2x zoveel als de eikel van de man. Dus mannen… zou jij het fijn vinden als iemand als een debiel over jouw eikel begint te wrijven?

Wat ik hiermee probeer te zeggen is dat de clit een heel gevoelig plekje is waar zorgvuldig mee om gegaan moet worden. Voor de ene vrouw is het weer wat gevoeliger dan de ander dus houdt hier rekening mee.

Er zijn meerdere manieren om de clitoris te stimuleren! Hieronder zal ik verschillende manieren toelichten zoals het gebruiken van seksspeeltjes, je vingers en je tong!

3.1 Vingeren van de clitoris

Als je nog weinig ervaring hebt is het gebruiken van je vingers een perfecte manier om te leren hoe je de clitoris juist moet stimuleren. Door je handen te gebruiken kun je voelen of je op de juiste plek zit, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld speeltje wat het net wat lastiger maakt.

Ik heb je zojuist uitgelegd hoe je de clitoris kan vinden, ook weet je dat het plekje erg gevoelig is. Met dit in het achterhoofd kunnen we beginnen met de stimulatie!

Ik ga er even vanuit dat jij een man of vrouw bent en je de clitoris van je partner wil stimuleren (solo masturbatie kan uiteraard ook).

Door de gevoeligheid van de clit is het van belang om wat glijmiddel of spuug te gebruiken tijdens het stimuleren. Niet alleen de vagina heeft vocht nodig, heel de vulva is erg gevoelig dus vandaar is het altijd slim om deze vochtig te maken met spuug, glijdmiddel of vocht van de vrouw.

gevoelige clitoris

Als je geen glijmiddel bij de hand hebt kun je op je hand spugen en dit over de clitoris heen wrijven. Het zal een stuk makkelijker gaan, maar ook veel beter aanvoelen voor je partner. Hoe natter hoe beter!

Het belangrijkste weet je ondertussen al. Op dit moment is het gewoon experimenten en kijken wat je partner fijn vindt. Begin in ieder geval erg rustig, weinig druk en maak lichte bewegingen rondom de clit.

Je kunt cirkelvormige bewegingen maken met 1 of 2 vingers. Het gebruiken van 2 vingers is een stuk makkelijker omdat je zo zeker weet dat je de clitoris stimuleert, met 1 vinger heb je nog wel eens de kans dat je er net langs zit of maar de helft meepakt. Je geeft haar dus als het ware een clitoris massage.

Begin met een rustige opbouw, als je merkt dat ze het lekker vindt kun je iets meer druk uitoefenen of wat sneller je vingers bewegen. Vraag ook hier wat je partner fijn vindt. Probeer samen te experimenten om zo de juiste stimulatie te vinden die het beste bij haar past.

3.2 Clitoris stimulators en vibrators

Als je voor de volle 100% voor een heerlijk orgasme via de clitoris wil gaan moet je een clitoris stimulator of vibrator proberen. De laatste jaren zijn er onwijs veel nieuwe speeltjes bijgekomen die echt een must-try zijn.

Door een clitoris vibrator of speeltje te gebruiken zul je een hele nieuwe vorm van stimulatie ervaren. Je kent waarschijnlijk de bekende speeltjes met trillingen, maar wist je dat er ook meer was? Ik zal een paar speeltjes toelichten die echt op je wishlist moeten staan.

3.2.1 luchtdrukvibrator

Het speeltje wat ik niet vaak genoeg kan aanbevelen is de luchtdruk vibrator. De techneuten in de sekstoy industrie hebben zeker niet stil gezeten, deze vibrator stimuleert de clitoris namelijk met pulserende luchtdrukgolven.

Klinkt allemaal heel ingewikkeld, I know. Het belangrijkste is dat dit speeltje letterlijk en figuurlijk wonderen verricht. Het is verkozen tot de Beste toy van 2022 en heeft de meest bizarre reviews die je kunt vinden.

Alles weten over deze toy? Bekijk mijn Satisfyer Pro 2 Review.

Aan de foto zie je waarschijnlijk al dat deze luchtdrukvibrator maar op een ding de focus legt, namelijk de clitoris. Het siliconen kapje zet je op de clit zodat deze volledig is afgesloten. Als je de vibrator aanzet zal deze de clitoris zachtjes naar binnen zuigen en beginnen de pulserende luchtdrukgolven.

3.2.2 MyMagicWand

clitoris vibrator

Dit speeltje is een echte clitoris stimulator. Op het eerste gezicht ziet die er misschien wat gek uit, het speeltje is namelijk ook een stuk groter dan de doorsnee vibrator.

Er zit best een komisch verhaal achter de ‘Magic wand’. In eerste instantie was dit seksspeeltje helemaal geen seksspeeltje, het werd namelijk gebruikt om stijve spieren mee te masseren.

De zachte ronde kop zorg voor flinke pulserende trillingen, als je dus echt spierpijn hebt is dus speeltje zelfs nog multifunctioneel (echt waar). Wel even goed schoonmaken uiteraard…

Maar waarom is de MyMagicWand eigenlijk zo’n fijn speeltje?

Ik zal het je vertellen. De zachte kop van de de Wand is een stuk anders dan de doorsnee vibrator die je op je clitoris legt. Door de kop en de krachtige trillingen kan bijna iedere vrouw een hoogtepunt bereiken met dit speeltje.

