10 keer een origineel idee voor de eerste date!

Er valt niet omheen te draaien, een idee verzinnen voor de eerste date blijft lastig.

Er zijn zoveel dingen om aan te denken. Je wilt er goed uit zien, je moet een leuke outfit dragen, lekker ruiken en eventueel je kamer opruimen indien er een kans is dat je date daar aan het einde van de avond komt.

Daarnaast moet je op tijd zijn. Als je er eenmaal bent moet je de beste versie van jezelf laten zien. Je moet je date laten lachen maar ook weer niet het gesprek domineren. Probeer spontaan te zijn maar ook weer niet te overdreven.

Dan is er nog het gevreesde einde van de date. Knuffel je? Schud je de handen? Maak je plannen om elkaar nog een keer te zien? Kus je?

Daarnaast als jij de man bent ligt de verantwoordelijkheid in jouw handen om met een origineel idee te komen voor de eerste date. Natuurlijk willen vrouwen soms de eerste stap zetten en zullen ze zelf iets uitkiezen, maar de kans is groot dat je een inspraak hebt in hoe de date eruit gaat zien.

Nu vraag jij je waarschijnlijk af, wat te doen op een eerste date?

1. Food truck festival

Als er in de buurt een lokaal food truck festival is kan dit de perfecte locatie zijn voor een originele date. Food truck festivals zijn vaak leuk aangekleed en er hangt een gezellige en chillen sfeer. De verschillende keuzes in eten maakt het mogelijk om erachter te komen wat de andere wel en niet leuk vindt, daarnaast is het ook nog een date die je met een laag budget kan doen! Al met al een leuke idee voor de eerste date.

2. Game hal

Ik begrijp dat een game hal niet de beste plek is als de andere persoon niet van games houdt, maar er zijn weinig dates die zo relaxed en leuk zijn als deze. Samen kan je genieten van spelletjes, gek doen, en pak je wat hapjes en drankjes. Daarnaast zit er ook een competitief aspect aan wat kleine speelse spanning toevoegt waar je dan weer goed op kan inspelen door elkaar te plagen.

Air Hockey is vooral leuk omdat je beide flink aan de bak moet. Het spel bevat een leuk competitie-element maar blijft gewoon erg leuk en grappig. Wil je het nog leuker maken? Wed dan op het spel, de verliezer betaald de volgende ronde!

3. Escape room

Escape rooms zijn precies de originele en spannende activiteiten die zorgen voor een geweldige date. Je moet samenwerken om uit de kamer te komen waardoor je elkaar snelt leer kennen en het ijs al snel gebroken zal zijn. Ook komt er wat vertrouwen bij kijken, de combinatie van samenwerken en vertrouwen zorgt voor een sterke band.

Met zo’n unieke date idee zorg je voor herinneringen waardoor je elkaar niet snel zult vergeten en de kans op een tweede date veel groter is. Of het nu een lange termijn partner is of de eerste ontmoeting, een Escape Room is een geweldige manier voor een date!

4. Koffie drinken

Koffie is een optie met weinig risico’s, het is overdag en je zult in een verlicht café gezellig wat kunnen drinken en elkaar leren kennen. Iets drinken in een bar is goedkoop, maar kan ook overkomen als de makkelijke optie. We gaan er natuurlijk niet vanuit maar het is ook een goede plek om de date af te kappen als je niet helemaal klikt zoals je eerst had verwacht. Veel mensen komen niet verder als koffie qua idee voor de eerste date. Het kan goed werken maar zorg wel dat je hier de juiste persoon voor bent.

Het grootste probleem met een koffie date is dat het niet erg romantisch is. Een ontmoeting voor een kopje koffie is een activiteit zo onschuldig dat je het kan doen met vrienden. De truc is duidelijk maken dat je op date bent. Een goed idee is om een wat luxere en gezellige coffeeshop te kiezen in plaats van de Starbucks om de hoek. Als jullie het leuk hebben kun je vragen of ze zin heeft in een wandeling naar de dichtstbijzijnde ijssalon om te laten merken dat je haar leuk vindt en geïnteresseerd bent.

Check hier de beste 20 koffieplekjes in Nederland.

5. Bowlen

Bowlen is een goede balans tussen praten en actief bezig zijn wat makkelijk het ijs breekt. Het is leuk en biedt een kans voor fysiek contact, daarna kun makkelijk lachen met elkaar als het een keer fout gaat!

Er zijn ook een paar nadelen aan bowlen. Een daarvan is dat je date misschien geen zin heeft in een date met fysieke inspanning ook al is het iets simpels zoals bowlen. Ten tweede is dat het wat organisatie vereist: je moet een bowlingbaan vinden en een baan reserveren. Het zijn allemaal geen lastige dingen maar houd het in gedachten.