Het speeltje heeft 6 verschillende standen, genoeg keus dus! Je kan dit speeltje daarnaast ook gebruiken om andere plekken op je lichaam te stimuleren door de fijne trillingen.

Deze clitoris vibrator is super krachtig en dat is eraan af te zien, het speeltje is namelijk best wel groot, 32 centimeter om precies te zijn. Ook zit er nog een snoer aan met stekker, het speeltje is dus niet draadloos.

Het snoer is 3.5 meter lang dus moet geen probleem zijn om te gebruiken. Er zijn overigens ook draadloze Wand’s als je dat liever hebt.

Al met al is dit een heel fijn speeltje om te hebben. Er zijn veel mogelijkheden door de multifunctionaliteit van het speeltje en het doet gewoon wat het moet doen, de clitoris heerlijk stimuleren. Liever een wat kleiner speeltje voor de clitoris? Dan kun je altijd nog de Zumio S Spirotip proberen.

3.3 Oraal de clit stimuleren

We hebben zojuist al een aantal manieren behandeld hoe je het beste de clitoris kan stimuleren. Een manier die nog in dit rijtje ontbreekt is de mond en tong. Het likken, zuigen of zoenen van de clitoris voelt namelijk heerlijk aan voor de vrouw.

Je kunt de clitoris op verschillende manieren oraal stimuleren. Het makkelijkste is om je tong hiervoor te gebruiken. Je doet eigenlijk hetzelfde als dat je met je vingers zou doen, maar nu met je tong.

Ga langzaam op en neer. Dit kan van boven naar beneden zijn, maar ook van links naar rechts. Let goed op hoe ze reageert op de bewegingen die je maakt. Als je merkt dat je op het juiste plekje zit en de juiste beweging maakt blijf daar dan eventjes. Vanaf deze positie kun je wat extra druk uitoefenen of net wat sneller gaan.

Naast het gebruiken van je tong kun je ook zachtjes op de clitoris zuigen. Je maakt zou je eigen persoonlijke luchtdruk vibrator!

Begin erg rustig, maak een kleine O vorm met je lippen en zetten deze vervolgens over de clitoris heen. Begin rustig te zuigen en let op haar reactie. Vind zet het lekker? Ga door en zuig eventueel wat harder.

Wist je dat je ook je eigen vibrator kan maken met je mond? Neem haar clitoris in de mond en maak een ‘hmm’ geluid. Probeer het maar eens zonder een clit in je mond. Door het geluid dat je maakt voel zij extra vibraties.

Tijdens het oraal stimuleren van de clitoris kun je ook je vingers gebruiken om andere erogene zones van haar te stimuleren. Penetreer haar bijvoorbeeld met je vingers of streel haar borsten.

4. Clitoris stimuleren tijdens de seks

De clitoris krijgt vaak veel aandacht tijdens het voorspel, maar wordt daarna vaak vergeten. Wist je dat de clitoris op veel verschillende manieren gestimuleerd kan worden tijdens de seks?

Allereerst kun je de clitoris ook stimuleren met je penis! Als je penis stijf is dan kun je deze rustig over de clit wrijven van je partner. Dit kun je bijvoorbeeld doen in een missionarispositie.

clitoris stimuleren

Tijden de seks kun je de clitoris van de vrouw stimuleren met je handen of een seksspeeltje. Er zijn verschillende seksstandjes waarbij je dit makkelijk kunt doen. Mijn persoonlijke favoriet is doggy style.

Als jullie seks hebben in de doggy style positie kun je iets naar voren leunen. Je kunt zo gemakkelijk je hand onderlangs brengen en haar clitoris stimuleren vanuit deze positie. Zo stimuleer je haar clit en g-spot tegelijkertijd en kun je haar tot een heerlijk hoogtepunt laten komen.

Een ander seksstandje waarbij je makkelijk de clitoris kan stimuleren is missionaris. Laat je partner helemaal op haar rug liggen en ga zelf op je knieën zitten. Door iets naar achter te leunen is de clitoris een stuk beter bereikbaar.

Leg vervolgens je duim op haar clitoris en rust je andere 4 vingers op haar buik. Terwijl je haar penetreert kun je zachtjes over de clitoris wrijven om haar extra te stimuleren.

5. Weetjes over de clitoris die jij zeker niet wist.

  • Man of vrouw, we hebben allemaal een clitoris gehad. Yup, geloof het of niet maar het is echt waar. Bij ongeveer 12 weken krijgt de foetus een penis, in dat geval is het een jongetje. In de tijd daarvoor is iedereen in principe een meisje. Ja, jij daar met je grote pik, ook jij hebt een clitoris gehad.
  • Dat vrouwelijke hyena’s de grootste clitorissen hebben van alle zoogdieren? De clit van de hyena ziet er namelijk uit als een penis. Hij hangt buiten het lichaam en is duidelijk zichtbaar. Nog schokkender, de vrouwtjes baren ook hun kinderen door deze clit, dat staat gelijk aan een kind uit je penis persen. Too much information..?

De clitoris is een magisch plekje. Met de juiste kennis en wat oefening kun jij je vrouwelijke partner (of jezelf) een heerlijk orgasme bezorgen. Ga voorzichtig met de clit om want het is en blijft een gevoelig plekje.

Hoe stimuleer jij de clitoris? Laat het ons hieronder weten!