Als je allebei enthousiast bent kan het een leuke avond worden: koop wat hapjes en drankjes en leer elkaar op een speelvolle manier kennen.

6. Pretpark

Pretparken zijn net wat intenser dan wat drinken of een korte afspraak maar laten wel zien dat je je best wilt doen. Wat je in gedachten moet houden is dat de date wat langer zal duren, je kan niet zomaar de date afkappen, denk bij deze date aan minimaal een halve dag.

Daarentegen is een pretpark een heel makkelijke manier om elkaar te leren kennen, de date zal vanzelf gaan aangezien er veel te doen is en je tussendoor genoeg tijd hebt om elkaar te leren kennen. Als je merkt dat het klikt dan zal het voor jullie beide een geweldige dag worden en zit de kans er dik in dat jullie elkaar nog een keer gaan zien! Een pretpark is niet alleen een leuk idee voor de eerste date maar kan ook prima als 2e of 3e date.

7. Museum of tentoonstelling

Een date in een museum of bij een tentoonstelling scoort je gegarandeerd punten als je weet dat je date hier ook geïnteresseerd in is.  Zorg dat je wat onderzoek doet en kijkt welke tentoonstellingen de moeite waard zijn om te bezoeken. Als je echt indrukwekkend wilt maken lees je dan in over de artiest

Voor bonuspunten kun je ook de locatie koppelen aan de interesses van je date als je weet wat ze leuk vindt! Als je bijvoorbeeld op een date gaat met iemand die scheikunde studeert is een museum over wetenschap een goede match.

Dat gezegd hebbende is het niet nodig om hier te veel over na te denken. Zolang je een beetje onderzoek hebt gedaan en een tentoonstelling hebt gekozen die er interessant uitziet of goede recensies krijgt, moet het een geslaagde date worden!

8. Dierentuin

Of het nu de eerste, derde of tiende date is, dierentuinen zijn een geweldige plek voor een leuke en ontspannen date. Dierentuinen zijn gevarieerd genoeg om dingen interessant te houden en heeft genoeg te bieden voor een halve dag. Met een beetje voorbereiding en research zal het een onvergetelijke date worden.

Grotendeels van jullie tijd zal worden doorgebracht door te wandelen, het bekijken van dieren, en zitten op bankjes. Dit zijn de perfecte momenten om over het park, elkaar of het leven in het algemeen te praten. Als je even niet meer zo goed weet waar je het over moet hebben kun je altijd terugvallen op de dieren of dingen die om jullie heen gebeuren.

Wilde dieren kunnen net zo gek zijn als mensen, dus maak de sfeer ook vooral niet te serieus. Als je iets grappigs ziet lach hier samen om. Zeker een aanrader en leuke idee voor de eerste date als jullie beide van dieren houden.

9. Dierentuin

De eerste date staat vooral in het teken van elkaar leren kennen. Mini Golf creëert een open sfeer waar gesprekken niet voortdurend worden onderbroken en je op je gemakje met elkaar kan praten. Het spelletje zelf is al een goed gespreksonderwerp en het is een makkelijke manier om met elkaar te lachen. Als jullie een leuke date hebben gehad drink dan nog een drankje ergens in de buurt om de date sterk af te sluiten.

10. Comedy show

Wij als mensen houden van lachen en studies hebben aangetoond dat het onze stemming een onmiddellijke boost geeft. Samen lachen is een verbindende ervaring en er is zelfs geconcludeerd dat de meerderheid van de vrouwen een gevoel voor humor op nummer 1 zetten als het gaat om mannen. Met dit alles in gedachten spreekt het voor zich dat een date die centraal staat om lachen een succes wordt!

Neem een drankje van tevoren. Een beetje aangeschoten zijn zal de show alleen maar leuker maken. Nu dat jullie beide wat losser zijn is het ook nog de perfecte kans om ergens anders een drankje te doen om jullie gesprekken voort te zetten.

Een idee voor de eerste date gevonden? Top! Check hier hoe je jezelf het beste kan voorbereiden voor de eerste date.

Hopelijk heb je iets gehad aan deze originele dates. Bovenal, de focus van je eerste date moet in het teken staan van plezier maken met elkaar!  Kan het eng zijn om zomaar op date te gaan met iemand die je nog nooit hebt ontmoet? Zeker weten! Maar zolang je realistische verwachtingen stelt en probeert om plezier te hebben, is er niets om bang voor te zijn. Wie weet vind je zelfs liefde in het proces! Hopelijk heb je wat gehad een deze deze tips en heb je een idee gevonden voor de eerste date.